Hur man laddar ner och installerar Android Q Beta 1 pÄ Pixel-telefoner

Hur man laddar ner och installerar Android Q Beta 1 pÄ Pixel-telefoner

“Android Q Beta 1 kan installeras pĂ„ alla Pixel-smartphones, inklusive OG Pixel”

HÄller sig till sin tidslinje, Google har slÀppt den första betaversionen av det kommande Android Q OS. Betan Àr tillgÀnglig för nedladdning just nu och alla som har en Pixel-smartphone kan testa den nya iterationen av Googles mobila operativsystem. Det finns tvÄ sÀtt att ladda ner och installera den nya Android Q Beta 1, och vi kommer att berÀtta för dem bÄda att fÄ den igÄng pÄ din Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Beta-programvara

SkÀrmdump 14-03-2019 kl.14.44

Kom ihÄg att detta Àr en betaversion av Android Q, sÄ tÀnk tvÄ gÄnger innan du installerar programvaran pÄ din dagliga drivrutin. Programvaran Àr oavslutad och kan vara buggig, vilket kan vara frustrerande för vissa anvÀndare. Google sÀger ocksÄ att vissa applikationer kanske inte fungerar ordentligt och att det kommer att bli en viss fördröjning ocksÄ. Och eftersom detta Àr den första betaversionen av Android Q kommer den inte att ha alla funktioner som den slutliga versionen kommer att ha. Viktigast av allt, om du vill gÄ tillbaka till en stabil Android Pie, mÄste du fabriksÄterstÀlla din enhet.

Innan du installerar Android Q Beta 1

Om du Àr redo att installera den första betaversionen av Android Q pÄ din Pixel-enhet, hoppa inte över det hÀr steget. SÀkerhetskopiera dina appar, SMS och andra data genom att gÄ till InstÀllningar> System> SÀkerhetskopiering. Se till att alternativet för sÀkerhetskopiering Àr aktiverat och se till att alla dina data kommer att vara tillgÀngliga för nedladdning, om du vill gÄ tillbaka eller om nÄgot gÄr fel med Android Q beta. Med det gjort, lÄt oss gÄ vidare pÄ den del du Àr mest intresserad av.

Hur laddar jag ner Android Q Beta 1

Det finns tvÄ sÀtt att fÄ den senaste Android Q Beta 1-programvaran pÄ din Pixel-telefon. Den första metoden Àr att vÀlja din Pixel-enhet som stöds via Android Beta-programmet. Detta Àr en mycket bÀttre och enklare metod eftersom uppdateringarna skickas till din telefon över luften.

Den andra metoden Àr att ladda ner firmware-avbildningen för din enhet och installera den manuellt med ADB. Detta Àr den föredragna metoden för utvecklare eller de som har lÄst upp bootloader pÄ sin enhet. Om du anvÀnder den hÀr metoden fÄr du inte OTA-uppdateringar av beta-programvaran. IstÀllet mÄste du ladda ner och installera bildfilen manuellt varje gÄng en ny version slÀpps.

DĂ€rför, om du Ă€r nĂ„gon som bara vill testa beta utan att gĂ„ igenom den manuella installationen, föreslĂ„r vi att du registrerar dig i beta-programmet. För att gĂ„ med i programmet, gĂ„ bara till google.com/android/beta och logga in med ditt Google-konto. Se till att du loggar in med samma konto som du har anvĂ€nt pĂ„ din Pixel-enhet. Klicka nu pĂ„ “Visa dina berĂ€ttigade enheter”, vĂ€lj den enhet du vill registrera och klicka pĂ„ Opt-In.

SkÀrmdump 14-03-2019 kl.11.10.21

NÀr du har gjort det kommer du snart att fÄ ett meddelande om att ladda ner Android Q Beta 1 pÄ din telefon. Om du inte fÄr aviseringen kan du gÄ till InstÀllningar> System> Systemuppdatering och söka efter uppdateringar manuellt. Uppdateringen vÀger cirka 1,3 GB i storlek och krÀver mer Àn 50 procent av laddningen pÄ din enhet för att installera. Se till att du ocksÄ Àr ansluten till ett stabilt Wi-Fi-nÀtverk. NÀr uppdateringen har laddats ner och installerats kommer du att bli ombedd att starta om enheten.

SkÀrmdump_20190314-130459_2

Den första omstarten tar nÄgra minuter och nÀr telefonen har startat upp tar det ett tag att slÄ sig ner. Det handlar om det. Du kör nu den senaste Android Q Beta 1 pÄ din Pixel-telefon. Du kan nu utforska det nya operativsystemet och kan ocksÄ anvÀnda Feedback-appen för att meddela Google om problem / buggar eller be om nya funktioner.

Har du installerat beta Ànnu? Om du har det, lÄt oss veta nÀr du stöter pÄ nÄgra nya funktioner och hÄll dig uppdaterad 91mobiler för mer information om Android Q.