Hur hittar jag rÀtt teknisk lösning? Studera det

 Hur hittar jag rÀtt teknisk lösning?  Studera det

Alltför ofta kommer en start att inse mÄnader för sent att den behöver stöd frÄn en ny teknik. NÀr teammedlemmar har upptÀckt ett problem tvingas de ofta hitta en lösning snabbt och utan att göra tillrÀckligt med ordentlig forskning.

IstÀllet för att skynda sig pÄ att vÀlja en ny lösning direkt bör entreprenörer bli studenter och testa olika tekniker för att se vilka som hanterar deras försÀljningsplattformar framgÄngsrikt. Att verkligen studera varje alternativ Àr det bÀsta sÀttet att vÀlja den lösning som fungerar för din start. NÀr det Àr dags att börja söka efter nya tekniska lösningar, övervÀg dessa tips:

Försök innan du köper

NÀr du kÀmpar med behovet av en snabb lösning, det övervÀldigande utbudet av val och svÄrigheten att veta vad du behöver om sex mÄnader framöver, Àr det viktigt att komma tillbaka till dessa grundlÀggande frÄgor: Vad behöver du idag? Vad tror du att du kommer att behöva nÀsta mÄnad? Var hoppas du vara om sex mÄnader?

NÀr du övervÀger dessa frÄgor kommer du att kunna avgöra ett omedelbart fokus, som att eliminera överflödigt arbete, samt se fram emot dina framtida behov, till exempel att illustrera kontoprestanda i flera kampanjer.

Arbeta frÄn grunden

Ditt verktyg för kundrelationshantering, eller CRM, Àr i allmÀnhet navet som dina andra försÀljnings- och marknadsföringsverktyg fungerar med. Börja dÀr.

MÄnga jÀttar finns i detta utrymme med otroliga verktyg och lösningar, men de har prislappar och integreringskartor att matcha. Försök att hÄlla din CRM sÄ enkel och lÀtt som möjligt. Om du vÀxer och skalar framgÄngsrikt kommer du sÄ smÄningom att behöva en av dessa branschbehem eller en anpassad intern lösning, men förbinder dig inte till nÄgon av dem förrÀn du mÄste. HÄll dig flexibel.

VĂ€lj ett effektivt prospekteringsverktyg

Ditt prospekterings- eller uppsökningsverktyg kommer att behöva fungera tillsammans med din CRM eller databas pÄ nÄgot sÀtt, sÄ planera dÀrefter.

Du mĂ„ste ocksĂ„ övervĂ€ga vilken typ av marknadsföringsutstrĂ€ckning du fokuserar pĂ„, frĂ„n kallanrop till webben och relationell uppsökande, nĂ€r du vĂ€ljer en lösning. Du vill inte ha ett verktyg som Ă€r bra pĂ„ allt – du vill ha ett som Ă€r en utmĂ€rkt lösning för dina specialiteter.

Fokusera pÄ berÀttelsen om din strategi

Du behöver ett verktyg som hjÀlper dig att berÀtta historien bakom din uppsökande strategi. Om du till exempel fokuserar pÄ sociala medier eller pÄ nÀtet kan en trafikspÄrare och vÀrmekarta hjÀlpa dig att testa din effektivitet. Om du fokuserar pÄ relationsnÀtverk kommer en social nÀtverkskarta att avslöja vÀrdet och riktningen för dina anslutningar. Om du skickar kalla e-postmeddelanden behöver du en mer analytisk bild av dina resultat över tid och branscher.

Oavsett din instÀllning behöver du nÄgot för att berÀtta hur bra du kommer inför nya kunder.

I slutet av dagen bör entreprenörer alltid testa potentiella lösningar innan de gör ett lĂ„ngsiktigt Ă„tagande. Om du vĂ€xer snabbt, motstĂ„ att investera kraftigt i ett enda ”lös alla-teknologipaket”. Chansen Ă€r stor att du nĂ€rmar dig saker pĂ„ mindre Ă€n ett Ă„r, och du vill ha flexibiliteten att innovera och gĂ„ vidare.

LÀs mer försÀljningsstrategier och hur man gör det pÄ TechCo