Hur garn ger kvalitet till sin kreativa konstnÀrs marknad

Hur garn ger kvalitet till sin kreativa konstnÀrs marknad

Oavsett om du Àr en kreativ som letar efter en spelning eller en anstÀlld som hoppas anstÀlla för en, kan det vara svÄrt att ansluta till det jobb du behöver. Typiska marknadsplatser, frÄn Craigs lista till Upwork till Fiverr, Àr fyllda med hucksters eller lÄga hyreserbjudanden. Vilket Àr vad Twine hoppas kunna fixa.

Twine, en online marknadsplats för kreativa frilansare inom design, musik och film, lanserade nyligen ett nytt initiativ som syftar till att ge kvalitet till spelekonomin: De kommer manuellt att kurera rÀtt annonsmaterial för varje uppgift för att effektivt para jobb av hög kvalitet med högkvalitativa arbetare.

Jag chattade med företagets grundare och VD för att lÀra mig mer om vad Twine ger till frilansbordet.

Brist pÄ kvalitetsskrÀcka mÀnniskor bort frÄn gig-ekonomin

Twines tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt Ă€r att granska varje frilansers tonhöjd innan den skickas till företaget som publicerade projektets ursprungliga brief. Det hĂ„ller företagen nöjda, eftersom de bara ser de vĂ€rdefulla platserna, och det hĂ„ller frilansarna nöjda, eftersom Twine ger dem “aktiv feedback” pĂ„ varje avvisad tonhöjd.

“För nĂ€rvarande finns det en lucka pĂ„ marknaden för kreativa frilansare av hög kvalitet”, sĂ€ger VD och grundare Stuart Logan, “Andra plattformar försöker skilja pĂ„ priset, med deras huvudsakliga budskap att” bli skit gjort snabbt och billigt. ” Vi vill att vĂ„ra kunder ska “göra skit rĂ€tt.” Kvalitet Ă€r den frĂ€msta anledningen till att mĂ€nniskor Ă€r oroliga för att anvĂ€nda frilansmarknader. Vi löser detta.

Vi bryr oss mycket om den kreativa industrin. Annonser kan till exempel lĂ€gga upp ”samarbetsbroderier” för att hitta andra likasinnade frilansare att arbeta med och bygga sina fĂ€rdigheter. NĂ€r nĂ„gon publicerar sitt slutförda projekt krediterar de ocksĂ„ de personer som bidrog till det. Projektet lĂ€ggs sedan automatiskt till allas portfölj – vilket ger alla det erkĂ€nnande de förtjĂ€nar. Krediten dĂ€r kredit förfaller. Vi vill verkligen stödja den kreativa industrin snarare Ă€n att dra nytta av den. ”

Men kan manuell curation skala?

En frÄga för dem som försöker manuellt samla onlinebud Àr svÄrigheten att skala processen. Manuellt arbete kan inte skala i den takt som teknologisamhÀllet ofta strÀvar efter. Men Logan Àr inte orolig.

”Vi vĂ€ljer manuellt de platser som skickas till vĂ„ra köpare. Vi ger sedan specifik feedback till de platser vi avböjer. Vad som var förvĂ„nande för oss var hur mĂ„nga liknande problem som uppstĂ„r, sade han. ”Till exempel kan det hĂ€nda att ett annonsmaterial inte visar nĂ„got relevant arbete i sin portfölj eller att det inte finns tillrĂ€ckligt med information i tonhöjden. Det betyder att vi snabbt kan svara pĂ„ liknande problem (vi har nĂ„gra fantastiska anpassade Slack-verktyg vi gjort). ”

I framtiden, tillade han, kan Twine mycket vÀl inkludera automatisering utöver den manuella curationen:

”Dessutom kan vi lĂ€ra oss av dessa tonhöjder och lĂ€gga till maskininlĂ€rningstekniker för att automatisera en stor del av detta. Vi kĂ€nner emellertid att manuell curation Ă€r nyckeln till att sĂ€kerstĂ€lla att vi levererar en kvalitetstjĂ€nst som andra inte kommer att konkurrera med. ”

Investerare verkar nöjda med processen: Twine har precis avslutat en insamlingsrunda pÄ 500 000 dollar frÄn Àngelinvesterarna Chris Mairs, Jeremy Silver, Stephen Pankhurst och Greater Manchester Combined Authority. Det har hittills samlat in $ 1,1 miljoner.

Plattformen har 195 000 registrerade anvÀndare frÄn 179 lÀnder, som har lagt ut mer Àn 10 000 kreativa projektkorts. Genom att fokusera pÄ artistnischen kan Twine antagligen fokusera pÄ att betjÀna sin specifika publik vÀl.