Hur du tjänar dina mobila kunder 2017

Hur du tjänar dina mobila kunder 2017

I 2017: s mycket konkurrensutsatta aff√§rsmilj√∂ √§r kundupplevelseshantering k√§rnfaktorn som kan s√§kerst√§lla ditt f√∂retags framg√•ng. √Ąldre kundserviceprocesser, som m√∂ten ansikte mot ansikte √∂ver en helpdesk, utpl√•nas l√•ngsamt.

Vi har alla blivit digitala och företag investerar kraftigt i mobilitet och de innovativa verktygen som skapar sömlös kundservice för sina kunder. Just nu flyttar fler och fler användare från stationära datorer till mobila enheter, och detta förändrar företagets ansikte som vi känner till det.

Det finns en anmärkningsvärd statistik när det gäller detta skifte. 63 procent av vuxna i Amerika använder mobila enheter flera gånger varje månad för kundsupport. Dessutom har 90 procent av vuxna i Amerika haft dåliga erfarenheter av kundsupport på sina mobila enheter.

Hur man tjänar mobila kunder 2017

Mobilkunder förväntar sig service när som helst, var som helst med on-demand tillgång till rik data. Du kan leverera mobil kundtjänst som gör att dina kunder kan lösa vanliga problem direkt på sina mobila enheter. Den största fördelen är att du kan trimma fettet på dina tegelstenar och spara pengar och samtidigt erbjuda dina kunder en positiv upplevelse.

Responsiv webbplats

Det första steget är att se till att din webbplats är lyhörd och enkel att använda på alla mobila enheter. Vi har sett en massiv övergång från stationära och bärbara datorer till mobila enheter. Så det enda sättet att ta en del av marknaden är att skapa en lyhörd webbplats.

Med en responsiv webbplats kommer mobil- och surfplattanvändare att ha tillgång till din webbplats utan att tappa funktionaliteten. Det fantastiska med en responsiv webbplats är att användare av stationära och bärbara datorer fortfarande kommer att omdirigeras till skrivbordsversionen av webbplatsen. Dina kunder kommer att njuta av en sömlös upplevelse på webbplatsen och detta kommer att öka försäljningen och konverteringarna.

Mobil app

Att utveckla en mobilapp för ditt företag är ett annat bra sätt att betjäna dina mobila enhetskunder. Företag över hela världen, med olika typer av produktutbud, utnyttjar alla fördelarna med att ha mobilappar.

Företag som Starbucks använder sin mobilapp för att erbjuda belöningar enbart till sina appanvändare. De tillåter också betalningar från appen, vilket hjälper till att påskynda deras betalningsprocesser. Ditt företag bör inte lämnas kvar. Mobilappar är vägen framåt för små och stora företag. Det hjälper till att ge dina befintliga användare en bättre kundupplevelse och skapar en väg för att generera leads och konverteringar.

Mobilt engagemang

Nu när du har en responsiv webbplats och en befintlig mobilapp är din nästa utmaning engagemang. Användare förväntar sig rikt innehåll på sina mobila enheter, så att du bättre kan leverera.

Enligt forskare har smartphonesåldern lämnat människor med mycket kortare uppmärksamhet. Om det finns någon sanning i detta vet du att din webbplats eller app måste tillhandahålla innehåll som är bra och engagerande för dina mobilanvändare.

Mobil självbetjäning

I den utvecklande världen av mobilappar är en självbetjäningsplattform för dina mobila enhetsanvändare ett annat sätt att göra livet enkelt. Vissa aspekter av kundtjänst kan utföras av kunder själva, så varför slösa tid på att få en CSR att hantera den. Oavsett vilken produkt eller tjänst du säljer, självbetjäning är här för att stanna.

Dina kunder kan använda sina mobila enheter för att lösa några problem på sina konton, och detta kommer att ge dem en känsla av tillfredsställelse att veta att de kan lösa sina problem på instrumentpanelen. Detta är en funktion som alla företag bör bygga in i sina applikationer.

Omedelbar chatt

Programvaran för snabbmeddelanden möjliggör kommunikation i realtid med kunderna. Med en chattfunktion på din användares mobila enhet kan kundtjänstproblem lösas snabbt och effektivt.

De flesta företag har en kontakt-sida. Detta anses dock inte vara ett snabbt sätt att kommunicera för användarna. För att erbjuda en snabb och transparent kundtjänst för användare av mobila enheter, överväg att använda en messenger för att hantera alla problem i realtid.

Läs mer om ökningen av mobil här på Tech.Co