Hur du hittar din vÀg till marknaden för konsumentprodukter

techco-logo

NÀr din produkt Àr klar och du Àr redo att slÀppa den pÄ marknaden kan förstÄelse för tillverkning och distribution vara en enorm inlÀrningskurva för grundarna. TyvÀrr Àr det ocksÄ en oerhört viktig sak att lÀra sig om du Àr intresserad av framgÄng.

Nyligen var Techstars vÀrd för en panel med branschaktörer, inklusive Jacqueline Ros, VD för Revolar, John Vaskis, chef för hÄrdvara, teknik och designförsÀljning pÄ Indiegogo, Tim Paulus, VP för försÀljning pÄ Pil och Cory Hooyman, Innovation Lead pÄ MÄl, för att diskutera produktbaserade startups och den ofta tumultiga vÀgen till marknaden. HÀr Àr en sammanfattning av deras insikter:

Att skapa en produkt Àr den enkla delen

De flesta produktbaserade startups Ă€r produktbesatta – som de borde vara. Men mĂ„nga gĂ„nger kommer detta framför de viktiga frĂ„gorna som börjar med, “Kommer nĂ„gon att köpa det nĂ€r jag bygger det?” Om nĂ„gon sedan Ă€r villig att köpa den, “Kommer jag faktiskt att kunna tillverka den, finansiera den och tillhandahĂ„lla kundservice för den?”

Du bör alltid stÀlla dessa frÄgor innan du drar nÄgra irreversibla triggers. Att beakta dessa frÄgor tidigare i processen sÀkerstÀller att tid och pengar inte slösas bort pÄ produktutveckling.

Köpare behandlar sina positioner som smÄföretag

NÀr du kontaktar en köpare om din produkt Àr det bÀst att komma ihÄg att de behandlar sin produktlinje som ett litet företag. Du mÄste redogöra för varför de skulle ta din produkt över de andra hundratals produkter som marknadsförs till dem varje dag.

Förberedelse Àr nyckeln i alla affÀrer med affÀrer. Var redo för det hÀr samtalet och ge förslag för vinn-vinn-situationer.

Behandla dina leverantörer som medgrundare

För de flesta produktstart kommer du sannolikt att förlita dig mycket pÄ komponentleverantörer för större delen av din produkt. Det Àr en bra metod att behandla dessa leverantörer som medgrundare, eftersom de kommer att vara en stor del av ditt företag.

Leverantörer kontrollerar flödet av produkter till ditt företag. VÀlj dem klokt, de kan bokstavligen skapa eller bryta ditt företag.

Du behöver alltid mer pengar

Även om detta kan vara fallet för de flesta nystartade företag, gĂ€ller det sĂ€rskilt för produktbaserade startups. Massor av pengar mĂ„ste spenderas med leverantörer, Ă„terförsĂ€ljare, FoU och marknadsföring. innan du ens lanserar en produkt och hoppas kunna se intĂ€kter.

Om du söker riskkapital för att finansiera din produkt behöver du alltid mer Àn du tror. Se till att du höjer tillrÀckligt för att tillhandahÄlla den landningsbana som behövs för att lyckas.

LÀs mer om att ta din produkt till marknaden pÄ Tech.Co