Hur man fÄr tillgÄng till flexibelt kapital

I startvÀrlden kan kapital eller brist pÄ det orsaka mÄnga problem för ett spirande företag. Utan det kan anstÀllda inte betalas, marknadsföringskampanjer kan inte startas och uppstarten kan effektivt inte köras dagligen. Lyckligtvis, med stödjande ekosystem över hela landet, finns det dussintals alternativ för grundare som inte vill starta sin vÀg till framgÄng. Och de visas pÄ Denver startvecka.

Under ett samtal med titeln TillgÄng till flexibelt kapital, utbildning och tekniskt bistÄnd, talade ett antal lÄngivare och utbildningsleverantörer med sÀte i Denver-omrÄdet om vikten av att erbjuda kapital till underförvÀrvade företagare. Paneldeltagare ingÄr:

Under föredraget gav paneldeltagarna ett brett utbud av anvÀndbara rÄd till entreprenörer som letade efter kapital. Kolla in vad de hade att sÀga nedan:

Var redo

Kapital vÀxer inte pÄ trÀd. LÄngivare, investerare och VC: er vill ge bort det, men de Àr inte sÄ imponerade. Om du vill ha kapital mÄste du bevisa att du förtjÀnar det genom att ha en affÀrsplan och en finansiell redovisning som visar potentiella investerare att du menar affÀrer.

“Företagare gĂ„r med och de slutar inte riktigt tĂ€nka pĂ„ vad de behöver förrĂ€n nĂ„gon ber om det”, sĂ€ger Bonilla. “Du mĂ„ste vara beredd.”

Vara smart

Som mÄnga av paneldeltagarna tog upp kan personlig kredit allvarligt hindra jakten pÄ kapital för ditt företag. Men medan personlig ekonomi kan pÄverka ditt företag, bör du undvika att lÄta det omvÀnda intrÀffa. Om du kan, hÄll din företagsekonomi Ätskild frÄn dina personliga konton, av rÀdsla för att göra ett företag som inte fungerar till en personlig finanskris.

“Separera ditt företag [finances] frĂ„n din personliga, sade Lovato.

Var öppen för hjÀlp

Entreprenörer Àr ingenting om inte stolta. Och Àven om detta karaktÀrsdrag sannolikt gav dem förtroendet att starta ett företag, kan det vara en nackdel för att hÄlla din start vid liv. Det finns dussintals program, hundratals organisationer och tusentals mÀnniskor som Àr ute och villiga att hjÀlpa dig att vÀxa ditt företag. Du mÄste bara vara villig att acceptera hjÀlpen.

“Ju tidigare vi kan engagera oss, desto snabbare kan vi hjĂ€lpa dig”, sĂ€ger Ramirez.

Var realistisk

NÀr kapital Àntligen blir tillgÀngligt kan det vara lÀtt att förbise var det kommer ifrÄn. NÀr allt kommer omkring Àr utsikten att gÄ vidare frÄn bootstrapping-fasen i ditt företags historia ett spÀnnande ögonblick, och det sista du vill göra Àr att sticka hÄl i det. TyvÀrr finns det vÀgar till kapital dÀr ute som inte hjÀlper ditt företag, och du mÄste veta skillnaden.

“Det finns lĂ„ngivare dĂ€r ute som Ă€r villiga att kasta pengar pĂ„ dig, men kommer det verkligen att göra ditt företag framgĂ„ngsrikt?” sa Burke. “Det sista vi vill göra Ă€r att ge ett lĂ„n till ett litet företag som de inte kan betala tillbaka.”

Om du har en lÄngivare som erbjuder $ 500 000 utan att se en affÀrsplan mÄste du göra lite undersökning för att se till att detta kapital Àr vÀrt besvÀret. LÄt oss vara Àrliga, du vet hur mycket ditt företag Àr vÀrt, oavsett om du Àr villig att erkÀnna det eller inte. Och om nÄgon erbjuder för mycket finns det antagligen en anledning.

“Det Ă€r viktigt att vara realistisk med dig sjĂ€lv”, sĂ€ger Ramirez.

LÀs mer om rÄd om att driva ett företag pÄ TechCo