Hur gör medicinsk virtuell verklighet hÀlsovÄrd mer genomförbar?

Avatar for Dr. Hafsa Akbar Ali

Definitionen för den virtuella verkligheten kommer naturligtvis frĂ„n ordet “virtuell” och “verklighet”. Definitionen av “virtuell” Ă€r nĂ€ra och “verklighet” Ă€r vad vi upplever. SĂ„ “virtuell verklighet” betyder “nĂ€ra verklighet”. Det Ă€r ocksĂ„ en specifik typ av verklighetsemulering.

Virtuell verklighet spelar en viktig roll och det ger olika mÀnniskor möjligheter i allt som inkluderar frÄn att simma i havet till att enkelt flyga genom yttre rymden. Denna teknik roliga alternativ Àr otaliga.

Men hur passar det in i förlossningen?

Virtuell verklighet underlÀttar kvinnors smÀrta nÀr hon förlossar en bebis. Varje förlossningsupplevelse Àr annorlunda. Eftersom smÀrtgrÀnsen Àr annorlunda för olika mÀnniskor. Virtuell verklighet hjÀlper ocksÄ patienten att hantera den behandling som Àr smÀrtsam och stressande, sÄsom kemoterapi och tandbehandlingar.

Första patient som upplever virtual reality:

Erin Martucci Àr de första kvinnorna som upplevde virtuell verklighet under förlossningen. Hon vill bara inte ta droger för smÀrtan.

Appar för virtuell verklighet:

Det finns appar för virtual reality ocksÄ tillgÀngliga för patienterna. Virtuella verklighetsappar hjÀlper patienten att komma igenom den Ängest som kommer genom att stanna pÄ sjukhuset och hantera smÀrtan.

LÀs ocksÄ: RPM för fjÀrrövervakning av patienter

Dr. Wong studerar anvÀndningen av virtuell verklighet för att hjÀlpa patienterna komma genom sammandragningar under förlossningen. Kvinnor ombeds att sÀtta virtual reality-skyddsglasögon i 30 minuter och sedan kan de vÀlja att titta pÄ vilket virtual reality-scenario de gillar.
Enligt Dr. Wong för nÀrvarande virtuell verklighet, digital teknik och artificiell intelligens finns överallt.
Det Àr vettigt nÀr det hjÀlper inom medicinsk och hÀlsovÄrd. Virtuell verklighet gör den imaginÀra tiden mer verklig. Det Àr som en förening eller guidad meditation pÄ steroider. Virtuell verklighet expanderar och förstÀrker anslutningen mellan kropp och sjÀl. Sinnet kan vara mycket kraftfullt och effektivt att lÀka och hur smÀrtan kÀnns, upptÀcks och förstÄs.

Fungerar det?

Virtuell verklighet Àr mycket effektiv för att minska akut sÄvÀl som kronisk smÀrta. Dr. Wong önskar och förvÀntar sig att kvinnor som anvÀnder skyddsglasögon Àr nöjda och nöjda med denna upplevelse. PÄ detta sÀtt Àr virtuell verklighet bÀttre för dem eftersom det hjÀlper dem att hantera och hantera arbetssmÀrtor.

Varför Àr patienten orolig?

Dr. Wong sa att detta kan vara sĂ€rskilt lĂ€mpligt och tillĂ€mpligt pĂ„ kvinnor som vill ha en fysiologisk eller ”naturlig” födelse (till exempel hoppas de kunna undvika narkotika eller epiduraler). Om VR ger en fördelaktig och funktionell avledning för kvinnor i förlossningen kan det tillhandahĂ„lla ett alternativt hanteringssystem som gör det möjligt för kvinnor att fĂ„ födelseerfarenhet pĂ„ ett sĂ„ naturligt sĂ€tt som möjligt.
KĂ€lla