Hur livet Àr vackert förvandlade Vegas till en canvas of Mood Art

Förr i tiden var det normalt att en musikfestival bara visade nÄgra band, frisk luft och kanske nÄgra matleverantörer. Men dagens festivallandskap Àr konkurrenskraftigt med arrangörerna som skjuter kuvertet. Oavsett om det Àr med hÀndelsernas skjuvstorlek, antalet akter, pyroteknik eller vacker konst, har dessa festivaler förstÀrkt sitt spel pÄ allvar. Och medan mÄnga festivaler, som EDC, tar över stora motorvÀgar, nöjesplatser eller arenor, tar andra ett mer unikt tillvÀgagÄngssÀtt.

Under tre dagar varje september har Livet Ă€r vackert (LIB) -festivalen tar över 18 kvarter i centrala Las Vegas (DTLV). Nej, vi pratar inte om den berömda Las Vegas-remsan dĂ€r alla hotell i behemoth Ă€r bosatta – vi pratar om centrum, dĂ€r Fremont Street och Las Vegas Boulevard kolliderar i en massa gammalskolan neon och kastar en glöd pĂ„ dussintals tomma massor och smĂ„företag som har börjat genomgĂ„ en egen vitalisering under de senaste fem Ă„ren.

“Att installera konst i alla rum och innergĂ„rden pĂ„ The Art Motel for Life Is Beautiful var naturligt för Meow Wolf,” sa Drew Tulchin, CFO för Meow Wolf i en intervju med TechCo. “Den maximalistiska möjligheten att föra dussintals visioner till en uppslukande, interaktiv och utforskande upplevelse för de fantastiska mĂ€nniskorna i Las Vegas och deras sensationella, festliga festival var ett enkelt ja, sĂ€rskilt med Zappos generösa stöd.”

ÄndĂ„ finns det gott om tomma tomter och övergivna motell som vĂ€ntar pĂ„ att bli uppfunnen igen. HĂ€r blir byggnadens sidor dukar för vĂ€ggmĂ„lningar som inte bara ger fĂ€rgglada Instagram-bakgrund för festivalbesökare, men det förskönar det en gĂ„ng övergivna omrĂ„det till förmĂ„n för det vĂ€xande centrumet i staden.

Bill Nye i livet Àr vackert: vetenskap, politik och att rÀdda vÀrlden

StÀngda byggnader blir möjligheter för konstnÀrer att skapa upplevelser. Stora parkeringsplatser blir inte bara scener och matplatser, utan grÀsöverdragna oaser som skapar naturliga salonger för deltagarna att njuta av, liksom scener för ytterligare konstinstallationer.

”Motellet var i mycket dĂ„lig form och det blev snabbt ett palats för konst och skönhet, en riktig fest för ögon och ande. Det hĂ€r Ă€r vad konstnĂ€rer gör: förvandla oro i ett samhĂ€lle till det som Ă€r rĂ€tt i ett samhĂ€lle, sĂ€ger Tulchin. ”Meow Wolf grundades pĂ„ konstnĂ€rens etos som arbetar tillsammans för att skapa större gemenskap genom konst och kĂ€rlek, för att vĂ€cka alla mĂ€nniskor till de extraordinĂ€ra helande gĂ„vor som konstnĂ€rer levererar till sina samhĂ€llen varje dag – precis som alla andra begĂ„vade och utvecklade proffs som gör en försörjning som gör skillnad. ”

Varje Är Àr LIB vÀrd för musiker, artister och deltagare och skapar upplevelser och minnen som varar lÄngt efter att den sista ansiktsmÄlningen har sköljts bort.

Meow Wolf’s Art Motel

Meow Wolf, konstkollektivet med över 100 konstnÀrer frÄn Santa Fe, New Mexico, anvÀnder mÄlning, arkitektur, skulptur, videoproduktion, ljudteknik, skrivning och andra discipliner för att skapa helt uppslukande konstupplevelser.

“Vi hoppas att mĂ€nniskor vaknade sinnen, interagerade med varandra och lĂ€mnade en förnyad och stĂ€rkt kĂ€nsla av fantasins oĂ€ndliga kraft och behovet av att arbeta tillsammans för att bilda en mer human vĂ€rld”, sĂ€ger Tulchin.

Zappos, online-ÄterförsÀljaren i centrala Las Vegas, sponsrade kollektivet för att förvandla ett tomt motell till The Art Motel mitt i festivalen. Utnyttjandet av rummen som stÀngde en innergÄrd fullt ut, innehöll 20 nyskapade rum fulla av fÀrgglada skapelser och överdrivna produktioner. Deltagarna kunde slingra sig frÄn rum till rum och upptÀcka skapelser som varierade frÄn nyckfulla till bisarra och till och med milt lÀskiga. Motellet öppnade sig mot Zappos Mood Swing-aktivering, dÀr gÀsterna kunde svÀnga, handla och uttrycka sig pÄ visuella sÀtt.

Meow Wolf Art Motel Livet Àr vackert

Fotokredit Meow Wolf Instagram

Art Motel Meow Wolf Livet Àr vackert

Fotokredit Las Vegas Review Journal


Fotokredit Las Vegas Review Journal

Fotokredit Las Vegas Review Journal

Fotokredit Frank Gruber

Solar Powered Pantone VÀggmÄlning

LIB-festivalen 2016 introducerade en Felipe Pantone-vĂ€ggmĂ„lning i centrum som har varit en bas för lokalsamhĂ€llet. IstĂ€llet för att mĂ„la över det som de gjorde med nĂ„gra andra bitar, fick de Yesco och Bombard Renewable Energy förvandla vĂ€ggmĂ„lningen genom att lĂ€gga till neonljus som drivs av solpaneler, vilket gör det till “vĂ€rldens första, 100 procent soldrivna konstmĂ„lning” enligt festivalen.

Felipe Pantone vÀggmÄlning Livet Àr vackert Las Vegas

Fotokredit Frank Gruber

Pantone vÀggmÄlning sol ljus las vegas

Fotokredit Pantone UltraBoyz

Okuda Björn och vÀggmÄlning

HÀrskar över grÀsmattan precis utanför Art Motel, Okuda Bear och vÀggmÄlningen (mÄlade pÄ Art Motel) visade sig vara en favorit för fansen. Okuda Àr namnet pÄ skaparen Okuda San Miguel, en spansk urban gatukonstnÀr. Med den gigantiska skulpturens geometriska mönster som speglar den intilliggande vÀggmÄlningen var omrÄdet ett nav för social uppmÀrksamhet och avkoppling för upplevelser. LÀs en intervju med konstnÀren hÀr.

Okuda Bear Life Àr vackert

Fotokredit Frank Gruber

LED-filt och The Big Rig Jig

Under det senaste Ă„ret har Big Rig Jig – en transplantation frĂ„n den dammiga ökenmiljön Burning Man – smyckat framsidan av gamla Ferguson’s Motel (snart ett samhĂ€lls- och butiksutrymme). I Ă„r kom ett nytt tillskott till riggen: draperad bakom den var en jĂ€tte neonfilt med glittrande LED-lampor som dansade till ett stĂ€ndigt förĂ€nderligt soundtrack av avkopplande musik, vilket ger en konstnĂ€rlig flykt för deltagare som söker ett tyst ögonblick att varva ner.

LED-filt pÄ Life is Beautiful

LÀs hela vÄr tÀckning av Life is Beautiful pÄ TechCo

Lead-bild fotokredit Demian Becerra