Hur e-postmarknadsföring kan hjÀlpa dig att Äterförenas med vilande kunder

Hur e-postmarknadsföring kan hjÀlpa dig att Äterförenas med vilande kunder

KundförvÀrv Àr nÄgot som varje organisation strÀvar efter. Men lÀgger vi tillrÀckligt stor vikt vid kunder som vi redan har betjÀnat eller de som visat intresse för vÄra erbjudanden tidigare? Svaret kan variera frÄn företag till företag, men fakta anger att cirka 30-60 procent av kunderna blir vilande över en tidsperiod. Dina kunder kan tysta av mÄnga anledningar. Bristen pÄ kundengagemang och upprepande vÀrde i ditt produktutbud kan dock vara tvÄ av de frÀmsta orsakerna.

Att ignorera vilande kunder Àr en dÄlig idé. Marknadsförare Àr vÀl medvetna om att det kostar ungefÀr sex till sju gÄnger mer att skaffa en ny kund Àn att engagera sig med de befintliga. Att samarbeta med dina gamla kunder öppnar inte bara nya affÀrsmöjligheter för dig, utan kommer ocksÄ att skicka ett positivt meddelande till kunder som du bryr dig om.

Ett e-postmeddelande kan vara ett bra sĂ€tt att börja med. En Forrester-rapport nĂ€mner att e-post och direkt trafik Ă€r de tvĂ„ viktigaste kontaktpunkterna för frekventa kunder. Rapporten sĂ€ger att 30 procent av Ă„terkommande kunders transaktioner börjar med ett e-postmeddelande frĂ„n Ă„terförsĂ€ljaren och ytterligare 30 procent skriver Ă„terförsĂ€ljarens URL direkt i en webblĂ€sare. Forskning frĂ„n Strongview sĂ€ger att endast 17 procent av e-postmarknadsförare prioriterar â€Ă„teraktivera inaktiva prenumeranter” 2016.

En marknadsförare har vanligtvis en lista med cirka 20 till 50 procent av kunderna som klassificeras som ‘inaktiva’. Dessa inaktiva kunder kan vara en stor tillvĂ€xtkĂ€lla för marknadsförare. HĂ€r Ă€r nĂ„gra tips för att vĂ€cka dina vilande kunder igen och aktivt engagera dem för att öppna gateway för framtida kommunikation:

Uppdatera din kunddatabas

Om det Àr ett tag du inte har kommit i kontakt med dina inaktiva kunder, Àr det stora chanser att mÄnga av dem kan ha haft nÄgra förÀndringar i deras kontaktinformation. Med en förÄldrad databas finns det inget sÀtt att köra din Äteraktiveringskampanj framgÄngsrikt. DÄlig datahantering kan hÀmma ditt engagemang och leda till dÄlig inriktning, lÄg svarsfrekvens och sÄ smÄningom en lÀgre omvandlingsfrekvens. Att skicka e-post till fel adresser kan inte vara en praktisk marknadsföringsstrategi.

Det Àr ocksÄ absolut nödvÀndigt för marknadsförare att uppdatera sina gamla databaser genom att korskontrollera information med olika sociala mediasidor eller genom att vÀlja en datatillÀggstjÀnst för att ta bort avvikelser frÄn data och göra den uppdaterad.

Ta reda pÄ varför dina kunder tyst

FrÄn bristen pÄ kundengagemang till brist pÄ produktbehov till dÄlig produkt- eller tjÀnsteupplevelse tidigare kan det finnas flera skÀl till varför vissa kunder vÀljer att inte interagera med ett varumÀrke. Innan du börjar med din e-postkampanj skulle det vara logiskt att göra en analys av alla dessa skÀl och sedan utforma bÀsta möjliga e-poststrategi för att vinna tillbaka dina kunder.

Du kan gÄ igenom kundernas tidigare aktiviteter, transaktionshistoriker och interaktioner, och Àven delta i olika typer av undersökningar för att förstÄ deras erfarenheter med ditt varumÀrke och vilken förÀndring i metoden de skulle vilja se.

