Hur effektivisera och diversifiera din strategi för marknadsföring av innehÄll

Hur effektivisera och diversifiera din strategi för marknadsföring av innehÄll

Det Àr viktigt att alltid hÄlla utkik efter publiktrender och anvÀnda dessa för att bestÀmma innehÄlls- och förstÀrkningsstrategier. Detta publikcentrerade tillvÀgagÄngssÀtt för skapande av innehÄll hjÀlper till att försÀkra att du skapar innehÄll för varje köpare i varje steg i köptratten.

Producera inte innehÄll för innehÄllets skull

NÀr det gÀller Google gör svagt, generiskt innehÄll mer skada Àn nytta för din webbplats. Innan innehÄll utvecklas bara för att hÄlla en blogg befolkad, bör varumÀrken tÀnka pÄ varför de skapar innehÄll i första hand. Det mesta innehÄllet skapas för att uppfylla ett av följande gemensamma mÄl:

Öka sökrankningen Generera nya försĂ€ljningsledningar Öka varumĂ€rkeskĂ€nnedomen Öka konverteringar Ta tillbaka tidigare köpare

NÀr du vÀl har satt upp dessa mÄl kommer du att kunna nollstÀlla exakt vilken typ av innehÄll du vill utveckla, beroende pÄ var din mÄlgrupp Àr i tratten. Om du försöker öka varumÀrkesmedvetenheten för de bÀsta utsikterna i tratten kan du övervÀga utbildningswebinarier, vitböcker, e-böcker eller instruktionsvideor. Om din mÄlgrupp befinner sig i utvÀrderingsfasen av inköpsresan kan ditt innehÄll vara en demo-video, produktwebinar eller fallstudie. Om de Àr nÀstan redo att köpa, övervÀga en live demo eller kupong.

Analysera demografi och intressen

NÀr du har definierat ditt syfte, konfigurera Google Analytics för att visa data frÄn demografi och intressen. Google hÀmtar dessa data frÄn en mÀngd olika platser, inklusive:

Tredjeparts DoubleClick-webblÀsarkakor Android-annonserings-ID: n Apples iOS-identifierare för annonsörer

Denna resurs ger dig en mĂ€ngd information frĂ„n fem breda kategorier: Ă„lder, kön, segment pĂ„ marknaden, affinitetskategorier och ”andra” kategorier, som bestĂ„r av undermappar inom huvudkategorierna. Denna information gör det möjligt för dig att skrĂ€ddarsy ditt innehĂ„ll sĂ„ att det uppfyller de mĂ„l du stĂ€llde i föregĂ„ende avsnitt.

Utveckla en innehÄllskalender

Du kan inte ha en strömlinjeformad innehÄllsutvecklingsstrategi utan en skapande och spridningskalender. En organiserad strategi mÄste innehÄlla en konkret tidslinje som tilldelar ansvar och skapar ansvar. Vem Àr ansvarig för att skapa vilket innehÄll, och nÀr?

För en enskild bloggare eller ett företag som driver ett litet kontor kan det vara nÄgot sÄ enkelt som att skriva ut det pÄ ett torrtavla. För en större organisation eller en som Àr beroende av lÄngtgÄende pendlare eller skapare av frilansinnehÄll kan lösningen vara en samarbetsplattform pÄ nÀtet som Trello eller Podio.

Varje bra innehÄllskalenderkalender Ätföljs av en kalender för sociala medier. I likhet med en redaktionskalender bestÀmmer den sociala kalendern vilket innehÄll som ska spridas till vilka sociala kanaler, nÀr och av vem.

Interinstitutionellt inköp – inget lag Ă€r en ö

Enligt Content Marketing Institute Ă€r det “fördelaktigt att ge alla i din organisation tillgĂ„ng till din strategi för innehĂ„llsmarknadsföring.” Detta inkluderar avdelningar som inte Ă€r inblandade i att skapa eller utveckla innehĂ„ll.

Det Àr helt enkelt inte möjligt att effektivisera din innehÄllsstrategi om enskilda team arbetar i isolerade silor. Genom att inkludera alla avdelningar och team, oavsett hur lÄngt borta frÄn innehÄllsprocessen de Àr, kan stora och smÄ företag sÀkerstÀlla att varje anstÀlld förstÄr företagets mÄl och arbetar mot samma ÀndamÄl. Dessutom minskar redundansen och undviker dubbla anstrÀngningar och utnyttjar företagets kombinerade hjÀrnans förtroende för att trumma upp idéer för att skapa innehÄll.