Hur du automatiserar dina Airbnb-fastigheter

Hur du automatiserar dina Airbnb-fastigheter

Allt Àr automatiserat idag. För Airbnbs fastighetsförvaltare vet de att semesterbostÀder inte Àr annorlunda.

Det Ă€r dags för dig att hoppa ombord pĂ„ automatiseringstĂ„get. Trots allt, trots regleringsfrĂ„gor som hotar att sakta ner Airbnbs tillvĂ€xt – “strider mellan tekniska företag och lokala myndigheter har blivit formella” och vanligt, trots allt – Ă€r utrymmet fortfarande en enorm vinnare nĂ€r det gĂ€ller den totala tillvĂ€xten. Faktum Ă€r att AirBnB uppskattar ett resultat pĂ„ cirka 3,5 miljarder dollar per Ă„r fram till 2020.

Delningsekonomin utvecklas snabbt och vinstpotentialen Àr enorm. Men om du inte Àr i linje med de senaste automatiseringsmetoderna kommer du att bli kvar. HÀr Àr nÄgra tips för att automatisera dina Airbnb-fastigheter.

Strömlinjeformade incheckningsförfaranden

Incheckning och utcheckning bör inte vara ett besvÀr för dig eller dina gÀster. I sjÀlva verket Àr detta en av de mest avgörande procedurerna och det kommer att sÀtta tonen för dina gÀsters vistelser. Först, skÀra ner pÄ nyckelutbytet nonsens!

Tidigare kunde vĂ€rdar vĂ€nda sig till den enkla upplevelsen av lĂ„sboxar för hĂ„rdvaruaffĂ€rer för deras incheckningsförfaranden. I det scenariot försĂ„g vĂ€rdar helt enkelt gĂ€sterna med lĂ„sboxkombinationen och platsen, och saker och ting var en “go”. Detta Ă€r ett avgörande old-school-tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt som saknar modern bekvĂ€mlighet och krĂ€ver fysiska nycklar. Det Ă€r pĂ„ sin plats i den samtida vĂ€rlden.

Elektroniska lĂ„s ökade ante genom att utfĂ€rda elektroniska koder som undvek besvĂ€ret med nycklar. ÄndĂ„ var dessa aldrig en ”intelligent” lösning i strikt mening, och det var svĂ„rt att hantera koder per gĂ€stbasis eller fĂ„ inblick i relevanta datapunkter (spĂ„ra in- / utresa, etc.).

Smarta lÄs eliminerar mÄnga av ovanstÄende problem. Den hÀr lösningsgÄvan Àr vÀrd för möjligheten att kontrollera och spÄra exakt vem som fÄr tillgÄng till fastigheten, och den anvÀnder ocksÄ tidskÀnsliga Ätkomstkoder som lÀtt kan justeras i farten.

SÄdana företag som August och Igloohome Àr exempel pÄ en smart lÄslösning. Observera att det finns mÄnga alternativ som en del av Airbnbs vÀrdassistentprogram.

Smarta lĂ„s Ă€r inte en idealisk lösning för alla semesteruthyrningsvĂ€rdar. För dessa vĂ€rdar har “Airbnb arbetat med anslutna lĂ„sföretag och nyckelbytesföretag för att lĂ„ta dig enkelt ge dina gĂ€ster tillgĂ„ng till din lĂ€genhet”, som Romain Dillet förklarar hĂ€r.

Nyckelfrasen ovan Ă€r “nyckelutbytesföretag”, som erbjuder ett annat tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för automatisering Ă€n smartlĂ„sföretag. Ett sĂ„dant företag Ă€r Keycafe.

Som förklaras i denna blogg pĂ„ Airbnb-automatisering, med Keycafe “kan du slĂ€ppa nĂ„gon in i ditt hem pĂ„ distans frĂ„n jobbet eller stranden eftersom viktiga lagringsplatser ligger i nĂ€rheten av kafĂ©er. Dina gĂ€ster kan hĂ€mta nycklar nĂ€r som helst under öppettiderna. ”

Dessutom möjliggör tjÀnsten vÀrdar att tilldela Ätkomst till hundratals nycklar frÄn ett enda konto, samt ta emot SMS-meddelanden i realtid nÀr nycklar plockas upp.

