Hur inaktiverar du Gmails mest irriterande nya funktion i appen och online

En av iPhone 12: s sista kvarvarande hemligheter lÀckte precis ut

Gmail revolutionerade e-post helt och Google fortsÀtter att förbÀttra tjÀnsten hela tiden med fantastiskt anvÀndbara nya funktioner.
Inte alla nya funktioner tilltalar dock alla, och det finns ett nytt tillskott till Gmails mobilapp och webbplats som sÄ mÄnga anvÀndare har klagat pÄ.
HÀr visar vi dig hur du inaktiverar Google Meet i Gmail-appen pÄ iPhone- och Android-apparna samt pÄ Googles Gmail-webbplats.


LÄngvariga lÀsare av BGR vet att vÄr kÀrlek till Googles appar och tjÀnster knappast Àr en hemlighet. Kalla Google onda allt du vill, men vi kunde inte vara lyckligare att ge Google tillgÄng till vÄra data i utbyte mot de bÀsta mjukvaruprodukterna pÄ planeten. I sjÀlva verket hoppas vi fortfarande att vi en dag ska förverkliga vÄr dröm om att Google helt ska ta över vÄra iPhones. Företagets appar och tjÀnster Àr packade med sÄ mÄnga lysande funktioner och fantastiska integrationer att det gör oss ont att tÀnka pÄ hur livet var innan saker som Google-sökning, Google Maps och Gmail kom. Naturligtvis Àr ingenting perfekt och det kommer alltid att finnas en handfull funktioner hÀr och dÀr som folk inte gillar.

Som alla Àr medvetna om fortsÀtter den nya koronaviruspandemin att förorsaka kaos. Detta gÀller sÀrskilt i USA, dÀr en hÀpnadsvÀckande brist pÄ ledarskap har skickat COVID-19-fall i höjden utan nÄgot slut i sikte. ResebegrÀnsningar eller inte, mÄnga mÀnniskor stannar kvar för att skydda sig sjÀlva och sina nÀra och kÀra frÄn att fÄ det potentiellt dödliga viruset. Det har lett till en enorm popularitet för videochattappar.

Zoom Àr i spetsen nÀr det gÀller surr, men Google har sin egen videochattapp och det gör sitt bÀsta för att pÄminna alla om att Google Meet finns. Senast har Google beslutat att lÀgga till Meet i Gmail-apparna pÄ iOS och Android samt pÄ webben. Massor av mÀnniskor dÀr ute störs av detta beslut, och vi kan helt förstÄ varför. Vem vill att Google Meet tar plats i Gmail om de inte anvÀnder det? Oroa dig inte, för det Àr snabbt och enkelt att bli av med Google Meet i din Gmail-app, och vi visar hur du gör det hÀr.

iPhone- och Android-appar

Google Meet Àr irriterande pÄ Gmail-webbplatsen om du inte anvÀnder det, men det Àr tio gÄnger mer irriterande i Googles mobilappar eftersom det har en sÄdan framtrÀdande placering. Avskyr du den stora nya Meet-fliken lÀngst ner pÄ skÀrmen? HÀr Àr vad du behöver göra:

    Tryck pÄ hamburgare meny nÀra det övre vÀnstra hörnet pÄ skÀrmen BlÀddra ner till botten och tryck pÄ instÀllningar

    VĂ€lj det första kontot i din lista Högst upp pĂ„ AllmĂ€n i dina kontoinstĂ€llningar, tryck pĂ„ vĂ€xeln bredvid “Visa fliken Meet för videosamtal” för att inaktivera det Upprepa steg 4 för varje Gmail-konto som du har konfigurerat i din app

Gmail-webbplats

Meet Àr mycket mindre irriterande pÄ Gmail-webbplatsen eftersom det Àr undangömt i ett hörn, men det Àr fortfarande slöseri med utrymme om du inte anvÀnder det. Det Àr sÀrskilt sant om du anvÀnder mÄnga etiketter eftersom Meet-widgeten Àter in i det utrymme som normalt Àr upptaget av listan. SÄ hÀr blir du av med bara nÄgra steg:

    Klicka pÄ instÀllningsikonen nÀra det övre högra hörnet pÄ sidan och klicka sedan pÄ Se alla instÀllningar

    VĂ€lj Chatta och trĂ€ffas fliken Bredvid Meet, klicka pĂ„ knappen bredvid “Dölj mötesavsnittet i huvudmenyn”

    Klick Spara Àndringar