Hur Huawei P30 Pro lovar att revolutionera smartphonefotografering

Hur Huawei P30 Pro lovar att revolutionera smartphonefotografering

“Huawei P30 Pro har lyckats uppgradera sin föregĂ„ngare och sitter nu pĂ„ DxOMark-betyg med 112 poĂ€ng”

Under Ă„ren har flaggskepp i Huaweis P-serie blivit synonymt med bildförmĂ„ga. Och förra Ă„rets Huawei P20 Pro (recension) tog det till nĂ€sta nivĂ„ genom att vara den första smarttelefonen med en trippelkameramodul pĂ„ baksidan. Det behöver inte sĂ€gas att smarttelefonen fortsatte att bryta 100-poĂ€ngsbarriĂ€ren pĂ„ DxOMark och ligger fortfarande pĂ„ nummer ett med 109 poĂ€ng tillsammans med varumĂ€rkets egen Mate 20 Pro (recension). Den senaste flaggskeppsduon frĂ„n varumĂ€rket – P30 och P30 Pro – Ă€r tydligen instĂ€llda pĂ„ att fortsĂ€tta arv frĂ„n sin föregĂ„ngare, med den senare som fĂ„tt ett imponerande DxOMark-betyg pĂ„ 112. Undrar hur nya P30 Pro har skalat nya höjder nĂ€r det gĂ€ller avbildningsfunktioner? LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ det.

PS: P30 har en nÄgot annorlunda kamerainstÀllning Àn P30 Pro, och den hÀr artikeln kommer att fokusera pÄ den senare.

Leica-certifierad fyrkamera-installation

Huawei P30 och P30 Pro 5

Huawei P30 Pro Ă€r den första frĂ„n mĂ€rket som har en fyrkamerainstĂ€llning pĂ„ bakpanelen. Men den hĂ€r gĂ„ngen har varumĂ€rket förĂ€ndrat hela sortimentet. P20 Pro innehöll 40-megapixel primĂ€r ‘Light Fusion’ RGB-sensor med en f / 1.8-blĂ€ndare, en 20-megapixel f / 1.6 monokrom sensor och en 8-megapixel f / 2.4 tele-sensor. De senaste flaggskepparna prylar dock en 40MP huvudkamera med HUAWEI SuperSpectrum-sensor och f / 1.7-blĂ€ndare, en 20MP ultravidvinkel f / 1.6-kamera, en 8MP tele-kamera och en HUAWEI Time-of-Flight (TOF) -kamera. SuperSpectrum-sensorn förtjĂ€nar ett speciellt omnĂ€mnande eftersom den levereras med RYB-lagerfilter istĂ€llet för den vanliga RGB-en (gul Ă€r en kombination av bĂ„de röda och gröna fĂ€rger), vilket hjĂ€lper till att erbjuda en maximal ISO-klassning pĂ„ 409600 för P30 Pro.

En SuperZoom-lins för att komma nÀrmare utan att förlora detaljer

Huawei P30 Pro 1

Huawei har lÀnge marknadsfört superzoomförmÄgan i P30-serien, sÄ det Àr inte en överraskning att se flaggskepp komma med imponerande förlustfria zoomningsförmÄgor. P30 Pro erbjuder upp till 5x optisk zoom, 10x hybridzoom och en hÀpnadsvÀckande digital zoom pÄ 50x. Smartphonen uppnÄr detta genom en teleobjektiv i periskopstil, som anvÀnder ett prismaelement för att böja ljuset i 90 grader för att maximera brÀnnvidden och minimera kamerans höjd. Slutresultatet Àr möjligheten att zooma in för nÀra ett motiv utan att förlora detaljerna.

FörbÀttrade AI-stödda funktioner

Huawei P30 och P30 Pro 4

En av nyckelfaktorerna som placerade P20 Pro och Mate 20 Pro högst upp var de avancerade AI-baserade funktionerna, som optimerade bilderna som klickades utifrÄn de omgivande instÀllningarna. P30 Pro fortsÀtter ocksÄ med seriösa AI- och maskininlÀrningskotletter. Smarttelefonerna pratar med AI HDR +, som Àr utformat för att ta flera bilder i snabb följd för att optimera det dynamiska omfÄnget i bilden, oavsett om den tas frÄn den bakre kameran eller Àr en selfie. Det finns ocksÄ ett AI-bakat Super Portrait Mode, som anvÀnder djupinformationen frÄn 3D ToF-sensorn, quad-pixel binning och proprietÀr algoritm för att fÄnga fantastiska portrÀtt med exakt Bokeh-effekt. Huawei hÀvdar att portrÀttlÀget i P30-serien kan fÄnga varje liten detalj ner till en hÄrstrÄ för att skilja motivet frÄn bakgrunden. PÄ detta sÀtt fÄr du en mycket detaljerad bild med perfekt defokuserad bakgrund.

Filminspelningsfunktioner

Huawei P30 och P30 Pro 3

Huawei hÀvdar att den helt nya P30 Pro kan erbjuda studioklassiga videor tack vare en serie videofunktioner. SuperSpectrum-sensorn som vi nÀmnde tidigare Àr utformad för att ta in mer ljus för att producera kristallklara videor med svagt ljus. Dessutom fÄr enheten AIS- och OIS-stöd för alla videoinspelningslÀgen inklusive 4K vid 60 fps. Resultatet Àr smidiga och stabila videor som tagits i hög upplösning, vilket Àr en enorm bonus. Dessutom kommer P30 Pro med AI Movie Editor, som automatiskt kan föreslÄ verktyg för att lÀgga till bakgrundsmusik och specialeffekter, som slow motion eller time-lapse. En annan intressant funktion i P30-serien Àr Dual View-lÀget. Vad det egentligen gör Àr att spela in samma video frÄn tvÄ olika kameror pÄ baksidan, vilket ger anvÀndarna möjlighet att skjuta ett ultravidvinkelklipp och ett inzoomat tag samtidigt.

En kraftfull selfie-kamera

Huawei P30 Pro

Medan de bakre kamerorna pÄ Huawei P30 Pro Àr kraftfulla har företaget inte glömt selfie-funktionerna heller. VattendroppskÄran pÄ skÀrmen Àr hem för en imponerande 32MP-shooter. Selfie-kameran drar ocksÄ nytta av de flesta funktioner som Àr tillgÀngliga för den bakre kameran, inklusive AI Super Portrait Mode och AI HDR + -lÀge.

Den kraftfulla kameramodulen, i kombination med sĂ„dana funktioner, fĂ„r oss att tro att ‘P’ i seriemonikern stĂ„r för fotografering. Den senaste P30 Pro verkar ocksĂ„ vĂ€lutrustad för att sĂ€kerstĂ€lla fantastiska bilder och videor i olika scenarier. Vi kommer sĂ€kert att sĂ€tta enheten genom sina steg för att mĂ€ta bildens skicklighet i verkliga livet, sĂ„ hĂ„ll ögonen öppna.