Hur du gör din bÀrbara dator redo för virtuell verklighet

Hur du gör din bÀrbara dator redo för virtuell verklighet

Oculus Rift, HTC Vive och Sonys PlayStation VR kommer att bli nÄgra av de mest spÀnnande virtual reality-headseten att köpa i Är. De krÀver dock dedikerade datorer eller konsoler som har den avancerade berÀkningskapaciteten för att sömlöst Äterge VR-innehÄll. Det betyder att de flesta behöver antingen uppgradera sina stationÀra datorer eller köpa nya för att njuta av nÄgra av de bÀsta VR-upplevelserna som kommer till vardagsrummet.

Men hur Àr det med datoranvÀndare som föredrar bÀrbara datorer, inklusive MacBooks? Ska de köpa en dator bara för att konsumera VR-innehÄll och spel? Nej, det kanske inte Àr fallet, eftersom det finns ett coolt tillbehör som kan göra din bÀrbara dator till en VR-kompatibel maskin.

MISS INTE: Hur man ser exakt hur mycket pengar du har spenderat pÄ Amazon i ditt liv

Tricket Àr ganska enkelt. VR krÀver ett bra grafikkort, och inte alla bÀrbara datorer har en dedikerad GPU som klarar den intensiva arbetsbelastning som krÀvs för VR-konsumtion. Men det Àr hÀr Razer kommer till undsÀttning.

Företaget presenterade ett fantastiskt tillbehör pÄ CES 2016 för nÄgra mÄnader sedan kallat Razer Core extern grafikhölje. Vad det gör Àr ganska enkelt och snÀllt. Det lÄter dig köpa en dedikerad GPU som hanterar all din grafik nÀr du ansluter den till din bÀrbara dator.

KĂ€rnan kostar $ 499, GrĂ€nsen anteckningar, och det Ă€r utan nĂ„gon GPU inuti den. Priset gĂ„r ner till $ 399 nĂ€r det köps med en ny Blade- eller Blade Stealth-bĂ€rbar dator frĂ„n Razr. TyvĂ€rr Ă€r dessa tvĂ„ de enda enheterna det Ă€r kompatibelt med, men det Ă€r troligt att fler bĂ€rbara datorer kommer att kunna spela bra med Core nĂ€r VR-headset Ă€r mer allmĂ€nt tillgĂ€ngliga – eller Ă„tminstone kan vi bara hoppas att det kommer att vara fallet .

Core anvÀnder en USB Type-C-port för att ansluta till en bÀrbar dator och behöver ett Thunderbolt 3-protokoll för att överföra data. Enheten Àr kompatibel med en massa GPU: er, sÄ lÀnge de inte behöver mer Àn 375 watt ström och passar höljet. Core innehÄller ocksÄ en gigabit Ethernet-port och fyra USB 3.0-portar.

PÄ tal om kraftfulla grafikkort kan vi inte lÄta bli att nÀmna AMD Radeon Pro Duo dual-GPU som just presenterades pÄ GDC. Kortet har tvÄ Radeon F9 Fury X GPU: er, och det kostar dig $ 1500 nÀr det lanseras senare i Är. Kortet ska dra 350 watt och anvÀnder en enda 120mm radiator, enligt PC World.

Maskinen erbjuder 4 GB HBM-minne och 4096 strömprocessorer per paket. AMD sĂ€ger att det nya kortet kommer att vara “vĂ€rldens snabbaste”, eller precis vad din virtual reality-installation kan krĂ€va.