Hur det kan göra dig till en bÀttre företagare att resa runt i vÀrlden

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

De sĂ€ger att resor Ă€r det enda du kan spendera dina pengar pĂ„ som gör dig rikare. Även om det kan lĂ„ta som en ostliknande klichĂ©, Ă€r den genomsyrad av sanning. Att utforska vĂ€rlden öppnar mĂ€nniskor för nya idĂ©er och perspektiv, samtidigt som vi kan stĂ€rka empati och nyfikenhet.

Innan jag inledde en vÀrldsomspÀnnande expedition var jag lÀroboksdefinitionen av en entreprenör. Jag var överanstrÀngd, överbelastad, underuthvilad och kunde inte gÄ fem minuter utan att tÀnka pÄ de problem som mitt företag stÄr inför. Jag var helt förbrukad av min önskan att bygga en robust verksamhet, imponera pÄ mina investerare och uppnÄ ekonomisk framgÄng. Liksom mÄnga andra företagare som befinner sig helt konsumerade av sina företag, slÄr jag tillbaka. Efter mÄnader av att leva som en irriterad zombie tvingades jag ta en paus.

MÄnga företagare har funnit enorm framgÄng och personlig uppfyllande frÄn att kliva utanför den dagliga malen och resa vÀrlden över. Vissa har till och med lyckats göra pÄgÄende resor till en del av sitt yrkesliv. Jag var dock inte övertygad om att jag skulle uppleva samma positiva resultat. Men trots min bÀttre bedömning roade jag dem och gick med pÄ ett mÄnadslabb. ingen bÀrbar dator, ingen surfplatta, ingen smartphone, ingen e-post och inga sociala medier. En mÄnad bort innebar att jag inte bara fysiskt spenderade tid utanför mitt kontor, utan ocksÄ kraftigt avskÀrade mig frÄn de enheter som konsumerade min tid och drivit min besatthet.

FĂ„ perspektiv

Det Àr lÀtt att bli förpackad i ditt arbete. VÄr kultur verkar fira arbetsnarkomaner, men denna oavbrutna, tvÄngsmÀssiga attityd kan börja skeva med tiden. Jag tappade sömnen och oroade mig över potentiella skrivfel i investerarnas e-postmeddelanden eller svÄra samtal med investerare. Dessa dagliga utmaningar började kÀnnas som slutet pÄ vÀrlden. Men efter att ha besökt avlÀgsna delar och sett mÀnniskor leva och trivas med begrÀnsade medel insÄg jag hur obetydligt ett dÄligt möte eller misslyckad design verkligen Àr i det stora ordningen.

Jag lĂ€rde mig att det Ă€r mycket mer vĂ€rdefullt att fokusera pĂ„ processen att bygga ett företag Ă€n slutresultatet. NĂ€r jag kom tillbaka började jag ha faktiska konversationer med mina anstĂ€llda – inte bara om aktuella projekt eller branschtrender – utan om dem och deras mĂ„l. Jag gjorde allt för att visa mina anstĂ€llda att jag bryr mig och kultiverar en öppen miljö som vĂ€rderar team- och relationsbyggande över försĂ€ljningsmĂ„l och affĂ€rsvinster. Som ledare för mitt företag sĂ„g jag att nĂ€r jag projicerade nyfikenhet och lycka vĂ€xte företagsmoral som helhet. NĂ€r jag började aktivt engagera anstĂ€llda tog de initiativet till att bygga djupare relationer med företaget sjĂ€lva, vilket utlöste nĂ„gra av deras bĂ€sta arbete. Deras eget engagemang och glĂ€dje i sitt arbete vĂ€xte exponentiellt. Att ta ett steg tillbaka för att fĂ„ perspektiv gjorde det möjligt för mig att antĂ€nda en krusningseffekt i hela mitt företag.

Undvikande distraktioner

VĂ„ra skĂ€rmar och enheter underlĂ€ttar nĂ€stan alla aspekter av vĂ„ra liv: vi hanterar vĂ„ra pengar via bankkonton online, hĂ„ller kontakten med vĂ€nner via sociala medier och kommunicerar med kunder och medarbetare via e-post. Om vĂ„ra enheter plötsligt skulle sluta fungera skulle det kĂ€nnas som apokalypsen. ÄndĂ„ finns det en nackdel för all effektivitet de ger.

Vi Àr sÄ instÀllda pÄ vÄra skÀrmar att vi har stÀllt in frÄn vÀrlden omkring oss. Innan jag Äkte runt vÀrlden hade jag svÄrt att fokusera pÄ en uppgift. Jag skulle starta ett e-postmeddelande till en klient och sedan checka in pÄ en leverantörsuppdatering, skicka ett meddelande till en medarbetare eller redigera ett investerardÀck. Det var inte ovanligt att ett e-postmeddelande satt i mitt utkast för en hel arbetsdag. Hela förflyttningen fram och tillbaka dimmade upp mig och lÀmnade mig oförmögen att koncentrera mig helt. Mitt sinne hoppade stÀndigt fram och tillbaka mellan saker pÄ min att göra-lista, och nÀr jag Àntligen skulle utföra en uppgift var det ofta halvbakat eftersom mitt sinne var nÄgon annanstans.

Att resa tvingade mig att koppla ur, och ju lĂ€ngre jag gick utan skĂ€rm, desto mer nĂ€rvarande kĂ€nde jag i varje ögonblick. Jag kunde lĂ€sa en bok (och behĂ„lla tomten helt) utan att oroa mig för kvartalsförsĂ€ljning. Jag satte mig ner för att skriva om mitt företags uppdrag under en fyra-timmarsperiod – inga pauser och inget hopp fram och tillbaka mellan aktiviteter. FrĂ„nkoppling gjorde det möjligt för mig att helt ansluta igen.

Sedan jag Ă„tervĂ€nde har jag gjort ett medvetet försök att eliminera skĂ€rmtiden nĂ€r det Ă€r möjligt; nĂ€r jag Ă€r pĂ„ kontoret stannar min smartphone i min vĂ€ska. Idag gĂ„r jag ivĂ€g frĂ„n kontoret mer regelbundet och prioriterar relationsbyggande. Att uppleva storheten i vĂ€rlden utanför mitt kontor fick mig att inse att det att bli alltför fast i stress hindrar nĂ„gon frĂ„n att verkligen leva – och leda – till fullo.

LÀs mer om innovativa företagare hÀr pÄ Tech.Co