Hur man anvÀnder VC-introduktioner bra

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

MÄnga företagare kommer att kÀnna igen detta scenario: Du fÄr Àntligen ett möte med en stor VC-partner. Under förberedelsen spenderar du en vecka pÄ att polera ditt dÀck, din ekonomiska modell och tonhöjd. Sedan kommer du till ditt möte och partnern Àr 20 minuter försenad. Dessutom kör de möten pÄ timmen, sÄ nu har du 40 minuter pÄ dig att pressa in allt.

NĂ€r du börjar springa igenom din tonhöjd ser VC i bĂ€sta fall halvintresserad ut. NĂ€r du avslutar VC sĂ€ger nĂ„got som, “ditt företag passar inte just nu för deras fond” eller “det Ă€r för tidigt och du bör komma tillbaka med lite dragkraft.”

DĂ„ kan nĂ„got hĂ€nda med en första grundare. Precis som VC skickar din affĂ€r, börjar de slĂ€ppa namn – de kĂ€nner rĂ„kar VP för molntjĂ€nster pĂ„ Google, en redaktör pĂ„ Vogue eller nĂ„gra andra relevanta kontakter som kan vara partners eller kunder för ditt företag.

Detta kommer frÄn den verkliga önskan att hjÀlpa grundare, oavsett om de investerar eller inte. Om du lÀgger allt i ditt företag och VC: er vill anvÀnda sitt nÀtverk för att hjÀlpa till. Under alla tillfÀllen de erbjuder relevanta introduktioner till entreprenörer Àr andelen grundare som tar upp dem pÄ detta erbjudande alldeles för liten. HÀr Àr varför företagare inte bör förbise denna möjlighet till hjÀlp:

Följ igenom och bygg ditt förhÄllande

Hustle Ă€r en av de viktigaste egenskaperna hos en entreprenör. Även om en VC sĂ€ger att de inte kommer att investera just nu, Ă€r ett erbjudande att göra ett intro den perfekta chansen att visa en nivĂ„ av stress direkt frĂ„n fladdermusen. Hur ska du övervinna de mĂ„nga hinder som stĂ„r i vĂ€gen för en start nĂ€r du inte ens kan dra nytta av en introduktion som ges till dig pĂ„ ett silverfat?

Vissa investerare anvÀnder detta som ett implicit test. SÄ följ igenom sÄ passerar du. Om du tar dig tid och anstrÀngningar för att följa upp investerarens anslutningar kan du förvandla dessa introduktioner till relationer eller till och med pilotkunder och affÀrspartners. Detta kan i sin tur föra en stor investerare tillbaka till bordet och eventuellt pressa dem över kanten för att investera i ditt företag.

Smart affÀrsutveckling

Relationen med dina investerare Àr nyckeln. Alla investerare som erbjuder introduktioner direkt och sedan inte kan följa igenom Àr förmodligen en investerare du vill undvika. Antingen överdriver de sina anslutningar, eller sÄ Àr de helt enkelt inte hjÀlpsamma. Hur som helst Àr det ett tecken pÄ att de inte kommer att vara en mycket stödjande (eller pÄlitlig) investerare.

Det Àr svÄrt att fÄ introduktioner till potentiella partners och kunder. NÀr allt kommer omkring driver du en startup och har inte rÄd med ett sÀljteam. Men genom VC-introduktioner och due diligence kan det leda till massor av bra anslutningar, vanligtvis direkt till företagets grundare.

Dessa introduktioner frÄn investerare fungerar som ett av de bÀsta sÀtten att bygga relationer med dem, liksom en subtil form av due diligence av dig och ditt företag. Glöm dem inte och glöm inte att följa upp dem. För om du överlevererar dessa introduktioner ser du att mÄnga investerare blir glada att vara en del av din start.

LÀs mer rÄd om att komma inför VC: er pÄ Tech.Co