Hur man anvÀnder TikTok med en VPN

Hur man anvÀnder TikTok med en VPN

Installera TikTok-appen

Även om detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt borde fungera, och hittills har varit för indiska anvĂ€ndare, finns det en fluga i salvan – det Ă€r beroende av att du redan har TikTok-appen installerad. Om förbudet trĂ€der i kraft Ă€r den första Ă„tgĂ€rden som regeringen vidtar att instruera appbutiker att ta bort TikTok-appen. Även om detta inte kommer att pĂ„verka nĂ„gon med appen redan nedladdad, kommer de som inte har den att vara höga och torra.

Det finns en potentiell lösning, och detta innebÀr att sidan laddar appen utanför den officiella appbutiken. För Android-anvÀndare görs detta genom att ladda ner appfilen (kÀnd som en APK) och installera den, Àven om detta Àr en farlig metod, eftersom filen mÄste hÀmtas frÄn icke-officiella kÀllor och kan vara korrupt eller innehÄlla en virus.

Apple iPhone-anvĂ€ndare skulle behöva “jailbreak” sina telefoner, det vill sĂ€ga hacka dem för att tillĂ„ta inofficiella appar. BĂ„da tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tten Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n idealiska och riskerar att skada telefonen och lĂ€mna anvĂ€ndare öppna för skadliga virus, varför det Ă€r att föredra att ladda ner appen innan det potentiella förbudet Ă€r att föredra.

Kommer TikTok att förbjudas?

Vid denna tidpunkt kan ingen riktigt vara sÀker pÄ om TikTok kommer att förbjudas i USA eller inte, men det vi vet Àr att dess framtid för nÀrvarande hÀnger i balans, med dess öde att avgöras av en ledare som har varit yttre högljudd om hans avsmak för det.

I juli drev president Trump först tanken pĂ„ att förbjuda appen för sociala medier och berĂ€ttade för journalister “vi tittar pĂ„ den”, efter uppenbar oro över de kinesiska jĂ€ttarna tillgĂ„ng till amerikansk medborgares data. Förra veckan, den 6 augusti, utfĂ€rdade han en verkstĂ€llande order som gav ByteDance 45 dagar att sĂ€lja TikTok till ett amerikanskt företag eller inför ett förbud.

Hittills Ă€r Microsoft och Twitter bland de företag som visar intresse, Ă€ven om det inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt Ă€r ett dött certifikat, med till och med Bill Gates som sĂ€ger att affĂ€ren skulle vara en “förgiftad kalk”.

TikTok i Indien före och efter förbudet

Före förbudet i Indien hade TikTok haft en enorm anvÀndarbas. En attraktiv marknad för programvaruföretag tack vare sin enorma befolkning och en blomstrande smarttelefonmarknad hade Indien över 120 miljoner TikTok-anvÀndare innan den indiska regeringen stÀngde Ätkomst.

ExpressVPN rapporterar att trafiken ökade med 22% direkt efter det indiska förbudet, och det verkar som att USA inte Àr annorlunda.

Google Trends visar en enorm tillvĂ€xt bland amerikaner för sökningar inklusive termerna ‘VPN’ och ‘TikTok’ under de senaste veckorna.

Är det olagligt att anvĂ€nda en VPN?

Det finns vissa lÀnder dÀr det Àr olagligt att anvÀnda en VPN, men USA Àr inte en av dem. Du har lagligt rÀtt att anvÀnda ett VPN, Àven om landets lagar fortfarande gÀller, vilket innebÀr att du inte ska anvÀnda en för att delta i aktiviteter som Àr olagliga.

Vissa VPN-datorer registrerar vad deras anvĂ€ndare gör – i huvudsak register över deras onlineaktiviteter, och det har förekommit fall dĂ€r denna information har överlĂ€mnats till brottsbekĂ€mpande myndigheter.

Medan chanserna att fĂ„ granskning för Ă„tkomst till en förbjuden app Ă€r avlĂ€gsna, rekommenderar vi alltid en ‘zero logs’ VPN för privatlivets fred.

I synnerhet gratis VPN kan spela snabbt och löst med dina detaljer, varför vi tycker att det Àr vÀrt nÄgra dollar i mÄnaden för en premie. VÄr högst rankade tjÀnst, NordVPN, kan fÄs sÄ lite som $ 3 per mÄnad.

Andra anvÀndningsomrÄden för en VPN

Det potentiella förbudet mot TikTok kommer sannolikt att fÄ mÄnga mÀnniskor att titta pÄ VPN som aldrig hade övervÀgt dem tidigare. Men det finns mer till dessa tjÀnster Àn att komma Ät din favoritapp för miming av musikvideo.

Det finns mÄnga anledningar till att mÀnniskor anvÀnder VPN, men nÄgra av de mest populÀra, enligt Global Web Index, Àr att fÄ tillgÄng till bÀttre underhÄllningstjÀnster, fÄ Ätkomst till begrÀnsade webbplatser och innehÄll och skydda deras online-identitet frÄn hackare.

MÄnga abonnenter anvÀnder VPN för att dra nytta av det globala innehÄllet i streamingtjÀnster som Netflix, som har helt olika kataloger beroende pÄ region.

Andra anvÀnder VPN för att skydda sin integritet. Eftersom en VPN kringgÄr din Internetleverantör och kanaliserar din trafik genom skyddade servrar Àr du i princip anonym. Detta gör det sÀrskilt svÄrt för snoopers att fÄ tillgÄng till dina data.

En VPN kan ocksÄ ta en stor del av risken att fÄ tillgÄng till internetanslutningar som ligger utanför din kontroll. Offentlig Wi-Fi blir mycket mer attraktiv nÀr du vet att din information Àr skyddad med en VPN.

Även om ett potentiellt förbud mot TikTok kan öka VPN-anvĂ€ndningen i USA Ă€r det inte alls en dĂ„lig sak, med tjĂ€nsterna som gör det möjligt för amerikanska internetanvĂ€ndare att drastiskt förbĂ€ttra sin onlineupplevelse och sĂ€kerhet.