Hur ett samarbetsutrymme hanterar pandemin

Hur ett samarbetsutrymme hanterar pandemin

Den nuvarande Covid-19-pandemin har haft en epokal effekt pÄ företagen, och till och med det ödmjuka kontorsutrymmet har slagit, och miljontals av oss arbetar nu hemifrÄn. Medan de flesta företag kan fortsÀtta att arbeta med anstÀllda som arbetar pÄ distans, hur Àr det med de företag dÀr kontoret sjÀlv Àr intÀktsmodellen?

En sÄdan verksamhet Àr LABS, ett delat kontorslokalföretag som har Ätta platser i London, plus ett i Tel Aviv. De flesta av dessa har plötsligt blivit tomma, eftersom anstÀllda stannar hemma och större stÀder faller under en kuslig tystnad.

Dess samarbetsmodell Ă€r uppbyggd kring en gemensam grupp av företag som njuter av de professionella och sociala attraktionerna i moderna utrymmen – tĂ€nk pĂ„ bekvĂ€ma breakout-utrymmen, gratis frukost, biljardbord och drinkar efter timmar. Det behöver inte sĂ€gas att det Ă€r en utmanande tid för samarbetsföretag, med WeWorks överlevnad i balans efter att SoftBank drog sig ur en anbudsprocess.

Vi pratade med LABS för att ta reda pÄ hur det anpassar sig till det aktuella klimatet och hur det lyckas bibehÄlla en viss kÀnsla av gemenskap, Àven lÄngt ifrÄn.

LABS Community Approach

Som företag Àr LABS en relativt ung. LABS skapades 2017 och fokuserar pÄ utrymmen i London (Àven om det ocksÄ har ett kontor i Tel Aviv). LABS Àr ett samarbetsutrymme som erbjuder företag och privatpersoner kontor och till och med bostadsutrymmen att hyra.

Men alla som tidigare har arbetat i en LABS-byggnad – och fullstĂ€ndig information, som inkluderar en del av teamet pĂ„ Tech.co – skulle förmodligen sĂ€ga att det bara skulle kallas en serie kontor att ringa verksamheten. Komfort och samhĂ€lle Ă€r tvĂ„ av de viktigaste aspekterna som verksamheten verkar strĂ€va efter, och erbjuder moderna rena miljöer med alla mod-cons samt regelbundna community-evenemang för kunder, inklusive nĂ€tverksmöten.

Dessa hĂ€ndelser Ă€r nyckeln till Labs-metoden för att frĂ€mja en kĂ€nsla av gemenskap i dess utrymmen. Medan företagen som ockuperar sina kontor kan dela utrymmen, Ă€r det den vanliga kommunikationen och mötena som gör Labs-kontorens “vibe”.

Med dessa kontor nu tomma frÄn arbetare, skulle du bli förlÄtad för att tro att Labs skulle sÀtta dessa anstrÀngningar pÄ vila tills dess kunder ÄtervÀnder. Men sÄ har det inte varit.

Vi tror att gemenskapsandan hos LABS strÀcker sig lÀngre Àn vÀggarna i vÄra byggnader. För att ge stöd och motivation har vÄrt e-postnyhetsbrev endast för medlemmar blivit LABS Stay-Insider. Designad för att inspirera, motivera produktivitet och frÀmja sÀtt att trivas digitalt. pic.twitter.com/jLMWstXiH8

– LABS (@LABS_Worldwide) 2 april 2020

Gemenskap i exil

Ett steg LABS har tagit Ă€r att fortsĂ€tta sitt vanliga community-nyhetsbrev. Tidigare kallad ‘The Insider’, har det fĂ„tt ny beteckning ‘The Stay Insider’ och Ă€r fylld med rĂ„d, information och inspiration för LABS-kunder under dessa tider av social distansering.

E-postmeddelandet fylls med en blandning av praktiska affÀrsrÄd och bÀsta arbetsmetoder. Det frÀmjar ocksÄ mentalhÀlsa och motiverande berÀttelser för sina lÀsare, varav nÄgra kommer frÄn LABS-kunderna sjÀlva.

”Vi vill hĂ„lla vĂ„ra medlemmar uppkopplade och hĂ„lla andan hos LABS vid liv under hela den hĂ€r tiden och LABS Stay-Insider Ă€r bara ett sĂ€tt vi kan göra det. Vi vill att LABS-communityn ska veta att vi Ă€r dĂ€r för dem och fortsĂ€tta att tillhandahĂ„lla hĂ€ndelser och nyheter som de annars hade haft tillgĂ„ng till personligen ”- Dotan Weiner, Chief Operating Officer pĂ„ Labs

Som ett exempel innehÄller den senaste utgÄvan information om att lÀra sig ett nytt sprÄk; tips om att slÄ förhalning; lÀnkar till positiva musikspellistor och podcasts om hur du kan vara lugn, bland annat.

Har det fungerat? Engagemangsfrekvenser verkar verkligen positiva – LABS sĂ€ger att klickfrekvensen har ökat med 40% under de senaste veckorna.

