Hur gÄr det grönt gjorde mig till en bÀttre entreprenör

Hur gÄr det grönt gjorde mig till en bÀttre entreprenör

I flera Är var grönt bara ett annat objekt pÄ listan som alltid blev pressat av för ytterligare en dag. Eko-medvetenhet betraktades alltid som nÄgot jag kunde uppnÄ senare i livet, nÀr jag hade mer tid. För om jag Àr Àrlig verkade tanken att flytta alla mina dagliga tankesÀtt och beteenden som en alltför skrÀmmande och tidskrÀvande uppgift. Det skulle krÀva mig att sjÀlvutbilda och, kanske Ànnu mer skrÀmmande, att vara medveten om alla mina dagliga uppgifter.

Men efter mÄnga Ärs ursÀkter för mina dagliga inköp av engÄngsvatten och kört fem kvarter till affÀren bestÀmde jag mig för att det var tillrÀckligt. Jag var för rÀdd för att ens försöka berÀkna mitt eget koldioxidavtryck, vilket innebar att det var dags för en förÀndring.

Jag började resan att bli grön av Änger; Jag kÀnde skuld för att jag hade vandrat pÄ planeten i flera Är utan att verkligen tÀnka pÄ hur mina dagliga handlingar skadade miljön. Och medan jag sover bÀttre pÄ natten och vet att jag gör min del i detta globala korstÄg, har jag upptÀckt att jag personligen har dragit nytta av den hÀr nya livsstilen lika mycket som miljön omkring mig. I det ögonblick jag förpliktade mig att leva miljömedvetet blev jag en bÀttre entreprenör. HÀr Àr varför:

Jag tog bÀttre hand om min hÀlsa

Förutom Ätervinning och urkoppling av elektronik Àr ett av de enklaste stegen för att gÄ grönt att köpa lokala, ekologiska livsmedel. Att köpa sÀsongsbetonade och ekologiska livsmedel frÄn leverantörer i din region minskar koldioxidutslÀppen frÄn livsmedeltransporter. Dessutom, nÀr livsmedel inte transporteras över lÀnder, minskar avfallet drastiskt under hela leveranskedjeprocessen.

NÀr jag började prioritera fÀrsk, lokal mat insÄg jag att jag naturligt Àter hÀlsosammare. Min tallrik fylldes med rÄvaror frÄn lokala gÄrdar istÀllet för bearbetade livsmedel frÄn avlÀgsna fabriker. Och, som du sÀkert har gissat nu, ju friskare jag Ät desto bÀttre kÀnde jag mig. Att fylla pÄ sÀsongsbetonad och ekologisk mat ökade min energiproduktivitet pÄ kontoret. IstÀllet för socker, som frÀmjar inflammation och försÀmrar hjÀrnans funktion, körde min kropp pÄ hela nÀringsÀmnen och vitaminer. Som ett resultat kunde jag fokusera pÄ uppgifter och jag skapade bÀttre relationer med mina kollegor eftersom jag aldrig var trött eller irriterad till följd av energikrascher.

Jag hittade perspektiv

Som företagare har jag alltid varit helt förbrukad av mina projekt. Jag tittade pÄ varje projekt och uppgift genom en extrem lins. Jag kÀnde press för att leverera till mina investerare, anstÀllda och mig sjÀlv. Det behöver inte sÀgas att jag sÀtter press pÄ mig sjÀlv att leva upp till höga insatser.

Men denna allt-eller-ingenting-mentalitet började försvinna efter att jag började leva livet genom en miljömedveten lins. För första gÄngen pÄ lÀnge bidrog jag till nÄgot större Àn mig sjÀlv. NÀr du placerar dina arbetsstressorer i miljö och global hÀlsa verkar allt mycket mindre. Att bidra till planeten var en naturlig stressavlastning för mig eftersom det satte problem som jag tidigare skulle ha ansett vÀrldsÀndande i perspektiv.

Jag fick nÀrvaro

Innan jag började leva grönt tillbringade jag större delen av dagen bara genom att gÄ igenom rörelserna. Mitt sinne var aldrig helt fokuserat pÄ uppgiften; frÄn att svara pÄ e-post, till matinköp och till och med att umgÄs. Jag uppslukades av tankar om mina vÀxande att göra-listor och ökande tryck pÄ kontoret, och jag kÀnde mig frÄnkopplad.

NÀr jag fattade beslutet att minska mitt koldioxidavtryck tvingades jag vara uppmÀrksam. Jag var tvungen att lÀsa etiketter för att försÀkra mig om att jag köpte giftfria rengöringsprodukter, planera resor till bondemarknader, komma ihÄg att koppla ur apparater och övervaka mitt hems energiförbrukning. Jag blev hela tiden medveten om de potentiella konsekvenserna av mina handlingar. Min ökade medvetenhet om min miljö genomsyrade alla aspekter av mitt liv; Jag befann mig att fokusera mer i 1: 1-samtal och tog mig tid att kultivera djupare relationer med mina anstÀllda, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet.

Att gÄ grönt förÀndrade mitt liv pÄ mÄnga olika sÀtt. Att leva miljömedvetet gav mig en förnyad kÀnsla av handlingsfrihet; Jag kanske inte kan kontrollera publikbeteenden eller investerarbeslut, men jag har fullstÀndig kontroll över min inverkan pÄ vÀrlden omkring mig. Och som det visar sig var processen att leva med mer medvetenhet inte sÄ skrÀmmande. Vem som helst kan vidta ÄtgÀrder för att leva ett grönare liv; och som jag har lÀrt mig kan de smÄ stegen leda till stora mentala och emotionella förÀndringar.

LÀs mer om att bli grön hÀr pÄ Tech.Co