Hur man gör ett pilotprojekt för företag framgÄngsrikt

Hur man gör ett pilotprojekt för företag framgÄngsrikt

Fler företagsacceleratorer samarbetar med startups för pilotprogram. Men vad behöver grundarna veta för att gÄ in i det?

Vi frÄgade Cory Hooyman, ledande innovationschef pÄ Target, om företagsinnovation och hur man kan ta med nya metoder och metoder i ditt team och företag. Vi startade samtalet med den hÀr frÄgan:

Vilka blinda flÀckar har nystartade företag för att driva en pilot, och hur ska de göra en pilot framgÄngsrik och omvandla den till en större utrullning?

Corey: Först och frÀmst Àr en blind flÀck att inte förstÄ vad deras partners tÀnker pÄ och vad de Àr bekymrade över.

Vi har mÄnga mÀnniskor som kommer in i Target som inte riktigt vet vad teamet de arbetar med försöker Ästadkomma. Jag sÀger inte bara med partnerskapet, utan som helhet. Vilka Àr deras mÄl? Vilka Àr deras nuvarande resurser? Har de ens pengar?

Om du som start förstÄr vad personen frÄn dig Àr orolig för, kan du fÄ ditt pilotarbete att visa upp de siffror eller framgÄngar som spelar roll för den personen.

En annan enorm blindpunkt Ă€r vanligtvis baserad pĂ„ dragkraft. SĂ„, de företag som har möjlighet att hĂ„lla inne företaget, om du vill, och det finns mycket arbete framĂ„t. Det kommer att bli mycket arbete eftersom du kĂ€nner att du mĂ„ste bebis nĂ„gon. Men dessa mĂ€nniskor – nĂ€r jag sĂ€ger dessa mĂ€nniskor menar jag företagsteam – Ă€r vana att arbeta med mĂ€nniskor som Bain eller McKinsey eller, Ă„terigen, IBM eller P&G.

De Ă€r inte vana vid nĂ„gon som kan svĂ€nga sĂ„ fort som en start kan. De Ă€r inte vana vid nĂ„gon som Ă€r lika smart som mĂ€nniskor som kör startups. Du som start kan anvĂ€nda det till din fördel – visa hur du införlivade deras feedback. ”Förresten, vi pressade en produkt igĂ„r. Titta pĂ„ det dĂ€r. Det Ă€r bra att gĂ„. ” Vi kan samarbeta med dig för att samarbeta och bygga tillsammans. Det Ă€r en bra sak.

Som jag nÀmnde skulle den frÀmsta saken vara att förstÄ vad de bryr sig om, och sedan ocksÄ de fördelar som du ger till bordet som andra inte gör.

Ryan: Det andra som nystartade företag har problem med Ă€r att gĂ„ in i dessa relationer med glada öron att sĂ€ga: ”Jag pratade med VP i min produktkategori. Han sĂ€ger att det hĂ€r Ă€r coolt. ”

Corey: I grund och botten, vad den personen sa Àr att de tycker att det var fantastiskt, eller att din idé Àr intressant. Det har ingenting att göra med det faktum att de faktiskt vill samarbeta med dig, att de faktiskt har budgeten eller att detta faktiskt Àr i linje med nÄgot de vill ha.

Du mÄste gÄ till nÀsta nivÄ. Vilka Àr dina prioriteringar? Vilka Àr dina prioriteringar i Är och nÀsta Är? Vad Àr dina bonusar bundna till? Vilka Àr de saker som motiverar dig? Försök att fÄ din start anpassad till det. Det kan ta lite justering av produkten. Det kan vara att hitta den affÀrsenhet som din produkt faktiskt hjÀlper dem med. Ju tidigare du kan ta reda pÄ vad som motiverar dem och stÀnga av dina glada öron och faktiskt gÄ in i de verkliga Ätagandena frÄn tidslinjer, pilotfaser och budgetering, desto mer sannolikt kommer det att hÀnda.

Det sista vi vill ha – mĂ„nga nystartade företag har dödats pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet och det Ă€r dubbelt fel frĂ„n företag – nystartade företag fĂ„r glada öron. De samlar in pengar, bygger ut en produkt de nĂ€rmaste sex mĂ„naderna och gĂ„r sedan tillbaka till samma person som sa att deras produkt var cool och de sĂ€ger fortfarande att det Ă€r coolt. Det gĂ„r faktiskt inte till nĂ€sta nivĂ„ av ett partnerskap eller fullskalig blowout.