Hur en man vÀnde sig till kodning för att mata sin familj

Hur en man vÀnde sig till kodning för att mata sin familj

Tosin Awofeso kÀnde att han inte hade mÄnga alternativ. Med en bebis pÄ vÀgen, snörde ihop frilansspelningar som en pianist och fotograf skulle inte klippa den.

En morgon dök Awofeso upp för en intervju för en kundserviceposition pĂ„ OwnLocal, ett sökmotoroptimeringsföretag i Austin, Texas. Awofeso ville verkligen ha det jobbet, för enkelt sagt, han behövde det för att mata sin familj. TyvĂ€rr vĂ€nde de honom bort och sa att han borde “koncentrera sig pĂ„ det han verkligen brinner för.”

“Jag var som,” Jag Ă€r verkligen passionerad för att mata mitt ofödda barn “,” sa Awofeso förra mĂ„naden. “Jag ville bara ta hand om min familj.”

Utan ytterligare en lovande ledning för heltidsarbete var Awofeso tillbaka och spelade pÄ natten och funderade pÄ hur han kunde försörja sin familj. För att öka bekymmerna var han och hans partner Sophia tvungna att flytta flera gÄnger och var tvungna att bo pÄ ett hotell. Deras bil fungerade knappt och de hade inte pengar för att fixa den nÀr den bestÀmde sig för att dö pÄ dem. Sophia kunde inte arbeta pÄ grund av ryggproblem och en utmanande graviditet.

Innan intervjun pÄ OwlLocal hade Awofeso börjat ta gratis kodningskurser online och trodde att skickligheten kunde leda honom till en bra, stadig lönecheck och hÀlsofördelar. Han hade dock inte gjort stora framsteg. Han trodde att en kodskola skulle vara en bÀttre vÀg att lÀra sig kodning. Problemet var att dessa skolor var dyra och att han inte hade pengar att skriva in.

Sedan fick han ett lyckoslag. En vÀn som visste att han var i en bindning erbjöd sig att ge honom pengarna för en insÀttning pÄ ett kodande skolprogram. Awofeso krediterar som en av de stora pauserna som hjÀlpte honom att ordna sitt liv,

“Jag var som,” helvete ja! “,” Sa Awofeso.

Awofeso hade en vĂ€n som var instruktör vid Galvanize’s Austin-campus. Dessutom tittade Awofeso pĂ„ skolans placeringsnivĂ„er och vilken typ av jobb Galvanize-grader landade och kĂ€nde att det skulle passa bra för honom.

Awofeso tvekade först och insĂ„g att pengar inte var det enda hindret, det fanns ocksĂ„ hans tid. Han mĂ„ste sĂ€tta resten av sitt liv i sex mĂ„nader – inget arbete, inga musikupptrĂ€danden. Dessutom var Sophias förfallodatum bara nĂ„gra mĂ„nader borta.

“Jag gjorde det nĂ€stan inte”, sa Awofeso.

Han och Sophia pratade igenom det och bestÀmde att Àven om det bara skulle vara svÄrt, om de bara kunde fÄ igenom de hÀr sex mÄnaderna av skolan, kunde det Àntligen bli enklare.

”NĂ€r jag började gick jag med tankesĂ€ttet att jag behövde lyckas – alla mina Ă€gg fanns i den hĂ€r korgen,” sa Awofeso.

Om skolbörjan inte var tillrÀckligt svÄr, fortsatte Awofeso och Sophia att kÀmpa för att hitta en stabil plats att bo. De var tvungna att flytta ut frÄn hotellet och stannade hos en vÀn som hade ett extra rum de hyrde som en Airbnb. Awofeso och Sophia bodde dÀr nÀr rummet var ledigt, men varje gÄng nÄgon hyrde det var de tvungna att flytta ut nÄgra dagar och stanna nÄgon annanstans.

ÄndĂ„ studerade Awofeso kodning och gjorde allt han kunde för att ta hand om sin gravida partner samtidigt. Awofeso var van vid den hĂ€r typen av utmaningar i livet men det fick honom inte ner.

“Jag har varit svart lĂ€nge”, sa han. “Jag Ă€r inte arg pĂ„ nĂ„gon, men jag har varit tvungen att arbeta dubbelt sĂ„ hĂ„rt för att komma hĂ€lften sĂ„ lĂ„ngt pĂ„ mĂ„nga stĂ€llen.”

För nÄgra veckor började Awofeso fÄ steget med kodning.

“Jag Ă€lskar kodning”, sa han. ”Det Ă€r sĂ„ kul; Jag Ă€lskar att lösa problem som andra ger upp. ”

Han krediterar tre saker som har gjort hela skillnaden för honom pÄ Galvanize: en otrolig lÀrare, en bra lÀroplan och en mördare grupp mÀnniskor i hans kohort.

“Det var fantastiskt”, sa Awofeso. “Jag lĂ€rde mig snabbt och var helt utmanad hela tiden.”

Mot slutet av sina sex mÄnader satt Awofeso i en workshop om hur man förhandlade om en konkurrenskraftig lön. Hans telefon ringde. Det var nÄgon med en Austin-start som heter Common Edit, ett musikföretag som han hoppats kunna arbeta för nÄgon dag.

“Bokstavligen stiger jag ut ur rummet och fĂ„r ett erbjudande under samtalet om hur man ska förhandla om lönen du Ă€r vĂ€rd”, sa Awofeso. “SĂ„ jag hade sjĂ€lvförtroendet att vara som,” Nej, jag mĂ„ste fĂ„ sĂ„ mycket betalt. “”

Han kunde börja med ett korttidsavtal för den lön som han utnyttjade. SĂ„ smĂ„ningom gillade Common Edit det han producerade och gick med pĂ„ att anstĂ€lla honom heltid i samma takt och skulle arbeta med sin “svit av tekniska produkter som hjĂ€lper musiker att samarbeta med varandra och skapa musik.”

Jag checkade in med Awofeso och han hade redan haft ett par lönecheckar pÄ sitt bankkonto och det sÄg upp. Awofeso hade precis köpt en ny Kia, och han och Sophia och deras nya lilla bebis skulle pÄ jakt efter lÀgenheter.

“Det finns ett slut i sikte”, sa han.

LÀs mer inspirerande berÀttelser pÄ Tech.Co