Hur man anvÀnder Offline och Online Marketing tillsammans

Marknadsföringskampanjer kan innehÄlla en mÀngd olika medier för att bÄde nÄ en sÄ stor publik som möjligt och för att förstÀrka marknadsföringen eller varumÀrkesbudskapet. Men de mest framgÄngsrika marknadsföringsstrategierna utnyttjar en rad metoder som slÄr samman den offlinevÀrlden med online, vilket leder kunderna till sociala medier, webbplatser eller andra online-destinationer nÀr de iterativt flyttar dem genom en vÀl förfinad försÀljningstratt.

HÀr tar vi en titt pÄ exakt hur dessa tvÄ en gÄng separata marknadsomrÄden kan slÄs samman, vilket ger exempel frÄn verkliga vÀrlden pÄ hur du kan stÀrka din nÀsta marknadsföringskampanj.

1. Kom ihÄg att bjuda in dina konsumenter frÄn offline till online.

Allt ditt offline-marknadsföringsmaterial bör innehÄlla referenser till nÀrvaron som du har online. Detta inkluderar din e-postadress, webbplatsadress och sociala mediekonton.

2. Var medveten om teknikens möjligheter och var snabb att utnyttja dem.

Teknik gĂ„r alltid framĂ„t och tillsammans med det finns möjligheter att utnyttja allt det kan erbjuda. Ett nytt exempel pĂ„ vilket skulle vara en förstĂ€rkt verklighet, dĂ€r företag som strĂ€cker sig frĂ„n soffaffĂ€rer till badrumsmöbler tillĂ„ter konsumenter att ta med sina offlinehem online genom att ladda upp bilder dĂ€r de sedan kan placera företagets produkter inom sina hem digitalt – ganska imponerande, va?

3. FörstÄ att direktreklam Àr den osunna hjÀlten i den moderna marknadsföringsvÀrlden.

Direktreklam Àr pÄ god vÀg att verkligen tappa titeln för skrÀppost, Ätminstone för smarta marknadsförare som uppskattar detta medium för allt det kan erbjuda (eller snarare vad tekniken som kan kombineras med direktreklamaterial kan erbjuda). Detta medium tjÀnar till att driva upp till 92 procent av mottagarna till nÄgon form av linjeaktivitet och leder till att 54 procent tar nÄgon form av ÄtgÀrder pÄ sociala medier. Med imponerande statistik som denna verkar det som om vÀrlden Àr din ostron nÀr du förstÄr kraften i direktreklam och varför den blir populÀr igen.

Äteruppkomst av direktreklamNÄgra andra sÀtt att slÄ samman offline- och onlinemarknadsföring genom direktreklam:

Inkludera QR-koder pÄ alla dina tryckta marknadsföringsmaterial (inte bara de som ingÄr i din direktreklam). Ge rabattkuponger som kan anvÀndas online som ett incitament att besöka din onlinevÀrld. BerÀtta för dem allt om det mÄste veta insiderinformation som Àr tillgÀnglig via din sociala mediekanal. Forskning visade att 79 procent av konsumenterna reagerar pÄ direktreklam omedelbart. Men kampanjer som integrerar direktreklam med andra kommunikationskanaler Àr Ànnu mer framgÄngsrika.

4. ÖvervĂ€g att skapa dedikerade mĂ„lsidor för olika konsumenter.

Att köra konsumenter frÄn offlinevÀrlden till online kan göras Ànnu effektivare, med högre omvandlingsfrekvenser, om du övervÀger att skapa mÄlsidor som Àr avsedda för vissa offline-material. SÄ de som kanske har begÀrt tryckt produktinformation kan förses med en QR-kod som leder till en webbplats som anvÀnder alla mÄlsides goda metoder. Detta skulle dÄ sÀkerstÀlla att oavsett om de Àr redo att köpa, eller bara redo att ta ytterligare ett steg i sin process (som att registrera sig för en rÀttegÄng) kommer det att finnas ett alternativ dÀr för dem, precis framför deras ögon och allt pÄ samma sida.

5. Gör det enkelt att köpa dina tjĂ€nster eller varor – skapa en app för det.

Applikationer som lever pÄ dina konsumenttelefoner Àr ovÀrderliga för att bryta ner sÀljtrattens hinder mellan konsumentintresset och ett fullvÀrdigt köp.

SÄdana applikationer mÄste dock göra en annan sak förutom att sÀlja dina produkter och tjÀnster, och det Àr att ge en vÀrdefull funktion till din konsument. Detta kan vara för att spÄra dietinsatser (om du Àr inom hÀlsosam livsmedelssektorn) eller det kan vara att tillhandahÄlla analys av mÄnatliga budgetar (om du Àr inom finanssektorn).

6. Har du fysiska platser? FÄ ut det mesta av att slÄ samman offline med online.

Om du drar nytta av fysiska platser dÀr dina konsumenter besöker dig (t.ex. en butik), bör du maximera deras besök genom innovativa metoder för att dirigera dem till dina online-riker.

LĂ„t oss ta nĂ„gra exempel pĂ„ hur detta kan göras …

Genom förstĂ€rkt verklighet. Via ett klick eller skanna produkter i butiken till dina sociala medier (till exempel att lĂ„ta mĂ€nniskor gilla, fĂ€sta eller följa dina varumĂ€rken eller produkter igenom i butiksdisplayer och QR-koder). Rabatter i butiken i utbyte mot en statusuppdatering, checka in, följ eller gilla. Genom att skapa en Google Plus-sida – viktigt för konsumenter som anvĂ€nder sin smartphone för att navigera till en butik via sin inbyggda GPS.