Adam Boyden skriver, ”FrĂ„ga kunderna vad du kan göra bĂ€ttre, hur du kan justera dina erbjudanden, hur du bĂ€ttre kan möta deras behov, etc. Ta feedbacken pĂ„ allvar och gör justeringar dĂ€r det Ă€r möjligt. LĂ„t dem sedan veta att deras feedback hördes och implementerades. Du kan bli förvĂ„nad över hur mycket goodwill detta genererar och hur goodwill kommer att föra dem tillbaka. ”

Design Engagerande e-postmallar

Kom ihÄg! Du mÄste vÀnta pÄ kunder som kan ha olika skÀl för att inte samarbeta med dig. Ditt e-postmeddelande mÄste sticka ut för att fÄnga ögonen. Marknadsförare kan skapa attraktiva och engagerande e-postmallar för att rikta in sig pÄ varje enskilt kundsegment istÀllet för att skapa en generaliserad mall.

InnehÄllet i e-postmeddelandet ska tydligt visa din avsikt och inte irritera kunder som inte Àr beredda att ta emot meddelanden frÄn dig. FrÄn Àmnesraden till meddelandets huvuddel för att ringa till handlingsknappar, utforma varje del noggrant och se till att den inte misslyckas med att fÄnga lÀsarnas uppmÀrksamhet.

Utöka ditt kommunikationsomfÄng

Medan ett e-postmeddelande kan hjÀlpa dig att starta om konversationer med dina kunder, skulle det frÀmsta syftet vara att öppna nya kommunikationskanaler med dem. Ett e-postmeddelande bör ge lÀsarna abonnentalternativ sÄ att de inte missar viktiga nyheter och uppdateringar frÄn ditt varumÀrke. Du kan ocksÄ komplettera dina e-postkampanjer med sociala medier. Att ansluta till kunder pÄ Facebook, Twitter, LinkedIn och andra onlineplattformar hjÀlper marknadsförare att fÄ betydande insikter om kundernas preferenser och deras nuvarande professionella och sociala status.

Erbjud attraktiva incitament

Ord kanske inte rÀcker för mÄnga kunder. En marknadsförare kan erbjuda olika rabatter, kontantincitament, Äteraktiveringsbonusar, freebies och presentkort för att ge kunderna fler skÀl att Äteransluta till ditt varumÀrke. Dina erbjudanden mÄste vara av vÀrde för dem och mÄste vara unika jÀmfört med vad som vanligtvis erbjuds av de flesta av dina konkurrenter. Du kan till exempel erbjuda spÀnnande rabatter pÄ dina mest populÀra produkter eller ge dem gratis konsultation eller service under en viss period. I slutet av dagen Àr det viktigare att behÄlla dina kunder Àven om det lÀgger ett litet hÄl i fickan.

Var proaktiv och följ upp

Alla dina reaktiveringsinsatser kan gÄ förgÀves om du inte följer upp dina e-postkampanjer. Utveckla kanaler, plattformar och innehÄll genom vilket ditt varumÀrke Àr mer tillgÀngligt för dina kunder och de kan kommunicera med dig med lÀtthet. Dela artiklar, bloggar, audiovisuella bilder, whitepapers och mer för att utbilda dem stÀndigt och se till att ditt varumÀrke Àr rÀtt placerat i deras sinnen. Du kan ocksÄ komplimangera dina e-postkampanjer med hjÀlp av mobilkanalen genom att anvÀnda push-aviseringar och meddelanden i appen för att fÄ nytt engagemang.

Marknadsförare mÄste komma ihÄg att de inte borde försöka belÀgga kunder för att börja Äterinteragera med sina varumÀrken. Att bombardera kunder med onödigt innehÄll kan döda dina chanser att vinna tillbaka dem och pÄverka ditt varumÀrkes rykte negativt. Det Àr dÀrför som lÄngsamt och stadigt alltid vinner loppet nÀr det gÀller kundengagemang.

LÀs mer om marknadsföringstips och tricks hÀr pÄ Tech.Co