Hur Corning förestÀller sig smarttelefonens bakpanel

Hur Corning förestÀller sig smarttelefonens bakpanel

“Efter att ha revolutionerat skĂ€rmskyddet ser Gorilla Glass-tillverkaren en framtid dĂ€r smarttelefonens bakpanel kan vara sĂ„ mycket mer”

Ända sedan lanseringen av den första iPhone 2007 har Corning varit synonymt med skĂ€rmskydd. Under de senaste Ă„ren har företaget utmĂ€rkt sig pĂ„ samma sĂ€tt genom att förbĂ€ttra rep- och droppmotstĂ„ndet för telefonskĂ€rmar, vilket sĂ€kerstĂ€ller att Gorilla Glass har en dominerande stĂ€llning i detta utrymme. Men företaget nöjer sig inte med just det eftersom det fortsĂ€tter att förnya sig med materialvetenskap och glas, sĂ€rskilt. I en labtur pĂ„ Cornings Technology Center i Sunnyvale, Kalifornien, 91mobiler fick en chans att se vad företaget har arbetat med – och vi mĂ„ste erkĂ€nna att nĂ„gra av dessa idĂ©er Ă€r potentiellt spelförĂ€ndrande.

Corning - 91 mobiler 64

Vi började turen med den trendiga designtrenden – reflekterande glasryggar och bakpaneler med lutande fĂ€rger. Corning presenterade ocksĂ„ sin egen uppfattning om samma – kallad Vibrant Gorilla Glass – och utan tvekan ser de ganska tilltalande ut tack vare blĂ€ckstrĂ„leprocessen de anvĂ€nder.

Corning - 91 mobiler 67

Men det vi sĂ„g efterĂ„t fĂ„ngade vĂ„rt intresse nĂ€stan omedelbart. Tja, Corning verkar ha lyckats erbjuda texturerade ryggar som faktiskt Ă€r gjorda av glas. Även om det Ă€r sant att du skulle kunna förstĂ„ exakt vad vi försöker sĂ€ga efter att du har fĂ„tt chansen att se och röra vid dessa mönster sjĂ€lv, vad vi kan berĂ€tta för dig att trĂ€baksdesignen faktiskt erbjuder ett trĂ€- som finish, och ormskinnet har ocksĂ„ en realistisk kĂ€nsla. Det fanns ocksĂ„ en marmorliknande yta. Med hjĂ€lp av mikroblĂ€ckstrĂ„leprocess ser mönstren ocksĂ„ ganska realistiska ut.

Corning Vibrant Gorilla Glass

Faktum Àr att en av de mönster som vi fortfarande minns tydligt Àr dÀr Corning pÄ nÄgot sÀtt har hittat ett sÀtt att erbjuda en satinliknande finish, som verkar extremt smidig vid beröringen och ÀndÄ inte verkar hal. PÄ tal om det kommer LGs senaste G8 ThinQ (första intryck) ocksÄ med en matt bak som faktiskt Àr konstruerad av glaset frÄn Corning.

Om allt detta inte vÀckte nÄgon spÀnning, skulle jag lÀmna dig med dessa bilder innan jag förklarar vad det Àr.

Corning - 91mobiler 71 Corning - 91 bilar 72

Gorilla Glass-tillverkaren ser en framtid dĂ€r telefonens baksida faktiskt kan lĂ„ta dig utlösa Ă„tgĂ€rder. Genom konceptet visade varumĂ€rket oss att panelen kan visa en lysande logotyp eller musikuppspelningskontroller. Är det inte coolt? Corning anvĂ€nder selektiv blĂ€ckstrĂ„leskrivning för att möjliggöra samma, som överför dolda bilder nĂ€r de Ă€r bakgrundsbelysta.

Med samma idé högre upp visade företaget en hel ram som nÀr den Àr upplyst förÀndrar utseendet totalt. Möjligheterna med en sÄdan implementering Àr helt enkelt oÀndliga.

Corning - 91 mobiler 84

Om du Àr orolig för att telefonens rygg lÀtt ska repas, bör du titta pÄ Corning DX +. StÄende för hÄllbar optik har glaset anvÀnts som ett skyddande lager pÄ Samsungs Galaxy Watch. Men företaget pratar ocksÄ med varumÀrken för att anvÀnda DX + för telefonens fram- och baksida. Enligt demo, nÀr DX + -glaset anvÀnds för enhetens fascia, erbjuder det bÀttre bilder med sina antireflekterande egenskaper. Faktum Àr att glaset kan erbjuda upp till 50 procent bÀttre kontrastförhÄllande vid samma ljusstyrka som vanligt glas och dÀrmed förbrukar mindre batteri. Och pÄ baksidan förstÀrker det repmotstÄndet sÄ mycket att panelen kom ut oskadd Àven nÀr den anvÀnds med sandpapper, enligt utstÀllningsfönstret.

Corning - 91mobiler 81

I vĂ„rt samtal med varumĂ€rkets division VP Scott Forester diskuterar Corning aktivt med smartphoneföretag för att erbjuda sĂ„dana funktioner. Med sina egna ord: ”funktioner som dessa gör att telefonmakaren omedelbart sticker ut bland mĂ€ngden“. Han avstod dock frĂ„n att tillhandahĂ„lla nĂ„gon tidslinje för nĂ€r vi kan se sĂ„dana mönster kommersiellt eller vilket mĂ€rke som Ă€r det första som kommer med dem pĂ„ marknaden.

Upplysning: den hÀr författaren deltog i labrundan i San Francisco pÄ Corning Indias inbjudan