Hur man hanterar arbetsplatsstress i teknik

Hur man hanterar arbetsplatsstress i teknik

Arbetstagare i alla typer av jobb förvĂ€ntas ofta vara “pĂ„ vakt” hela tiden, vilket skapar ett betydande problem med arbetsplatsstress och balans mellan arbete och privatliv – och det Ă€r sĂ€rskilt dĂ„ligt i teknikbranschen. Faktum Ă€r att 2016 Ă„rs hĂ€lso-IT-stressrapport visade att 55 procent av yrkesverksamma inom omrĂ„det Ă€r Ă„tminstone ofta eller stĂ€ndigt stressade.

Dessutom bedömde 38 procent sin stressintensitet som hög eller extremt hög, medan 45 procent sa att deras stress förekommer ofta eller kroniskt. Tekniska proffs Àr stressade och utbrÀnda, och om arbetsgivare och chefer inte vidtar ÄtgÀrder kommer de att möta stora talangproblem.

För att komma till botten med den hÀr frÄgan pratade vi med teknikchefer och chefer om drivkrafterna för stress inom teknik och hur man kan fÄ det under kontroll. HÀr Àr vad de hade att sÀga:

Problemets rot

Arbetsplatsstress i teknikbranschen gÄr utöver den stress som finns i de flesta kontor, men hur blev det sÄ? Vad gör stress i teknik sÄ dÄligt? Det finns nÄgra bakomliggande orsaker. Det ena Àr att tekniken Àr sÄ oförutsÀgbar, sÀger Erica Scott, verksamhetschef pÄ ezLandlordForms.

“VĂ„rt företag idag har bara upplevt ett fel pĂ„ grund av en mindre förĂ€ndring pĂ„ vĂ„r webbplats”, sa hon. “Denna okorrelerade minuskulĂ€ra förĂ€ndring gjorde att hela systemet inte fungerar.”

Alla teknikarbetare hanterar stÀndigt förÀndrade prioriteringar som hÀrrör frÄn fel, men mÄnga slocknar dessa brÀnder i unga företag utan mycket erfarenhet och resurser.

“De flesta teknikföretag Ă€r mycket tidiga i företagets livscykel”, sĂ€ger Abhishek Lal, VD och grundare av Vedsutra. “Som anstĂ€lld mĂ„ste du inte bara hĂ„lla ett öga pĂ„ ditt individuella arbete utan ocksĂ„ pĂ„ hundratals kontinuerliga förĂ€ndringar som sker runt dig inom ditt företag, och ofta Ă€ven utanför det frĂ„n nya konkurrenter och investerarpress.”

Och nÀr fler och fler tekniska startups dyker upp betyder det mer konkurrens, mer tryck och mer stress för anstÀllda.

“KonkurrensnivĂ„n inom alla aspekter av teknik Ă€r den högsta som den nĂ„gonsin har varit”, sĂ€ger Mike Catania, CTO för spargemenskapen PromotionCode.org. “I en mer global miljö förvĂ€ntas det helt enkelt att du kommer att arbeta efter behov pĂ„ grund av det stĂ€ndiga hotet om outsourcing och kontrakt.”

Och som om allt detta inte rÀckte, jobbar teknikpersonal varje dag och vet att ett misstag kan ha förödande effekter.

“Om du trasslar fĂ„r du sĂ€llan en andra chans”, sĂ€ger Sam Williamson, kontorschef pĂ„ European Circuits. “SĂ€rskilt nĂ€r vi bygger kretskort som vi gör – misstag Ă€r vĂ€rda tusentals.”

Men inom andra tekniska omrÄden, sÄsom sjukvÄrd, Àr mer Àn pengar pÄ spel. Fel kan kosta en patients liv.

“Jag kan inte tĂ€nka mig en annan bransch dĂ€r tekniska störningar kan pĂ„verka patientens liv och du har den typen av tryck pĂ„ dig”, sĂ€ger Kim Garriott, huvudkonsult, Healthcare Strategies for Logicalis Healthcare Solutions. “Visst att saker kan vara hemska i alla branscher, men du har inte bokstavligt liv och död.”

