Hur man omvandlar affÀrschattbots till att starta dollartecken

Hur man omvandlar affÀrschattbots till att starta dollartecken

Chatbots finns överallt, oavsett om vi inser det eller inte. Och nÀr tekniken utvecklas blir vÄra robotbröder alltmer vilseledande. TÀnk pÄ senaste gÄngen du chattade med en online-kundtjÀnst. Hur sÀker Àr du pÄ att du pratade med en mÀnniska?

Oavsett om de har klarat Turing-testet har chatbots mÄnga affÀrsapplikationer. Oavsett om det Àr som kundservicerepresentant som kan hjÀlpa till med felsökning och kontofrÄgor eller shoppingassistentbots som kan ge rekommendationer, anvÀndningarna Àr oÀndliga. Vissa chatbots kan till och med anvÀndas för att schemalÀgga möten och utföra affÀrsuppgifter som annars skulle falla pÄ din tallrik.

Chatbots Àr en integrerad del av att bygga sömlösa anvÀndarupplevelser. De Àr tillgÀngliga dygnet runt, de krÀver inte att anvÀndare tar upp en telefon och arbetar igenom ett automatiskt samtal, och de kan anvÀnda API: er för att utföra otroliga saker som att justera tonen efter anvÀndarnas kÀnslor. Möjligheterna Àr oÀndliga.

Visa mig pengarna

TillvÀxten av chatbots har varit exponentiell, men företag har fortfarande kÀmpat för att tjÀna pengar pÄ den banbrytande tekniken. Det största hindret för intÀktsgenerering har varit bristen pÄ en direkt avkastning pÄ investeringar frÄn bots. IstÀllet för att driva verksamhetskritisk affÀrsverksamhet fungerar de oftare som en bilaga till anvÀndarupplevelser.

Chatbots blir dock mer allestĂ€des nĂ€rvarande, och upplevelserna kan bli alltmer komplexa nĂ€r anvĂ€ndarna blir mer bekanta med hur de fungerar. NĂ€r chatbots har blivit en kĂ€rnfunktion i företag bör vi Ă€ntligen se sĂ€tt att tjĂ€na pengar pĂ„ tekniken. Chatbots med fokus pĂ„ leadgenerering kan till exempel lĂ€ttare bevisa – eller motbevisa – deras direkta avkastning.

Tack och lov kommer mÀtningen av avkastning att bli enklare. Inkluderingen av analysfunktioner i plattformar hjÀlper företag att mÀta botprestanda. Facebook tillkÀnnagav nyligen analysstöd för företagets botplattform, vilket skulle hjÀlpa till att gnista mer avancerade och anvÀndbara bots.

SĂ€tta chatbots i arbete

Medan det ultimata vÀrdet av chatbots i nÀringslivet Àr orealiserat, finns det nÄgra steg som ditt företag kan ta för att se till att du Àr positionerad för att tjÀna pengar pÄ denna spÀnnande teknik.

Avgift pÄ grundval av konvertering

Hyr ut din e-handelschattbot gratis, och den kan fÄ en provision frÄn varje försÀljning den gör. Du kan ocksÄ ta ut en fast avgift per anvÀndarfrÄga och anvÀnda en affÀrsmodell som liknar Evisors genom att backa en bot med en omfattande informationsdatabas.

HĂ„ll dig flexibel

LĂ€gg inte alla dina Ă€gg i en korg. MĂ€nniskor vill ha robotar som fungerar med en mĂ€ngd olika plattformar och enheter, vilket krĂ€ver ett API som Ă€r relativt enkelt att implementera och skala – folk kommer att betala för det.

SponsorinnehÄll

Trampa försiktigt hÀr, eftersom du oavsiktligt kan bygga en irriterande annonsbaserad bot som gör din anvÀndare upprörd. Med noggrant samlade erbjudanden kan din chatbot dock ge restaurangrekommendationer, flygbolag eller nyhetsartiklar som passar anvÀndarens smak. Du kan vara sÀker pÄ att annonsörer Àr angelÀgna om att fÄ en bit av pajen.

Framtiden för chatbots

Chatbots gÄr inte nÄgonstans och adoption fortsÀtter att vÀxa hos stora och smÄ företag. LinkedIn omfattar robotar för att hjÀlpa individer att ansluta, och vi kan bara förestÀlla oss de oÀndliga anvÀndningsfall som kommer att uppstÄ nÀr Amazons Alexa fortsÀtter att mogna. Medan processen med att tjÀna pengar pÄ den nya tekniken kommer att gÄ lÄngsamt Àr det bara en tidsfrÄga innan företag anvÀnder bots för att hjÀlpa kunderna och vÀgleda dem lÀngs köparens resa. SÄ vad vÀntar du pÄ? Det Àr dags att sÀtta chatbots pÄ jobbet för dig.