Hur Facebook-videor kan öka din sociala mediekampanj

Hur Facebook-videor kan öka din sociala mediekampanj

Populariteten för video inom marknadsföring har ökat de senaste Ären. HÀr pÄ Sparkhouse i södra Kalifornien Àr vi inte medvetna om en minskning av lÀskunnighet (Àven om ersÀttning av uttryckssymboler för ord kan sÀga annorlunda), men kanske kittlar det en viss del av hjÀrnan som Ätnjuter den visuella stimuleringens lÀtthet över att lÀsa alla dessa ord pÄ den lilla skÀrmen.

Hur som helst skulle företag vara smarta att dra full nytta av denna marknadsföringstrend. Vi tycker att ett bra stÀlle att börja med detta Àmne Àr pÄ Àmnet sociala medier. Video Àr populÀrt. Sociala medier Àr populÀra. Varför inte kombinera dem? Det verkar bara som en logisk utveckling dÀrifrÄn. Att anvÀnda video för marknadsföring pÄ sociala medier Àr ett kraftfullt verktyg för att bygga ditt varumÀrke och nÄ dina kunder. SÄ varför gör du inte det redan?

Ingen öppnar nÄgonsin sin Facebook-app sÄ att de kan se bra marknadsföring. Det Àr bara dumt. Faktum Àr att vi hÀlften av tiden inte vet varför vi gör det. Det Àr bara andra natur, som att klia pÄ en klÄda. Men pÄ nÄgot sÀtt faller vi alltid i fÀllan och befinner oss och tittar pÄ nÄgon video bara för att upptÀcka att vi marknadsförs till. Men det Àr för sent. Det Àr kraften i videomarknadsföring. Och Facebook och andra liknande sociala medieplattformar Àr kraftfulla verktyg för att sÀtta din video och Ànnu viktigare, ditt varumÀrke för allmÀnheten. HÀr Àr nÄgra tips för att komma igÄng.

Rikta din publik

Sociala medieplattformar kÀnner dig bÀttre Àn du sjÀlv kÀnner. Facebook riktar sig mot specifika grupper av mÀnniskor för sin reklam. Det finns mÄnga variabler som avgör vilka annonser som kommer över ditt nyhetsflöde. Saker som din plats, intressen och surfbeteende Àr nÄgra av de faktorer som avgör vilken typ av reklam som visas pÄ din skÀrm. Du har antagligen sjÀlv mÀrkt att Facebook kan vara vÀldigt effektivt vad det ger dig framför dina ögon. Vad Àr vÄr poÀng i allt detta? Enkelt uttryckt, pÄ grund av hur Facebook och andra sociala butiker riktar sig till publiken, Àr det ett mycket effektivt verktyg för att fÄ dina videor framför rÀtt personer.

Gör videor delbara

Om du utnyttjar kraften i sociala medier för din videomarknadsföring vill du göra din video sÄ delbar som möjligt. SÄ vad gör en bra viral video nÀr det gÀller video marknadsföring? Det finns mÄnga sÀtt att nÀrma publiken. Du kan gÄ efter chockvÀrde och fÄ folks uppmÀrksamhet med nÄgot kontroversiellt. Du kan ocksÄ leta efter nÄgot relaterat och engagera mÀnniskor pÄ ett sÀtt som överskrider kulturella hinder. Eller sÄ kan du gÄ en annan vÀg och utmana kulturen genom att ta upp ett Àmne som har varit ett spÀnningsomrÄde mellan vissa grupper.

Du kanske kommer ihÄg en viral Amazon-reklam som innehÄller en muslimsk prÀst och en katolsk prÀst som Àr goda vÀnner och köper varandra identiska knÀskydd som gör det lÀttare att be. Denna annons trÀffade en kulturell tryckpunkt genom att komma ihÄg ett Àmne som Àr i tid och kontroversiellt med sin adressering av Àmnet muslimsk tro. Oavsett hur du kÀnner dig i Àmnet var den hÀr videon effektiv för att fÄnga folks uppmÀrksamhet och hade massviral potential. Den hÀr videon Àr ett utmÀrkt exempel pÄ hur du kan anvÀnda viral video i din marknadsföring pÄ sociala medier.

Skapa för socialt

Videor som ses pÄ sociala mediasidor som Facebook och Instagram ses mycket annorlunda Àn traditionella videor pÄ TV eller YouTube. NÀr du surfar pÄ Facebook eller Instagram, vilken instÀllning befinner du dig normalt i? VÀntar i kö pÄ ett kafé, vÀntar i lobbyn pÄ ett möte eller kanske bara uttrÄkad pÄ jobbet, men oavsett instÀllning, du Àr oftast inte instÀlld med hörlurar eller rÀtt högtalare för att titta pÄ en video. Det Àr dÀrför vi rekommenderar att du gör dina videoklipp begripliga Àven om de Àr tysta. Du kan Ästadkomma detta med stora titlar, utrop och bilder som hjÀlper dig att förklara din videos syfte och budskap.

Ett annat knep för att optimera din video för en social mediainstÀllning Àr att skapa den i fyrkantigt format. Standard HD-videor har 16,9 bildförhÄllande men pÄ Facebook och Instagram fÄr du mer visuell fastighet pÄ flödet nÀr dina videor Àr formaterade för att vara fyrkantiga.

Vi har bara skrapat över hur video kan anvÀndas i marknadsföring pÄ sociala medier. Men vi hoppas att det har skrapat en klÄda för dig att lÀra dig mer om detta Àmne. Sociala medier kan vara ett kraftfullt verktyg för att fÄ dina videor framför rÀtt personer och vÀxa och marknadsföra ditt varumÀrke.

LÀs fler tips om marknadsföring pÄ sociala medier pÄ TechCo