Hur man hanterar troll nÀr de angriper ditt företags rykte

Hur man hanterar troll nÀr de angriper ditt företags rykte

I dagens digitala vÀrld har bÄde företag och privatpersoner inte rÄd att ignorera sitt online-rykte. Med sÄ mÄnga online-gransknings- och sociala medier som sammanstÀller kommentarer om företag kan konsekvenserna av att inte övervaka ditt företags rykte innebÀra att du tappar framtida möjligheter.

Ingen vet vikten av ett företags rykte mer Àn Jeff Hecht, utvecklingschef för Onormal reklam. Som en lÄngvarig PR-professionell i Phoenix sa Hecht:

“Det viktigaste som en liten företagsĂ€gare kan göra för att upprĂ€tthĂ„lla ett positivt rykte pĂ„ nĂ€tet Ă€r att övervaka alla omnĂ€mnanden av sig sjĂ€lva eller deras företag för att vara medvetna om vilken information som sprids.”

TyvÀrr Àr ingen immun mot kritik online, och det första steget för att kontrollera konversationen Àr att vara medveten om att diskussionen pÄgÄr. NÀr allt kommer omkring, om du inte övervakar dina egna sociala medier, hur vet du nÀr negativ feedback bankar pÄ din dörr?

Gratis e-bok: hemligheter för att öka dina SEO-rankningar och domÀner

Tony Felice, grundare av Felice Agency i Phoenix sa:

”Inget företag Ă€r immun mot manteln av anonymitet som Internet kan ge dem med en yxa att mala eller ut för att ta blod, oavsett om deras ansprĂ„k Ă€r giltiga. Och den första försvarslinjen Ă€r en robust övervakningsmetod. ”

Enligt en Domain.ME forskningsstudie av Wakefield61 procent av amerikanerna tror att en profil i sociala medier kan berÀtta mer om en person Àn ett CV. Vad kan detta betyda för dig eller ditt företags online-profil?

Verktyg för att övervaka ditt rykte

Tony föreslÄr ocksÄ att man övervakar sociala mediasidor för att nÀmna dig eller ditt företag. Och om du fÄr en varning som behöver ÄtgÀrdas, se till att du svarar snabbt.

“FrĂ„n att kontrollera Facebook-aviseringar dagligen till att ta emot meddelanden frĂ„n Yelp Ă€r det viktigt för detaljhandels- och serviceföretag att svara snabbt och öppet pĂ„ kundklagomĂ„l, oavsett hur legitim du anser att personens pĂ„stĂ„enden Ă€r”, sa Tony.

I samma studie övervakar 83 procent av de svarande som har pÄverkats av negativ feedback aktivt sitt rykte online. VÄra experter föreslÄr att du helt enkelt börjar övervaka ditt rykte genom att registrera dig för Google Alerts.

Hur man svarar

Vid nÄgon tidpunkt kommer det att finnas en negativ kommentar eller feedback om ditt varumÀrke. SÄ vad gör du? Visst, det Àr lÀtt att bli eldad och försvara ditt rykte med gift och kraft, men det kan sluta bli det vÀrsta att göra.

“Du mĂ„ste vidta snabba och ödmjuka Ă„tgĂ€rder i en formell öppen miljö för att mildra negativa kommentarer samtidigt som du skapar goodwill hos dina nuvarande och potentiella kunder”, sĂ€ger Tony.

Hur en online-rant kan pÄverka ditt varumÀrke

NÀr det gÀller troll som har en aggressiv agenda Àr det viktigt att svara professionellt och inte överdriva.

”Troll kan stĂ€nga av ett företag om du lĂ„ter dem springa. Det Ă€r bĂ€st för företag att svara pĂ„ varje recension med samma vĂ€nlighet och uppskattning, sĂ„ nĂ€r troll dyker upp Ă€r det tydligt att det Ă€r vem de Ă€r och vad de tĂ€nker, sĂ€ger Tony.

Om du behöver försvara ditt rykte, se till att hÄlla dig till fakta.

”Troll Ă€r unika eftersom deras enda syfte med att publicera Ă€r att skada ditt rykte. Det Ă€r viktigt att inte överdriva dem, sĂ€ger Jeff. “Ange ditt fall och motverka trollets felinformation, men bli inte en fĂ„nge i en konversation med en person som enda enda syfte i det samtalet Ă€r att skada dig offentligt.”

Förebyggande vÄrd av ditt rykte

Konsekvenserna av att inte övervaka ditt online-rykte kan vara allt frÄn ett litet besvÀr till ett varumÀrkes död, sa Jeff. Det Àr viktigt att fÄ nÄgra förebyggande ÄtgÀrder pÄ plats sÄ att du kan behÄlla kontrollen över konversationen.

“Att förlora kontrollen över ditt eget rykte har orsakat mĂ„nga annars framgĂ„ngsrika företag att misslyckas, och i mĂ„nga fall kan detta lĂ€tt undvikas med enkel övervakning och kontrameddelanden,” sa Jeff.

I samma studie skapade 31 procent av respondenterna antingen onlineinnehÄll, köpte domÀnadresser som innehöll deras namn eller begÀrde godkÀnnanden för att öka deras online-rykte. Enligt vÄra experter kan det göra mycket bra att hÄlla en konstant positiv konversation om ditt varumÀrke.

“Ingenting slĂ„r utmĂ€rkt autentiskt innehĂ„ll och publicitet”, sa Tony. ”YouTube-videor, mycket visat och delat innehĂ„ll, vĂ€lskrivna blogginlĂ€gg – alla dessa saker kan driva ner negativa recensioner eller kommentarer om sökrankingen. Det Ă€r viktigt att etablera positiv goodwill 365 dagar om Ă„ret. ”

Oavsett vad som hÀnder, behÄll din integritet nÀr du hanterar ditt online-rykte. Gregg Ostro, VD för Go Media och Integrity Business, sa,

”Gör bra, gör rĂ€tt och titta online om dig sjĂ€lv. AnvĂ€nd alltid integritet. Det Ă€r det bĂ€sta förebyggandet och försvaret mot negativa krafter och den bĂ€sta hemliga sĂ„sen för en bestĂ„ende bra image. ”

LÀs mer rÄd om hur du hanterar ditt online-rykte pÄ TechCo

Denna artikel presenterades i samarbete med .ME, den högsta toppdomÀnen för yrkesverksamma som fokuserar pÄ att bygga upp sitt rykte online. LÀs mer pÄ www.domain.me.