Hur Crowdsourcing kan hjälpa till att bekämpa cyberhot

Hur Crowdsourcing kan hjälpa till att bekämpa cyberhot

Johann Wolfgang von Goethe myntade frasen “f√∂rsiktighet √§r b√§ttre √§n botemedel”, och ingenstans √§r det mer sant √§n inom cybers√§kerhet. Att uppt√§cka svagheter och kryph√•l innan hackare kan spara dig fr√•n f√∂r√∂dande dataintr√•ng, datast√∂ld, f√∂rlust av pengar och √§ven anseendeskador kan vara nyckeln till att spara dig och ditt f√∂retags data.

√Ąven om det √§r viktigt f√∂r f√∂retag att varje anst√§lld tar ansvar p√• n√•gon niv√• f√∂r att bidra till anstr√§ngningar f√∂r att skydda information, fysiska tillg√•ngar och annan egendom, s√• letar chefer utifr√•n f√∂r hj√§lp via hotinformationsdelning och andra gemensamma insatser f√∂r att bek√§mpa hot. Den h√§r nya s√§kerhetsstrategin “Crowdsourcing” kan vara ett svar p√• att avv√§rja hot.

Varför vi behöver Crowdsourcing för cybersäkerhet

Fenomenet Crowdsourcing har nu gått samman med säkerhet och deras allians har snarare resulterat i fruktbara resultat. Hela idén bakom crowdsourcing cybersäkerhet är att samla de bästa hjärnorna, den bästa tekniken och bästa praxis för att presentera en fördomsfri observation av överhängande sårbarheter och omförmedla dem snabbt och effektivt.

Enligt forskning kommer kostnaden för cyberbrott att höjas till 6 biljoner dollar årligen fram till 2021. Cyberattacker dyker upp i olika ansikten och former som påverkar företagens, vårdcentralerna i flera andra sektorer av ekonomin.

Vad har vi egentligen till förfogande för att bekämpa dessa attacker? Världen står för närvarande inför en brist på experter på it-säkerhet. Det har rapporterats att det kommer att finnas en brist på 2 miljoner internationella yrkesverksamma inom cybersäkerhet år 2019.

Så tanken på crowdsourcing och ackumulering av skickliga och intelligenta individer för att arbeta tillsammans för att bekämpa it-brottslighet är en pålitlig lösning.

Tre typer av Crowdsourcing av cybersäkerhet

Cybersäkerhet och crowdsourcing har fortfarande en lång väg att gå men det praktiseras redan i många former.

Samarbeta för en specifik orsak

Samarbete är handlingen att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Samarbete kan göras av flera skäl som kreativitet, produktivitet eller idégenerering etc. Metoden fungerar bäst när alla arbetar för att uppnå ett enda mål. När det gäller cybersäkerhet genomförs samarbete när cybersäkerhetsexperter och specialister slår sig ihop och samlar i sina färdigheter för att stärka nätverk och bekämpa hotande hot.

Dela intelligens

En annan mycket effektiv form av Crowdsourcing är informationsdelning. Det kombinerar den individuella briljansen med regeringen och privata enheters intellekt. Båda parterna delar sin intelligens om cybersäkerhet och samarbetar för att bekämpa cybersäkerhetshot genom att blockera potentiella onlinhot.

Erbjuder Bounty-Based Collaboration

Används av ett antal tekniska titaner som Microsoft, Google och Apple, är bounty-baserat samarbete en av de mest populära formerna för cybersäkerhet.

Företag inbjuder säkerhetsexperter på campus för att granska och målmedvetet hacka sin säkerhet. I utbyte för att hitta sårbarheter i en produkt belönas testarna. Säkerhetsproblemen testas i en kontrollerad miljö, vanligtvis av en utvald grupp av experttestare.

‚ÄĚIfs and Buts‚ÄĚ fr√•n Crowdsourcing av cybers√§kerhet

Trots de många otroliga fördelarna med crowdsourcing av cybersäkerhet har en viss tankeskola en annan uppfattning.

Om du är en nybörjare i cybersäkerhetsspelet kan du av misstag låta cyberbrottslingar passera medan du arbetar i en samarbetskampanj. Det värsta fallet kan vara att en hacker får tag i en kod som delas av säkerhetsexperten och omvandlar den för att orsaka förstörelse.

√Ąnd√• kan potentialen i den √∂msesidiga kraften hos cybers√§kerhet och crowdsourcing inte f√∂rbises. I slut√§ndan samlar implementeringen av Crowdsourcing bara de st√∂rsta hj√§rnorna och resurserna f√∂r att l√§gga samman sina anstr√§ngningar f√∂r att bek√§mpa cyberhot. Ju mer ju b√§ttre. En publik kan visa en betydligt h√∂gre effektivitetsniv√• n√§r det g√§ller att bek√§mpa massiva cyberhot √§n vad en enda enhet g√∂r av sig sj√§lv.

Läs mer om att förebygga cyberhot på TechCo