Hur man kommer över buller och fÄr kunder

3 Viktiga B2B-marknadsföringstips för smÄföretag

Att vara bÀttre Àn din konkurrens hjÀlper verkligen till med kundförvÀrv, men att upprÀtthÄlla tillvÀxt Àr dÀr specifika taktik och strategier kommer in för att hÄlla fart. För företag i senare skede som har samlat in miljoner och har en löjlig vÀrdering, hur fortsÀtter dessa företag att hÄlla sig över bullret, avvÀrja konkurrensen och utöka sin kundbas?

Janine Pelosi, marknadschef för Zooma videokommunikation, ett avancerat moln- och vÀrdföretag för videokonferenser som har samlat in $ 100 miljoner i serie D-finansiering av Sequoia Capital och har en vÀrdering pÄ $ 1 miljarder, fortsÀtter att lyssna aktivt och svara pÄ kundens behov. Under de senaste fem Ären har Zoom fÄtt över 750 000 företagskunder med en 215 procent Ärlig tillvÀxt i anvÀndningen.

I en intervju berÀttar Janine om nÄgra av deras taktik och strategier som anvÀnds för att hÄlla kunderna tillbaka till deras webbplats pÄ Zoom.US och vÀlja sina avancerade produkter.

Freemiums

Att erbjuda ett fremium-alternativ med grundlĂ€ggande funktioner för att fĂ„ kunder att prova sin produkt Ă€r ett vanligt steg för nystartade företag. Senare skede företag tar tag i och anvĂ€nder samma taktik – och det fungerar.

”Vi erbjuder ett komplett freemium-erbjudande av hög kvalitet och som har drivit viral tillvĂ€xt hos en kundbas som anvĂ€nder den fria produkten. VĂ„r marknadsföringsstrategi Ă€r till stor del inriktad pĂ„ den kundbasen med avsikt att konvertera dem till betalande anvĂ€ndare. Vi engagerar vĂ„ra freemium-anvĂ€ndare med e-post, webbseminarier, evenemang och andra aktiviteter. Vi har ocksĂ„ fokuserat pĂ„ att skapa medvetenhet och validering i företaget med hjĂ€lp av reklam, digital inriktning, innehĂ„ll och analytikerrelationer. Dessa aktiviteter stöder vĂ„r snabbt vĂ€xande sĂ€ljkĂ„r som vi har skalat över viktiga vertikaler, sĂ€ger Janine.

Implementering av kundfeedback

Utan att stanna nÀra dina kunder och förstÄ vad de behöver riskerar företag att missa innovationsmöjligheter och hÄlla sig före konkurrensen.

”Vi hĂ„ller oss mycket nĂ€ra vĂ„ra kunder och samlar in deras feedback via sociala medier, e-post, vanliga Net Promoter Score (NPS) undersökningar och vĂ„rt support- och sĂ€ljteam. VĂ„rt ledarskapsteam fĂ„r faktiskt [email protected] sĂ„ att vĂ„r VD fĂ„r denna ofiltrerade feedback (han skickar ofta e-post tillbaka – och e-postmottagarna Ă€r ofta otroliga att det faktiskt Ă€r honom). Vi skapade över 200 funktioner i Ă„r, varav de flesta gjordes pĂ„ begĂ€ran och i nĂ€ra samarbete med vĂ„ra kunder, sĂ€ger Janine.

Att komma över bullret

Oavsett om du Àr en nischprodukt eller ett företag mÄste du komma över bullret med ditt budskap som skapar medvetenhet och förtroende hos nuvarande och potentiella kunder.

”Eftersom vi har en mycket stark produkt Ă€r vĂ„r marknadsföringsstrategi lite tydligare Ă€n vĂ„r konkurrens. Vi fokuserar pĂ„ att öka medvetenheten med hjĂ€lp av enkla meddelanden och design som kommer till kĂ€rnan i vad Zoom-upplevelsen handlar om, till exempel vĂ„r “Meet Happy” -kampanj. Vi skapar ocksĂ„ möjligheter för mĂ€nniskor att fĂ„ praktisk erfarenhet av vĂ„ra produkter. NĂ€r mĂ€nniskor upplever zoom för sig försvinner ljudet. Slutligen har vi en frĂ€sch, tillgĂ€nglig och uppriktig röst. VĂ„ra kunder litar pĂ„ oss, sĂ€ger Janine.

Utöka ditt sÀljteam

Om du precis har samlat in kapital för att utöka ditt utvecklings- och försÀljningsteam, se till att du har rÀtt kompetensuppsÀttningar pÄ plats för att hjÀlpa dig vÀxa samtidigt som du hÄller pulsen pÄ dina kunders behov.

”Vi har hundratals ingenjörer som arbetar för att förbĂ€ttra Zoom över alla plattformar, och vi har alltid riktat betydande resurser till det arbete de gör inom produktutveckling. [For later stage companies, my advice is to] skala dina lag noggrant. Även i hypervĂ€xt mĂ„ste du tĂ€nka pĂ„ vem du anstĂ€ller och nĂ€r. AnvĂ€nd ocksĂ„ din ledande befattningshavare och produktledare i din försĂ€ljningsprocess vid behov. De kan ha stor inverkan pĂ„ dina kontakter med dina kunder och kunder. Slutligen, hĂ„ll fokus. Vi har sĂ„ mĂ„nga möjligheter att komma, det tvingar oss att prioritera och fokusera pĂ„ de viktigaste sakerna, sĂ€ger Janine.

Att hÄlla koll pÄ dina kunders behov kan bara hjÀlpa till i innovationen och iterera för att hÄlla sig före konkurrenterna.

LÀs mer marknadsföringsstrategier pÄ TechCo