Förenkla rutinen med Airbnbs hanteringsprogramvara

MÄnga av fastighetsförvaltningsföretagen har redan gjort ett nytt steg för att automatisera sitt arbete med hjÀlp av en programvara. De smarta lösningarna gör det möjligt att automatisera meddelanden, hÄlla reda pÄ bokningar och andra funktioner för att förenkla rutinuppgifterna för semesteruthyrningschefer. Ivan Levchenko, VD och grundare av AirGMS semesteruthyrningsprogram, sa:

”För Airbnb-vĂ€rdar Ă€r det mycket svĂ„rt att hantera flera fastigheter om de inte anvĂ€nder automatiseringsprogram. VĂ„r programvara automatiserar automatiskt kommunikationen med gĂ€sterna, samordning av stĂ€dtjĂ€nster och hantering av Airbnbs recensioner. Det Ă€r dags för Airbnb-chefer att gissa det manuella tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet och lĂ„ta automatisering fungera för dem. ”

Med kraftfull automatiseringsprogramvara Airbnb som effektiviserar incheckningsförfaranden, underlÀttar gÀstkommunikation, stöder enkel hantering av flera listor och erbjuder teamövergripande hanteringstjÀnster, kan du mildra huvudvÀrken i den dagliga driften av dina semesterbostÀder.

Checklista för Airbnb-hanteringsprogramvara

NÀr det gÀller att maximera Airbnbs effektivitetseffektivitet bör vÀrdar inte bara titta pÄ viktiga handoff-procedurer. IstÀllet finns det ocksÄ hela processen att spÄra alla hyresplatser och tillhörande detaljer att övervÀga. Dessa dagar anvÀnder de flesta fastighetsförvaltningsföretagen Airbnbs hanteringsprogramvara för att automatisera sin dagliga verksamhet.

Det finns en gemensam uppsÀttning funktioner som bör stödjas i alla professionella Airbnb-hanteringsprogram:

Sofistikerad gÀstkommunikation

Du kommer att vilja öva pĂ„ ett avancerat tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt frĂ„n 2000-talet för gĂ€stkommunikation varje steg pĂ„ vĂ€gen. Detta gĂ„r utöver inchecknings- och utcheckningsförfaranden som diskuterats ovan. Kraftfull Airbnb-hanteringsprogramvara som passar ditt företag gör det möjligt att skapa automatiska meddelanden som “utlöses” vid förinstĂ€llda tider, vilket förmedlar ett meddelande efter eget val till dina gĂ€ster vid ett datum / tidpunkt du vĂ€ljer.

Dessutom kan ditt programval ha stöd för popup-aviseringar – omedelbart varna dig nĂ€r ett meddelande frĂ„n en gĂ€st anlĂ€nder – samt stöd för enstaka inkorg. En enda inkorg trattar alla gĂ€stchatt / trĂ„dar till en ensammatning, sĂ„ att du snabbt kan svara pĂ„ nya meddelanden, oavsett Airbnbs konto.

Dessa integrationer gör det möjligt för dig att bygga kundrelationer och i slutÀndan stÀrka kundretentionen.

Flera listor

Den hĂ€r automatiseringsfunktionen, Ă€ven kĂ€nd som synkronisering av flera plattformar, gör att du kan synkronisera alla dina kalendrar till ett enda grĂ€nssnitt, vilket möjliggör hantering av alla dina Airbnb-fastigheter – Ă€ven de som anges pĂ„ olika bokningsplattformar.

Synkronisera kalenderdata frÄn TripAdvisor, Booking.com, HomeAway, etc., allt Àr möjligt i en nypa med rÀtt Airbnb-automatiseringsprogramvara.

Koordinering av stÀdpersonal

Glöm inte hur viktigt det Àr att hantera din stÀdpersonal och tjÀnster. Att hÄlla din fastighet ren och frÀsch Àr av största vikt för gÀsterna.

Mycket effektiv Airbnbs hanteringsprogramvara ger stöd för stÀdpersonal, sÄ att de kan se sina dagliga scheman och samordna sig om specialiserade uppgifter (arbetsorder). Systemet ska vara tillstÄndsbaserat, vilket innebÀr att du kan begrÀnsa individuell Ätkomst till arbetsorder och andra funktioner som du tycker passar.

Team Management Services

Avancerade programvarulösningar för semesteruthyrning stannar inte vid catering till stÀdtjÀnstemÀn. IstÀllet ger de ett brett spektrum av fördelar till all din supportpersonal.

TillstÄndsbaserad Ätkomst för all personal Àr en hörnsten i all vÀldesignad Airbnb-automatiseringsprogramvara. Varje person i ditt team ska ha makt och bredd att samordna sina aktiviteter och se och svara pÄ uppgifter per bokningsbasis.

Eliminerar automatisering hÄrt arbete? TyvÀrr inte.

Men om du utför due diligence kan du anvÀnda dig av automatiseringsprogramvara som gör mycket av jobbet Ät dig. Innan du vÀljer en lösning, ta reda pÄ mer om varje lösning, lÀs recensioner, be om produktdemonstrationer och utför en gratis testversion om den Àr tillgÀnglig.

LÀs mer om reseteknologi pÄ TechCo