Hur en medgrundare hittade sin accelerator under en hissritt

Hur en medgrundare hittade sin accelerator under en hissritt

Hitta vilken stad som helst i Amerika med en blomstrande arbetsmarknad och överkomliga hyrespriser, och du hittar en till synes oÀndlig ström av unga millennier pÄ jakt efter det perfekta stÀllet att bo. GÄ in i Alec Slocum: VD och grundare pÄ ABODO Apartments, en marknadsplats för lÀgenheter online som Àr utformad för att hjÀlpa studenter att hitta sin nÀsta hyra utanför campus.

ABODO: s vĂ€g till framgĂ„ng – mer Ă€n 30 anstĂ€llda fyller i sitt nya kontor i centrala Madison, Wisconsin, efter företagets nyligen insamlade 4,8 miljoner dollar i serie A – kom genom ett mycket bokstavligt exempel pĂ„ en ”hiss” tonhöjd. Företaget nappade en position i den mycket selektiva acceleratorgeneratoren nĂ€r Alec rĂ„kar dela en hissresa med acceleratorns grundare.

HÀr Àr deras historia, som berÀttas av Alec sjÀlv.

Vilka var de faktorer som fick dig att vilja gÄ med i en accelerator?

”Vi var pĂ„ staketet för att gĂ„ med i en gaspedal, men vi hade byggt ett snabbt vĂ€xande företag i Madison och ville lĂ€ra oss förr snarare Ă€n senare hur effektivt det kunde skalas. Vi behövde finansiering. Men vi behövde ocksĂ„ tillgĂ„ng till erfarna nĂ€tverk sĂ„ att vĂ„ra insamlings- och skalningsprocesser skulle vara effektiva. Och gener8tors praktiska mentorskap var perfekt för oss. ”

Prata om ansökningsprocessen och vad du lÀrde dig under den tiden. Hur kom du in i dörren?

“Rolig historia. Jag arbetade pĂ„ ett samarbetsutrymme i centrala Madison och hĂ€nde precis – verkligen, detta var inte planerat – för att hitta mig sjĂ€lv med en hiss upp till 8: e vĂ„ningen med gener8r-grundaren Joe Kirgues, som skulle komma in för att göra en presentation. Dörrarna öppnade, dörrarna stĂ€ngdes och jag gjorde faktiskt en hisshöjning. Joe gillade visionen bakom vĂ„rt företag och fick oss ombord. ”

Prata om fördelarna med att gÄ med i en företagsaccelerator. Beskriv vad du fÄtt, kunskap, mentorskap etc.

”Som första gĂ„ngen företagare med ett spirande men lokalt företag behövde vi mest hjĂ€lp med att lĂ€ra oss att snabbt skala ett företag. Gener8tor tillhandahöll mentorskap samt nĂ€tverksmöjligheter. Det var verkligen en nivĂ„-up. Och det introducerade oss för massor av andra unga entreprenörer, nystartade företag och out-of-the-box-tĂ€nkare … för att inte tala om investerare. ”

Vilka rÄd skulle du ge grundare som vill gÄ med i en företagsaccelerator?

”Vet varför du gĂ„r med och vad du vill ha av processen. En accelerator Ă€r inte ett mĂ„l i sig – du mĂ„ste veta vart du försöker gĂ„. ”

Prata om dina milstolpar och vad du fick efter att du gÄtt ut pÄ gaspedalen.

”Den mest omedelbara milstolpen för ABODO efter examen frĂ„n gener8tor var cirka 325 000 i finansiering. Men de anslutningar och nĂ€tverksmöjligheter som vi fick genom vĂ„r tid i en företagsaccelerator har hjĂ€lpt oss mĂ„ttligt under Ă„ren sedan vi gick igenom programmet 2013. Vi samlade in 4,8 miljoner dollar i serie A-finansiering förra sommaren och har vuxit till ett företag av 33. Med 500 000 aktiva mĂ„nadsanvĂ€ndare och marknader i 30 stora amerikanska stĂ€der Ă€r vi redo att fortsĂ€tta vĂ€xa. ”

NÄgra rÄd till företagare inom din specifika nisch / bransch?

”Förfina din vision. Se till att ditt företag tillgodoser ett specifikt, verkligt behov och att du tillgodoser behovet pĂ„ ett nytt sĂ€tt. Var kortfattad och tydlig. Du borde kunna förklara vad du gör i sömnen … eller en hiss. ”

LÀs mer inspirerande intervjuer hÀr pÄ Tech.Co.