Hur man utbildar anstÀllda i att skydda ditt företag mot cyberhot

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

I kölvattnet av den största ransomware-attacken i historien krypter företagsledare för att hitta anstĂ€llda som kan hjĂ€lpa till att förhindra framtida attacker. Enligt FBI har ransomware-attacker ökat och företag Ă€r villiga att betala utbildade sĂ€kerhetspersonal ett vitt öre för att förhindra den potentiella och kostsamma förlusten av deras data – men cybersĂ€kerhetspersonal blir svĂ„rare att hitta.

US Bureau of Labor Statistics berĂ€knar att anstĂ€llningen av informationssĂ€kerhetsanalytiker kommer att öka med 18 procent frĂ„n 2014-2024, vilket presidiet sĂ€ger Ă€r “mycket snabbare Ă€n genomsnittet för alla yrken.” Trots den ökande efterfrĂ„gan pĂ„ dessa jobb har arbetskraften Ă€nnu inte utvecklat de fĂ€rdigheter som behövs för att fylla dem. Denna kompetensgap vĂ€xer sig större för varje attack och speglar ett större kompetensgap som finns i de flesta STEM-omrĂ„den i USA, men sĂ€rskilt inom tekniksektorn.

SmÄ företag Àr huvudmÄlet för cyberhot

För att komma till rÀtta med denna brist mÄste företagsledare arbeta nÀra olika utbildningsleverantörer för att utbilda befintliga anstÀllda. Enligt en nyligen genomförd undersökning frÄn University of Phoenix School of Business, genomförd av Harris Poll, vill 40 procent av de anstÀllda ha dedikerade resurser som hjÀlper till att driva innovation medan 39 procent vill ha mer utbildning. Utöver den uppenbara fördelen med högre kvalificerade medarbetare har utbildning för anstÀllda ocksÄ visat sig öka retentionen.

Lyckligtvis finns det nÄgra strategier som enkelt kan skalas upp eller ner beroende pÄ att du fyller ditt företags behov:

Utveckla ett robust lÀrlingsprogram för anstÀllda

Det Àr viktigt att högteknologiska företag Àr realistiska om vad de kan förvÀnta sig av en nyanstÀlld. Den typ av programvaruverktyg, kodningssprÄk och utrustning som anvÀnds mellan varje företag Àr mycket varierande och utvecklas stÀndigt, och det nuvarande systemet Àr inrÀttat dÀr bördan Àr för utbildningsleverantörer, studenter och arbetssökande att hÄlla jÀmna steg.

LÀrlingsplatser Àr ett bra verktyg som företag kan anvÀnda för att uppmuntra flödet av vÀrdefull information frÄn senioranstÀllda till nyanstÀllda. Denna praktiska utbildningsstrategi som ger individer utbildning pÄ arbetsplatsen, en rimlig lön och eventuell heltidsanstÀllning Àr ett ömsesidigt fördelaktigt sÀtt för företag att utveckla en högkvalificerad, lojal och mÄngsidig pipeline av anstÀllda.

FÄ cyberutbildning för anstÀllda

Alla kunniga anstÀllda inom teknikbranschen vet att de stÀndigt mÄste kvalificera sig för att vara relevanta och anstÀllningsbara. Ofta kommer de anstÀllda att kombinera sin ambition och egeneffektivitet för att söka efter sÀtt att utveckla sina fÀrdigheter utan att leda frÄn överledningen.

För att uppmuntra detta beteende kan företag integrera en rad olika strategier som ger sina anstÀllda flexibilitet att söka efter ett program som passar deras livsstil. Dessa riktlinjer kan strÀcka sig frÄn att ge anstÀllda Ärliga stipendier som Àr öronmÀrkta för professionell utveckling, att spÀrra tid i slutet av arbetsdagen för att ta en online-klass eller till och med ge dem en kort sabbatsperiod för att följa en rigorös kompetenskurs pÄ en bootcamp.

ErkÀnna Emerging Industry Certifications

Mindre utbildningsstycken bör inte ignoreras, och anstÀllda bör följa certifieringsalternativ eftersom det blir allt svÄrare för en genomsnittlig amerikan att ha rÄd med den tid som Àgnas Ät ytterligare en fullstÀndig examen. Det Àr Ànnu svÄrare för den vÀxande majoriteten av heltidsstuderande som ocksÄ kan försörja sina familjer.

Att erkÀnna behovet av snabbspÄrade, branschspecifika fÀrdigheter har certifieringsprogram visat sig vara ett legitimt alternativ till en traditionell grad. I stÀllet för att spendera fyra Är pÄ att lÀra sig fÀrdigheter som kan vara irrelevanta nÀr de examen gÄr kan eleverna arbeta med arbetskraftsrelevanta fÀrdigheter som kan fÄ en omedelbar pÄverkan utan att behöva betala stora summor tid och pengar.

LÀs mer om cybersÀkerhet för ditt företag pÄ TechCo