Hur LinkNYC-nÀtverket förkunnar uppkomsten av smarta stÀder

Smarta stĂ€der – termen för moderna stĂ€der som drivs av banbrytande IoT-teknik – börjar dyka upp. Kansas Citys nyligen prisbelönta “smart city” -initiativ samlar in data frĂ„n sin spĂ„rvagnslinje i centrum för att hjĂ€lpa företag att anpassa sina tjĂ€nster till flödet av fottrafik i omrĂ„det. En sydkoreansk stad har sĂ€nkt byggnadernas driftskostnader med 30 procent efter att ha installerat smarta sensorer för att bĂ€ttre reglera vatten- och energianvĂ€ndningen. NYC leder paketet: Bara denna vecka kommer Brooklyn till och med att vara vĂ€rd för en fyra-dagars Smart Cities NYC konferens tillĂ€gnad Ă€mnet.

Citer och smart tech Ă€r en naturlig passform, eftersom de fullsatta befolkningarna i alla större stĂ€der erbjuder en sak som hela systemutvecklingen behöver: rĂ„data. HĂ€r Ă€r en titt pĂ„ hur NYC Ă€r ledande nĂ€r det gĂ€ller att skapa en bĂ€ttre ansluten, effektivare stad Ă€n nĂ„gonsin – och en titt pĂ„ effekterna som en smartare stad kan ge.

New York City, Wifi, Smart City

LinkNYC-karta pÄ Link.NYC

Hur LinkNYC fungerar

LinkNYC erbjuder den bĂ€sta kommunala tjĂ€nsten för de yngre stadsborna: gratis WI-FI-bredband frĂ„n en serie stadskiosker som ocksĂ„ erbjuder USB-laddningsportar, telefonsamtal, kartor och en inbyggd surfplatta som alla pĂ„ gatan kan anvĂ€nda att surfa pĂ„ nĂ€tet. Även maskinerna sjĂ€lva Ă€r smarta, enligt företaget, eftersom de anvĂ€nder “interna sensorer för att förstĂ„ miljöpĂ„verkan pĂ„ strukturerna.” Det Ă€r telefonkiosken för 2000-talet.

TjĂ€nsten tillhandahĂ„lls av CityBridge-konsortiet i samarbete med New York City. Över 800 LinkNYC-kiosker finns redan pĂ„ plats och 11 nya maskiner i Woodhaven tillkĂ€nnagavs förra mĂ„naden. LinkNYCs mĂ„l Ă€r att installera 7500 kiosker över det stora Ă€pplet till 2025.

LÀs mer om NYC-startups hÀr

Smarta stÀder Àr framtiden

Den smarta stadsmarknaden, som Àr vÀrt trillioner, fungerar med ett stort system för datainsamlingstekniker: Dess ledande teknik Àr platsbaserad, igenkÀnningsfokuserad, transaktions- eller servicelÀnkad och allt integrerat med det dagliga stadslivet.

Kort sagt, smarta stÀder representerar det största skiftet i stadslivet under det senaste Ärhundradet. Men ta inte mitt ord för det: Lyssna pÄ vad Stephen Goldsmith, professor i regeringen och chef för Innovations in Government-programmet vid Harvard Kennedy School, berÀttade för Wall Street Journal:

“NĂ€r det gĂ€ller stadsstyrning befinner vi oss i en av de viktigaste perioderna under förra seklet.”

Tack vare bindvÀven i LinkNYC: s internetförsörjande, telefonladdande kiosker vÀxer New York City smartare varje dag.

LÀs mer om NYC-ekosystemet hÀr pÄ Tech.Co