Hur ditt varumÀrke kan lyckas genom förtroende, öppenhet och exceptionella upplevelser

Amerika har blivit mer polariserat Àn nÄgonsin och tekniken ligger i framkant bÄde vad gÀller problem och lösning. Mellan falska nyheter som bedrar tittare, icke-transparenta monopol som hÄller konsumenterna i mörkret och politiska bubblor som gör framsteg omöjliga, Àr det lÀtt att bli distraherad eller till och med förvirrad om vem eller vad som Àr pÄlitligt.

Under den senaste veckan har ditt Facebook-flöde sannolikt översvÀmmas av personer som listar ett antal band och ett Àr en lögn. Veckan innan alla pratade om Mother of All Bombs eller GBU-43 / B Massive Ordnance Air Blast. Och veckan innan det sönder vÀrlden Sean Spicer för att hÀvda att Hitler aldrig anvÀnt kemiska vapen.

Under samma tid sparkades Bill O’Reilly ur luften, Silicon Valley Ă€lskling Juicero visade sig vara en dyr pappersvikt, och vi kan inte glömma de otaliga bilderna pĂ„ Starbucks Unicorn Frappuccino. LĂ€gg till allt detta i miljontals söta djurfoton och bilder pĂ„ mat som din mamma fortsĂ€tter att lĂ€gga upp pĂ„ sin vĂ€gg. SĂ„ hur kan ett varumĂ€rke i denna tidsĂ„lder skĂ€ra igenom allt detta ljud?

Kampen om din uppmÀrksamhet har bara börjat, och det Àr genom förtroende, öppenhet och exceptionella upplevelser som ett varumÀrke kommer att lyckas. Detta Àr enligt Vox Media VD Jim Bankoff och Casper Mattress Cofounder och VD Philip Krim, bÄda som talade pÄ DIG SOUTH Ikon, en konferensserie som firar nystartade företag, teknik och innovation i Sydost.

Tillit och öppenhet

“VarumĂ€rke Ă€r det som signalerar förtroende”, sa Bankoff. ”Det Ă€r hur du kan lita pĂ„ nĂ„got du klickar pĂ„. VarumĂ€rken som inte ger det förtroendet kommer att rensas ut av plattformarna och konsumentbasen. SĂ„ vi mĂ„ste ta kontrollen. ”

I de tidiga dagarna av digitala medier behandlade konsumenter och förlag onlineinnehÄll pÄ ett mycket liknande sÀtt att skriva ut. Det tryckta innehÄllet skulle helt enkelt placeras online, ibland skulle det finnas nÄgra extra bilder, och lÀsarna skulle ha gott om alternativ att vÀlja mellan. Nu finns det praktiskt taget oÀndliga val att konsumera innehÄll, vilket i sin tur ytterligare har gjort det möjligt för Twitter, Facebook och andra plattformar att för övrigt bli aggregat av bÄde nyheter och buller.

”Om du publicerar pĂ„ Facebook fĂ„r du en kĂ€nsla för vad dina vĂ€nner delar eller gillar. I vĂ„rt fall tror vi pĂ„ kvalitetsinnehĂ„ll, kvalitetsjournalistik. I vĂ„rt fall gĂ„r det djupare Ă€n mycket av det som finns pĂ„ Facebook, sĂ€ger Bankoff. ”Det finns mycket ytligt innehĂ„ll pĂ„ Facebook. Faktum Ă€r att Facebook-algoritmen Ă€r instĂ€lld för att gynna den typen av innehĂ„ll. Det förĂ€ndras, det finns en blowback pĂ„ falska nyheter, och mĂ€nniskor Ă€r mer bekymrade över vĂ€rlden. Facebook sjĂ€lv anpassar sig till det. Facebook börjar anpassa sig. ”

För att fÄ konsumenter att köpa nÄgot online mÄste ett varumÀrke skapa förtroende. Detta kan göras genom att ha en sÀker webbplats, produktrecensioner och sÄ smÄningom en meritlista för att ha kvalitetsvaror. För konsumentvarumÀrken Àr processen relativt enkel; för medieföretag Àr det dock en stÀndig utmaning Àven nÀr man bara rapporterar fakta. NÀr det gÀller nyhetsorganisationer Àr Vox Media fortfarande ganska ung, men ÀndÄ har de huggit ut sin nisch pÄ det sÀtt de berÀttar historier, inte genom att spela systemet.

