Hur man odlar ett mÄngsidigt företag pÄ mÀttade marknader

Hur man odlar ett mÄngsidigt företag pÄ mÀttade marknader

Att odla ett företag Àr tillrÀckligt svÄrt som det Àr. Mellan investerarmöten, marknadsföringskampanjer och försÀljningsinitiativ kan det vara för mycket för vissa. För att göra saken Ànnu mer komplex, försöker du bygga ett mÄngsidigt företag, vilket du absolut borde göra, presenterar ett antal vÀndningar för spirande startande grundare. Lyckligtvis nÄgra imponerande sinnen pÄ Techstars Startup Week Seattle beslutade att ta itu med frÄgan.

Under ett samtal med titeln Growing Diverse Businesses in High Growth Clusters, talade ett antal lÄngivare och utbildningsleverantörer baserade i Seattle-omrÄdet om vikten av att tillhandahÄlla vÀgar till kapital för underföretagare. Paneldeltagare ingÄr:

Kara Williams, Business Manager för kvinnor och minoriteter, Seattle City Light Heather Englebrecht, VP of Operations & Strategic Initiatives, Economic Development Council of Seattle & King County (EDC) Michael Verchot, grundare, UW: s rÄdgivnings- och affÀrsutvecklingscenter Che Wong, AffÀrsutveckling Specialist, Craft3

Paneldeltagare Àr medlemmar i Seattle Ascend 2020, en gemensam insats mellan JPMorgan Chase och University of Washington Foster School of Business. Ascend 2020 frÀmjar lokala stödekosystem för grannbaserade företag, stadskÀrnor och minoritetsÀgda företag genom att lÀnka handelshögskolor, organisationer som tillhandahÄller företagstjÀnster och finansiella institutioner för samhÀllsutveckling (CDFI). Initiativets mÄl Àr att hjÀlpa 350 företag i sex stÀder att öka intÀkterna med sammanlagt 1 miljard dollar under de nÀrmaste tre Ären.

I det hÀr föredraget gav paneldeltagare ett brett utbud av rÄd till entreprenörer som vill bygga olika företag pÄ mycket mÀttade marknader. Ta en titt pÄ vad de hade att sÀga nedan:

NÀtverk, nÀtverk, nÀtverk

Du har förmodligen fÄtt veta om och om igen att nÀtverk Àr nyckeln till ditt företags framgÄng. Och Àven om du kanske tror att nÀtverk bara Àr för de mer vÀletablerade besÀttningarna, kan byggkontakter gÄ lÄngt för att hjÀlpa dig att hitta olika talanger som kan förÀndra ditt företags kurs.

“Chansen Ă€r att nĂ„gon du kan nĂ€tverka med har stött pĂ„ en organisation som kan hjĂ€lpa dig”, sĂ€ger Englebrecht.

Det kan vara lÀtt att ge upp efter nÄgra ignorerade telefonsamtal nÀr du försöker nÀtverk. Enligt en affÀrschef mÄste du dock gÄ in om du vill fÄnga nÄgons uppmÀrksamhet.

”Företag interagerar inte hur de ska. För smĂ„företag handlar det om nĂ€tverk, du mĂ„ste ringa mig mycket, som en hund med ett ben. Det Ă€r företagen som regelbundet ringer till mig som jag verkligen fokuserar pĂ„, sĂ€ger Williams.

Hyra rÀtt team

Med rÀtt team kommer ditt företag att vara framgÄngsrikt frÄn början. TyvÀrr kan det vara svÄrt för mindre företag eftersom allt arbete faller pÄ företagarnas axlar.

”NĂ€r du har ett litet företag Ă€r de mamma och pop. De gör allt arbete, vilket gör det riktigt svĂ„rt att anstĂ€lla rĂ€tt personer, sĂ€ger Verchot.

I den hÀr situationen Àr det viktigt att vara trogen mot dina mÄl och arbeta för att bygga ett mÄngsidigt team. Och om allt annat misslyckas, kommer nÀsta rÄd att ge dig lite utrymme för att hitta den perfekta kandidaten.

FĂ„ kapital

Uppenbarligen behöver företag kapital. Men om du vill bygga ett mÄngsidigt företag behöver du det mer Àn de flesta. NÀr allt kommer omkring tar det tid att hitta rÀtt kandidat och tid kostar pengar.

“Det handlar inte bara om utbildning, det handlar specifikt om hur du fĂ„r mer pengar och kunder för att vĂ€xa ditt företag”, sĂ€ger Verchot. ”SmĂ„ butiker och stora butiker mĂ„ste tĂ€nka lite mer pĂ„ vad vĂ€rlden frĂ„gar. Men med smĂ„ butiker behöver de pengar för att ta ett steg i rĂ€tt riktning. ”

Att förstÄ din tid och bootstrapping Àr förstÄeligt. Men nÀr de stora kontrakten knackar, Àr det sista du vill göra att falla tillbaka pÄ gamla vanor.

”De flesta företag vet nĂ€r de behöver pengar. Men ofta har de bara en grov uppfattning, och sedan fĂ„r de ett enormt kontrakt med staden och dĂ„ behöver de pengar nu, sĂ€ger Wong.

MÄngfald Àr viktigt, men du kan inte bygga ett mÄngsidigt företag utan ett företag. Du kan anstÀlla alla de olika anstÀllda du vill ha, men som Verchot tillade mÄste du komma ihÄg:

“Lamporna mĂ„ste vara pĂ„.”

För mer information om underbetjÀnade entreprenörers tillgÄng till kapital, kolla in infografiken nedan, tillhandahÄllen av Ascend 2020:

För att engagera dig i Ascend 2020, besök hÀr.

Den hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness.