Hur entreprenörskap har förÀndrats sedan Är 2000

Hur entreprenörskap har förÀndrats sedan Är 2000

Den enda konstanten i startvÀrlden Àr förÀndring. Oavsett om ditt företag har bytt produkter, kontor eller till och med VD: ar definierar förmÄgan att anpassa sig till skiftande trender framgÄngsrika entreprenörer. Och under de senaste 17 Ären har saker och ting förÀndrats ganska dramatiskt. Lyckligtvis finns det mÀnniskor dÀr ute som har sett allt och kan ge dig den insikt du behöver för att lyckas i det stÀndigt förÀnderliga affÀrsomrÄdet.

Nyligen satt jag ner med Beth N. Carvin, grundare och VD för JamBios och Nobscot, för att prata om skillnaden mellan entreprenörskap nu och Är 2000. Hennes första företag, Nobscot, grundades 2000, medan JamBios lanserades tidigare i Är, sÄ hon har en unik inblick i vad som krÀvs för att lyckas dÄ, och hur det skiljer sig frÄn framgÄng i modern tid.

Som Carvin uttryckte det finns det fyra faktorer som har relevanta skillnader mellan entreprenörskap nu och Är 2000. Ta en titt pÄ vad hon hade att sÀga nedan:

Kapitalkrav

Som företagare idag vet Àr kapital en nödvÀndighet för att överleva, Àn mindre att lyckas. Och Àven om det kan verka omöjligt att förvÀrva nu pÄ grund av snÄla VC: er och mÀttade marknader, var det inte alltid sÄ komplicerat.

”Att starta ett företag Ă„r 2000 krĂ€vde inte sĂ„ mycket pengar. NĂ€r vi startade Nobscot (ett HR-teknikföretag) satte vi en liten summa pengar pĂ„ ett bankkonto. Vi fokuserade pĂ„ att generera intĂ€kter sĂ„ snabbt som möjligt. Vi gick jĂ€mnt och blev lönsamma pĂ„ mindre Ă€n ett Ă„r frĂ„n lanseringen.

Idag krĂ€vs det fortfarande en snabb och realistisk vĂ€g till intĂ€kter för att starta ett företag men det tar i allmĂ€nhet lĂ€ngre tid att komma dit. Med JamBios, vĂ„r digitala plattform för minnen, börjar vi med 100 gĂ„nger sĂ„ mycket pengar. Vi mĂ„ste bygga upp vĂ„r anvĂ€ndarbas. Även med en social webbplats som JamBios som har viralitet inbyggd krĂ€vs det fortfarande en kĂ€lla till kapital för att finansiera verksamhet och tillvĂ€xt. ”

Produkt

Produktutveckling Àr och har aldrig varit en konstant vetenskap. Med skiftande konsumentpreferenser och det stÀndigt förÀnderliga tekniklandskapet kan det vara svÄrt att spika ner exakt vad mÀnniskor vill ha. En betydande förÀndring har dock intrÀffat sedan 2000: vi bryr oss om design nu. Typ mycket.

”Produktutvecklingen har ocksĂ„ förĂ€ndrats vĂ€sentligt. År 2000 handlade det om funktion över form. Det spelade ingen roll hur din produkt sĂ„g ut sĂ„ lĂ€nge den var anvĂ€ndbar. VĂ„r första webbplats för Nobscot var ful! Det spelade dock ingen roll. VĂ„r teknik var intuitiv och kraftfull och HR-chefer Ă€lskade den. Det var allt som rĂ€knades dĂ„.

Idag har vi inte den lyxen. Design Ă€r avgörande. Vi började JamBios arbeta med ett enastĂ„ende designföretag i Storbritannien för att hjĂ€lpa oss att fĂ„ rĂ€tt utseende. Tillsammans med att anstĂ€lla vĂ„ra första kodare anlitade vi ocksĂ„ en egen Creative Director för att driva design. Det Ă€r nĂ„got vi aldrig skulle ha övervĂ€gt redan 2000. ”

Resurs tillgÀnglighet

Till skillnad frÄn kapital var resurserna ganska knappa för spirande företagare Är 2000. Entreprenörskap var sÀrskilt mindre populÀrt och externa stödsystem som företagsacceleratorer och lokala inkubatorer var knappast till förmÄn för nystartade nystartade företag. SÄ Àr dock inte lÀngre fallet.

”Redan 2000 fanns det inte mycket resurser för tekniska nystartade företag utanför Silicon Valley. Idag har de flesta större stĂ€der relativt livliga tekniska samhĂ€llen, inklusive Honolulu dĂ€r vi Ă€r baserade. Vi har tekniska acceleratorer som ger mentorskap och tillgĂ„ng till finansiering. Det finns VC: er som vill göra lokala investeringar. Vi har kodande startlĂ€ger för att hjĂ€lpa trĂ€na utvecklare i den senaste tekniken. De flesta helger Ă€r fyllda med kodningsutmaningar och tekniska nĂ€tverksevenemang. Det Ă€r en helt annorlunda startscen sedan 2000. ”

Marknadsföring

Marknadsföring kommer aldrig att förbli densamma. Konsumenterna blir kloka pÄ de metoder som anvÀnds av företag runt om i vÀrlden, vilket leder till en vÀlinformerad, svÄrt att lura kundbas. Plus, med tillkomsten av sociala medier har saker och ting blivit avgjort mer komplicerade för spirande företag.

”NĂ€r vi först startade Nobscot var rankningen av sökmotorer det viktigaste marknadsföringsinitiativet. Det var absolut nödvĂ€ndigt att visa sig högt pĂ„ rankingen och det var ett underbart sĂ€tt att fĂ„ nya affĂ€rer. Majoriteten av vĂ„ra kunder kom till oss frĂ„n att söka och hitta oss genom sökmotorer. Vi arbetade hĂ„rt för att se till att vĂ„r webbplats hade relevant innehĂ„ll, intressant information och lĂ€nkade till och frĂ„n lĂ€mpliga kĂ€llor. Vi blev experter inom vĂ„r bransch (intervjuer med anstĂ€llda) och blev kĂ€llan till den nischen.

Idag mĂ„ste vi, förutom sökmotorer, behĂ€rska sociala medier och utveckla kreativa sĂ€tt att sticka ut frĂ„n mĂ€ngden. Till exempel, pĂ„ JamBios har vi en kĂ€ndis-talesman, Henry Ian Cusick, frĂ„n ABC-TV-showen “LOST” och “The 100.” Vi skapade en rolig “Veckans minne” -aktivitet för att uppmuntra nya anvĂ€ndare att uppleva nöjet att skriva i sina JamBios och lĂ€ra sig hur lĂ€tt det Ă€r att bjuda in andra att lĂ€sa. Vi bad anvĂ€ndare skriva ett favoritminne och uppmana Henry Ian Cusick att lĂ€sa deras minne. Han valde sedan sina favoritminnen och vi placerade dem pĂ„ vĂ„r Facebook-sida. Vi uppmuntrade mĂ€nniskor att bjuda in sina vĂ€nner att lĂ€sa och “gilla” sina favoriter, vilket hjĂ€lpte oss att bygga upp vĂ„ra Facebook-följare. Kampanjen integrerades ocksĂ„ med Twitter. ”

LÀs fler intervjuer med entreprenörer pÄ TechCo