”Google brukade anvĂ€ndas för att upptĂ€cka innehĂ„ll. Folk lĂ€rde sig att spela systemet för att fĂ„ bĂ€ttre synlighet, sĂ€ger Bankoff. Kalla det svart hatt SEO eller en om du inte kan slĂ„ dem gĂ„ med dem mentalitet, Googles algoritmer Ă€r nu finjusterade för att fokusera pĂ„ att dyka upp innehĂ„ll av högre kvalitet. ”Demand Media till exempel, de pumpade bara ut mycket innehĂ„ll. Sedan vaknade Google och Ă€ndrade algoritmen för att gynna kvalitetsmediamĂ€rken. Som nybörjare började Vox dra nytta av det. Ja, vi behövde vara smarta för att dyka upp i google-resultat, men det som Ă€r viktigare Ă€r vad som finns i andra Ă€nden. Du behöver kvalitet om du vill vara hĂ„llbar och framgĂ„ngsrik över den lĂ„nga salen. ”

Även om en stĂ€ndigt nödvĂ€ndig kamp Ă€r förtroende och öppenhet bara en grund för att behĂ„lla lĂ€sare eller konsumenter.

”Det krĂ€ver lite tro att sĂ€ga att vi lever i ett tillstĂ„nd av förĂ€ndring. Saker Ă€r inte perfekta just nu. Genom all denna störning hittas nya lösningar, sĂ€ger Bankoff.

Casper Philip Krim

AnvÀndarupplevelse och glÀdje

I en separat huvudprat pÄ DIG SOUTH Icon diskuterade Casper Mattress Cofounder och VD Philip Krim hur deras anvÀndarupplevelse, öppenhet och fall av överraskning och glÀdje har lett dem till snabb framgÄng. För att börja, före viftet av domkrafter i lÄdstilsÀngarna, var de tvungna att gÄ till en butik, prata med en bestÀlld sÀljare och sedan obekvÀmt ligga pÄ varje sÀng.

“De skulle försöka övertyga dig om att spendera hundratals eller tusentals mer Ă€n du behöver”, sa Krim. ”Det första steget vi hade var att kringgĂ„ den traditionella upplevelsen, traditionell detaljhandel. Det Ă€r dĂ€rför vi byggde casper.com, industrin Ă€r mycket tĂ€tt kontroll. TvĂ„ organisationer hanterar större delen av tillverkningen och de arbetar hand i hand för att hĂ„lla konsumenterna i mörkret. ”

Som svar pÄ ett förÄldrat tillvÀgagÄngssÀtt och att kunna klippa ut nÄgra mellanhÀnder var Casper pÄ uppdrag att bygga transparens i branschen med en kundfokuserad mentalitet. NÀr de först trÀffade marknaden började teamet fÄ positiv presstÀckning om vad de gjorde och hur de innoverade i rymden.

“Vi trodde att vi skulle sĂ€lja en eller tvĂ„ och övertygade vissa mĂ€nniskor att skriva om oss”, sa Krim. ”Vi började sĂ€lja ett eller tvĂ„ dussin, sedan blev det skrĂ€ck nĂ€r vi sa hur vi ska uppfylla alla dessa order. Sedan blev det 100 order. Försörjningskedjan var den största smĂ€rtan. Det var allt frĂ„n mun till mun först, sĂ€rskilt pĂ„ grund av exp och leverans (liten mini kylskĂ„p storlek lĂ„da). Det var en sĂ„ bĂ€ttre upplevelse Ă€n nĂ„gonting dĂ€r ute att folk började prata om det. Det Ă€r en fantastisk del av vĂ„r verksamhet. ”

Även om Casper inte var det första madrassföretaget som sĂ„lde dessa typer av madrasser, Ă€r det hela deras erfarenhet som gör att mĂ€nniskor fortfarande pratar. Enligt Krim var de de första som verkligen mĂ€rkte upplevelsen.

”Vi lade till handskrivna anteckningar etc. Vi blev förvĂ„nade över hur mĂ„nga som filmade upplevelsen online. Det Ă€r ungefĂ€r som skumdinoen att du lĂ€gger till vatten och det expanderar. MĂ€nniskor har sĂ„ mycket kul med det. ”

En snabb titt pÄ bÄde Instagram och Twitter bekrÀftar denna kÀnsla, med kunder som visar upp allt frÄn Casper hundbÀddar till att de avboxar sin egen sÀng. Den andra komponenten för varumÀrket Àr att medan de började helt online och med e-handel, omfattar laget ocksÄ fysisk detaljhandel.

“Vi Ă€r vid konvergensen av offline och online,” sa Krim. Mellan mobila popup-fönster och visa upp sina sĂ€ngar i olika samarbetspartners tillĂ„ter konsumenter att fortfarande följa den traditionella modellen om de vill. För deras vanliga tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt skickar Casper dig en sĂ€ng i upp till 100 dagar, och om du inte gillar det kommer de att skicka tillbaka det gratis och sedan donera det till en lokal vĂ€lgörenhetsorganisation eller cykla det till ett showroom (efter rengöring ).

”Vi fokuserar alltid pĂ„ överraskning och glĂ€dje, för vi vet hur viktig den hĂ€r produkten Ă€r för mĂ€nniskor. Vetenskapen om hur det leder till kreativitet och produktivitet osv … Det Ă€r dĂ€rför varje detalj verkligen betydde för oss, sĂ€ger Krim.

LÀs mer om hur ditt varumÀrke kan lyckas hÀr pÄ Tech.Co.