Hur du trÀnar din personal i cybersÀkerhet pÄ arbetsplatsen

Hur du trÀnar din personal i cybersÀkerhet pÄ arbetsplatsen

I dagens vÀrld rÄder det ingen tvekan om att cybersÀkerhet Àr avgörande för alla företags hÄllbarhet. Men gör du verkligen tillrÀckligt för att skydda dina data frÄn hackare som vill stjÀla?

Observera att dina anstÀllda Àr mycket mer vÀrdefulla Àn den mest avancerade sÀkerhetsprogramvaran pÄ marknaden nÀr det gÀller sÀkerhet. Enligt rapporter kan över 90 procent av sÀkerhetsövertrÀdelserna spÄras tillbaka till anstÀlldens oaktsamhet. DÀrför bör du, utöver en gedigen sÀkerhetspolicy, ocksÄ investera i utbildning av medarbetare och medvetenhet. HÀr Àr de bÀsta punkterna att tÀcka nÀr du trÀnar din personal i arbetssÀkerhet:

AnvÀnda USB-minnen

Ett av de vanliga sÀtten som skadlig kod kan infektera ditt företagsnÀtverk Àr via ett USB-minne. I en studie Àr 48 procent av mÀnniskorna villiga att ansluta en flash-enhet som de hittade pÄ en parkeringsplats. Dessutom skulle 68 procent av dem öppna innehÄllet utan nÄgra försiktighetsÄtgÀrder, som att skanna enheten med antivirusverktyg.

Förutom att undvika flash-enheter frÄn okÀnda kÀllor bör du krÀva att anstÀllda anvÀnder verktyg som USB Disk Security i sina personliga datorer och arbetsdatorer. Du kan ocksÄ strÀva efter att anvÀnda projektledning eller molnlagringsplattformar för att möjliggöra sÀker fildelning mellan anstÀllda.

Installera onödig programvara

Om ett program kommer frÄn en tvivelaktig kÀlla kan det innehÄlla skadlig programvara som trojanska hÀstar, virus och ransomware. Men Àven om kÀllan verkar vara trovÀrdig mÄste all nedladdnings-URL testas genom en tjÀnst som Norton Safe Web för att sÀkerstÀlla deras Àkthet.

Se till att anstÀllda följer samma praxis med sina egna enheter, sÀrskilt om du har en BYOD-policy. För ytterligare sÀkerhet, ge en lista över godtagbara applikationer och se till att de alltid uppdateras till de senaste versionerna.

LösenordssÀkerhet

Enligt SplashData anvĂ€nder mĂ„nga fortfarande svaga lösenord som “123456”, “lösenord” och “12345.” En separat undersökning visar att 90 procent av organisationerna inte behöver lösenord vara lĂ€ngre Ă€n Ă„tta tecken.

Som tumregel ska anstÀllda anvÀnda en lÄng kombination av symboler, siffror och bokstÀver nÀr de skapar sÀkra lösenord. Genom att öka lösenordens komplexitet och lÀngd kan du exponentiellt öka den tid det tar för hackare att knÀcka dem. Enligt cybersÀkerhetsstatistik tar ett lösenord pÄ 10 tecken 53 Är att knÀcka, medan ett lösenord pÄ 9 tecken bara tar fyra veckor.

Skapa sÀkerhetskopior

Med sÀkerhetskopior kan anstÀllda fortsÀtta dÀr de slutade och Äteruppta produktiviteten sÄ snart som möjligt. För att skapa sÀkerhetskopior har anstÀllda möjlighet att anvÀnda en molnlagringsplattform som Dropbox eller en extern enhet.

Om de vÀljer det senare mÄste ytterligare sÀkerhetsÄtgÀrder vara pÄ plats för att skydda lagringsenheten frÄn fel hÀnder. Exempelvis har operativsystem som Mac OS och Windows 10 inbyggda krypteringsfunktioner som anstÀllda kan anvÀnda.

Phishing-sÀkerhet

Phishing-bedrÀgerier involverar lÀnkar som leder till falska webbplatser som maskeras som legitima webbplatser och ber om inloggningsuppgifter. Dessa lÀnkar kan levereras frÄn ett e-postmeddelande, en bilaga, ett socialt mediemeddelande eller en annons.

Med det sagt bör du be anstĂ€llda att undvika att klicka pĂ„ lĂ€nkar, sĂ€rskilt om de kommer frĂ„n okĂ€nda kĂ€llor. Informera dem om att leta efter signalerande tecken – som felstavade domĂ€nnamn och dĂ„lig grammatik.

LÀs mer om cybersÀkerhet hÀr pÄ Tech.Co