Hur det känns att köra en Tesla Model X inuti Elon Musks looptunnlar

Hur det känns att köra en Tesla Model X inuti Elon Musks looptunnlar

Förutom Tesla och SpaceX grundade Elon Musk The Boring Company, som undersöker sätt att göra kollektivtrafiken snabbare än den är för närvarande. Nyligen avslutade The Boring Company sin 1,14 mil långa testtunnel i Hawthorne, så Musk bjöd in folk från media för att testa tunneln i en Tesla Model X.

Testtunneln går 20 till 40 fot under gatorna i Hawthorne, Califonia, LA Times rapporterar, “genom ett grannskap som ligger mellan motorvägen 105 och Hawthorne Municipal Airport.” Tunneln tog 18 månader att bygga och kostade 10 miljoner dollar, en siffra som inte inkluderar forskning och utveckling eller utrustning.

Bildkälla: ROBYN BECK / POOL / EPA-EFE / REX / Shutterstock

Flera videor, inklusive klipp från Boring Co., publicerades online som visar hur en tur skulle se ut i dessa tunnlar:

Testbilen var en vanlig Tesla Model X som nådde en toppfart på 53 km / h, inte ett modifierat ”men helt autonomt” fordon, som Musk hade lovat. En yrkesförare som körde i Indianapolis 500 satt bakom ratten under demos. Planen för denna speciella typ av transport involverar inte ett Hyperloop-tåg. Istället skulle bilar köra själva med hastigheter på 150 km / h, men vi är långt ifrån att nå sådana hastigheter.

Resan tog ungefär två minuter och bilen gick över “två gjutna betonghyllor längs väggen, som var så ojämna på platser att det kändes som att åka på en grusväg.” För att komma in och ut ur tunneln krävs en hiss.

Bildkälla: ROBYN BECK / POOL / EPA-EFE / REX / Shutterstock

“Vi tog slut på tiden”, sa Musk och förklarade grovheten i prototyptunneln. ”Ojämnheten kommer inte att finnas där på vägen. Det blir så jämnt som glas. Det här är bara en prototyp. Det är därför det är lite grovt runt kanterna. ”

Medan tunnlarna bara kommer att fungera med autonoma fordon sa Musk att andra fordon skulle stödjas – inte bara Teslas. Han tillade också att fordon för människor till fots eller med cyklar skulle vara en del av systemet. Musk vill göra dessa tunnlar så överkomliga som möjligt och ha ett system på plats i Los Angeles olympiska spel 2028.

Bildkälla: ROBYN BECK / POOL / EPA-EFE / REX / Shutterstock

Bilarna kommer att vara utrustade med speciella styrhjul som kan fästas på de främre däcken så att resan är så smidig och stabil som möjligt. Dessa horisontella hjul skulle vikas under vagnen när de inte används och kostar $ 200 till $ 300.