Hur man anvÀnder Nintendo Switch Joy-Con-styrenheter med PC, Mac och Android

Hur man anvÀnder Nintendo Switch Joy-Con-styrenheter med PC, Mac och Android

Listan över saknade funktioner och funktioner pÄ Nintendo Switch Àr frustrerande lÄng, men det finns ocksÄ flera vÀlkomna överraskningar. Till exempel, strax efter att Switch lanserades förra veckan, upptÀckte spelare snabbt att Joy-Con-kontrollerna Àr kompatibla med andra enheter Àn Switch.

Precis som Wii-fjĂ€rrkontrollerna före dem ansluter Joy-Con-kontroller till Switch via Bluetooth, sĂ„ det Ă€r ganska trivialt att lĂ€nka dem till andra Bluetooth-aktiverade enheter. Detsamma gĂ€ller för PlayStation 4: s DualShock 4-kontroller och Xbox One’s trĂ„dlösa handkontroll. Med andra ord Ă€r det inte precis en chockerande upptĂ€ckt, men med alla de huvudskrapande beslut som Nintendo gör Ă€r det bra att veta att detta fortfarande fungerar.

Den franska fansidan Nintendo Actu har testat Joy-Cons med en mÀngd olika enheter och har funnit att styrenheterna detekteras av bÄde Windows-datorer och Android-enheter. I sjÀlva verket upptÀcker Windows specifikt Joy-Con (R) och Joy-Con (L) som diskreta kontroller, vilket innebÀr att du kan spela spel tillsammans pÄ din dator med de tvÄ smÄ kontrollerna om du har tvÄ spelare.

Som GrÀnsen anteckningar, PC-spel kÀnner inte igen Joy-Cons som livskraftiga kontroller, vilket innebÀr att du mÄste anvÀnda ett program som JoyToKey om du vill spela med Switch-kontrollerna pÄ din dator.

Detta kompenserar inte helt för alla synkroniseringsproblem som nya Switch-Àgare har stÀllts inför med sina Joy-Cons, men det Àr trevligt att veta att kontrollerna kan anvÀndas pÄ andra enheter.