Tecken pÄ stress

Arbetsplatsstress har blivit en förvÀntad del av teknikindustrin pÄ grund av var och en av dessa underliggande faktorer. Det betyder att nÀr stress blir för mycket, sÄ talar inte mÄnga anstÀllda. NÀr anstÀllda behÄller sin stress, frÄgor och bekymmer pÄ flaskan, finns det en direkt krusningseffekt upp till C-suite-ledare.

NÀr stressen fortsÀtter att vÀxa kommer anstÀlldas produktivitet och motivation att minska, vilket lÀgger Ànnu mer press pÄ C-sviten för att lösa större frÄgor som pÄverkas av nedgÄngen.

“Jag kan alltid berĂ€tta nĂ€r en anstĂ€lld Ă€r stressad för att de blir korta nĂ€r de hanterar kunder och blir kĂ€nslomĂ€ssiga vid vilken puckel som de behöver övervinna”, sĂ€ger Scott.

Det Àr viktigt för tekniska arbetsgivare att kÀnna igen nÀr anstÀllda Àr stressade och sedan vidta ÄtgÀrder för att lindra trycket.

“Den viktigaste indikatorn för stress Ă€r hur ofta du ser dina anstĂ€llda umgĂ„s med varandra pĂ„ kontoret”, sĂ€ger Lal. ”Under perioder dĂ€r anstĂ€llda Ă€r stressade ser du dem ofta rusa genom sina pauser för att komma tillbaka till jobbet och skĂ€ra ner pĂ„ sociala aktiviteter. Ökande hĂ€lsorelaterade problem pĂ„ kontoret och ibland till och med verbala slagsmĂ„l Ă€r ett tecken pĂ„ ökad kontorsstress. ”

Hantera stress inom teknik

Medan mycket av yrkesmÀssiga stressproffs pÄ arbetsplatsen beror pÄ teknikindustrins natur, spelar C-suite-ledare en viktig roll för att hÄlla den under kontroll.

“I slutet av dagen Ă€r ledningen en enorm faktor för stress”, sĂ€ger Ted Chan, grundare och VD för vĂ„rdportalen CareDash.com online. ”Det gĂ„r mycket fel i tech. Chefer mĂ„ste ta ansvar och vĂ€gleda anstĂ€llda utan att förlora förtroendet för dem. FörhĂ„llandet mellan chefer och anstĂ€llda mĂ„ste byggas pĂ„ förtroende. ”

En stor del av att bygga solida relationer med anstÀllda Àr kommunikation frÄn företagets ledare och hur förtroende flyter uppifrÄn och ner.

”Att hĂ„lla kommunikationslinjer öppna i hela organisationen Ă€r ocksĂ„ mycket viktigt sĂ„ att röda flaggor kan höjas förr snarare Ă€n senare”, sa Lal. Ett mycket enkelt sĂ€tt att göra detta Ă€r att upprĂ€tthĂ„lla ett onlineformulĂ€r som anstĂ€llda kan fylla i om de har nĂ„gra förslag eller funderingar. ”

En del av förÀndrad arbetsplatsstress handlar om att förÀndra kontorkulturen. AnstÀllda behöver veta att det Àr OK att ta en paus. Att se chefer i C-suite gÄ före med gott exempel och uppmuntra egenvÄrd Àr det bÀsta sÀttet att sÀkerstÀlla att de anstÀllda trivs med samma friheter.

“Det Ă€r sĂ€rskilt utmanande i en teammiljö att vara borta eftersom en anstĂ€lld kan kĂ€nna att de sviker alla”, sĂ€ger Catania. “Det Ă€r viktigt att förstĂ€rka att du arbetar bĂ€ttre nĂ€r du Ă€r mindre stressad och en mindre stressad version av dig Ă€r mer integrerad i teamet.”

Att erbjuda anstÀllda frihet och flexibilitet att strukturera sina dagar Àr en annan lösning pÄ arbetsplatsens stressproblem, delade Chan.

”PĂ„ CareDash har vi en helt flexibel arbetsmiljö. Vi finner att om du anstĂ€ller smarta mĂ€nniskor, ger dem rĂ€tt riktning och lĂ„ter dem optimera företagens och personliga mĂ„l kan vi fĂ„ mĂ„nga saker gjort utan onödig stress. ”

LÀs mer om att vara en frisk entreprenör hÀr pÄ Tech.Co

Foto: Flickr / aaayyymm eeelectriik