Altruism i en krisstid

Med sina kontor utrymda av arbetare har LABS ocksĂ„ frivilligt lagt ut sina rymdresurser till dem som kan anvĂ€nda dem – rĂ€ddningstjĂ€nsterna som för nĂ€rvarande Ă€r i frontlinjen som bekĂ€mpar pandemin. Detta inkluderar 13.000 kvadratmeter utrymme i ett av dess utrymmen, samt enskilda kontor.

BelĂ€get ovanför LABS Hawley Lock och en del av LABS Collective, Ă€r @STAY_worldwide servicelĂ€genheter nu vĂ€rd för ett antal NHS-lĂ€kare och sjuksköterskor. De gratis rummen erbjuder en lugn tillflyktsort i nĂ€rheten av nĂ€rliggande sjukhus 🙌 pic.twitter.com/xfhVrK3tzr

– LABS (@LABS_Worldwide) 7 april 2020

Dessutom erbjuder företaget lÀgenheter, en del av sin STAY-verksamhet, till sjukhusarbetare som behöver dem, som alla har kök, vardagsrum och tillgÄng till tvÀttservice. Erbjudandet gÀller initialt i en mÄnad, men kan förlÀngas beroende pÄ omstÀndigheterna. Alla dessa tjÀnster görs tillgÀngliga för dem som behöver dem utan kostnad.

”Med den aktuella osĂ€kerheten kring vardagen har behovet av ett samhĂ€llsnav av anlĂ€ggningar och stöd blivit viktigare Ă€n nĂ„gonsin. Vi vet att rĂ€ddningstjĂ€nsterna i Storbritannien arbetar outtröttligt för att klara de ökade kraven under det pĂ„gĂ„ende Coronavirus-utbrottet och att kunna stödja genom att göra plats och boende tillgĂ€ngligt Ă€r ett privilegium ”- Dotan Weiner, Chief Operating Officer pĂ„ Labs

Dessutom har LABS uppmuntrat sin personal att nĂ„ ut till samhĂ€llet för att hjĂ€lpa dem i behov, genom initiativ som vĂ€lgörenhet Age UK: s “telefonvĂ€n” -tjĂ€nst, som ansluter volontĂ€rer till isolerade Ă€ldre individer.

Framtiden för samarbetsplatser

SÄ vad Àr nÀsta för LABS och andra samarbetsutrymmen nÀr denna kris har avtagit?

LABS tror att nÀr pandemin har minskat, kommer mÀnniskor att vara mer angelÀgna om Àn nÄgonsin att komma tillbaka till kontor, knyta kontakter och omfamna det traditionella arbetslivet igen:

”Vi tror att mĂ€nniskor kommer att lĂ€ngta efter social interaktion och att arbetsplatsen blir en Ă€nnu mer önskad plats att vara. Alla vĂ„ra arbetsytor har utformats för att frĂ€mja produktivitet och samarbete och hoppas att mĂ€nniskor under de kommande mĂ„naderna kommer att behöva miljöer som detta för att ansluta och bygga affĂ€rer ” – Dotan Weiner, Chief Operating Officer pĂ„ Labs

Det Àr verkligen sant att mÄnga av oss kommer att sakna de dagliga interaktioner som kontorslivet ger, oavsett om det Àr idéutbytet i mötesrummet eller att komma ikapp med kaffemaskinen.

Det finns emellertid ocksÄ en kÀnsla bland vissa experter Àn att den plötsliga förÀndringen i arbetsmiljöer, med mÄnga som antar fjÀrrarbete, kan ha slÀppt en genie frÄn en flaska som Àr svÄr att sÀtta tillbaka i. Alltid, nÀr livet ÄtergÄr till det normala, kan en del personal kommer att leta efter att fortsÀtta sin hemarbetande livsstil.

I sjÀlva verket, lÄngt ifrÄn att skada samarbetande företag som LABS, kan en sÄdan framtida förÀndring faktiskt fungera till deras fördel. Med fÀrre personer som kommer in pÄ kontoret kan företag tycka att de sparar genom att minska sina egna fysiska utrymmen och kan luta sig pÄ samarbetsplatser för att plocka upp slacken. MÄnga företag skulle hoppa pÄ chansen att ladda ut den dagliga driften och driften av ett kontor till en tredje part.

Medan framtiden ser ljus ut för Labs Àr inte alla samarbetsutrymmen ocksÄ rÀttvisa.

Vid ett tillfÀlle det ambitiösa affischbarnet för samarbetande företag har företaget WeWork snubblat hÄrt de senaste Ären. Den pÄgÄende pandemin har haft en förödande effekt pÄ ett redan hobbat företag, och de senaste nyheterna Àr att företaget stÀmmer sin huvudinvesterare, SoftBank, för att inte ha genomfört ett anbudsförfarande för WeWork-aktier pÄ 3 miljarder dollar.

Med förluster pÄ 1,4 miljarder dollar under det sista kvartalet 2019 Àr företagets sÀkerhet allt annat Àn sÀker, och dess storhetstid för bottenlösa öl efter arbetsdagen kÀnns lÄngt efter. Andra samarbetsföretag, inklusive LABS, kommer att följa noga och göra allt för att anpassa sig under denna omvÀlvningstid för att sÀkerstÀlla sin egen lÄngsiktiga framtid.