Hur mindre e-handelsbutiker kan tÀvla mot Amazon

Har du nÄgonsin hört historien om David vs. Goliat?

Vad sÀgs om The Karate Kid, The Mighty Ducks eller The Bad News Bears? De Àr alla versioner av den klassiska berÀttelsen om en ödmjuk underdog som kÀmpar mot alla odds mot en oslagbar motstÄndare. Och pÄ nÄgot sÀtt, med lite tur och uthÄllighet, kÀmpar underdog tappert och vinner slutligen.

Det Àr sÄ det kÀnns att konkurrera mot Amazons enorma försÀljningsfördel nÀr din e-handelsbutik Àr en liten flÀck pÄ Internet.

ÄndĂ„ Ă€r Amazon inte ofelbart och det Ă€r verkligen inte oövervinnligt. Det kan vara utmanande, men din mindre okĂ€nda e-handelsbutik kan göra en fantastisk affĂ€r Ă€ven nĂ€r Amazon vĂ€xer för dagen.

Bli automatiserad. Det Àr billigare Àn du tror

Det kan inte förnekas att Amazon har en otroligt sofistikerad teknik som suger dig att stanna kvar pÄ deras sidor och köpa mer. Och allt Àr skrÀddarsydd för dig. Min Amazon-hemsida Àr sÀrskilt skrÀddarsydd för mig med artiklar som jag nyligen har tittat pÄ, rekommendationer om e-böcker som jag kanske gillar och nya videor som jag kanske Àr intresserad av. Det handlar om mig!

Du kanske inte har budget för att utveckla denna typ av anpassad kod, men du har förmodligen rÄd med det nÀst bÀsta: marknadsföringsautomation.

Program som GetResponse hjÀlper dig att fokusera all din energi och resurser bara pÄ de som Àr intresserade av att köpa. Som Ann Handley uttrycker det:

”Du vill inte attrahera alla mĂ€nniskor. IstĂ€llet vill du locka rĂ€tt personer. Varför? Eftersom det Ă€r slöseri med tid och resurser att vĂ„rda relationer med mĂ€nniskor som passar dĂ„ligt för ditt företag. Det gör att dina vĂ„rdprogram verkar mycket mindre robusta Ă€n vad de faktiskt Ă€r. Det Ă€r ocksĂ„ kĂ€nslomĂ€ssigt utmattande. ”

Du kan skapa ett arbetsflöde som det som utformats nedan för att leda kunder lÀngs en vÀg tills de Àr redo att köpa. Och ett grundlÀggande automatiseringsprogram för marknadsföring kan vara billigare.

SÀlj produkter frÄn din webbplats

I motsats till vad mĂ„nga tror, ​​finns det ingen regel som sĂ€ger att du mĂ„ste sĂ€lja dina produkter via Amazon. SĂ€ttet att öka ditt varumĂ€rke Ă€r att sĂ€lja produkter direkt frĂ„n din webbplats. Det kan ocksĂ„ minska konkurrensen Amazon skulle kasta pĂ„ alla potentiella kunder. Kom ihĂ„g att Amazon handlar om vinst, bara inte din vinst.

Skapa nÄgot exklusivt

Varför spenderade jag 25 dollar pÄ denna t-shirt? Det Àr inte speciellt och inte heller sÀrskilt iögonfallande. Det har inte ens grafik och logotypen Àr lite trÄkig (om du kan kalla det en logotyp).

Men det Àr inte poÀngen. Det Àr en bit merchandise frÄn en populÀr podcast och jag blir stoppad pÄ gatan av andra fans nÀr jag bÀr den. Det Àr som att vara i en exklusiv klubb och det Àr inte nÄgot du kan fÄ pÄ Amazon.

Genom att skapa ett varumÀrke blir Crooked Medias Pod Save America-varor nÄgot speciellt. Det handlar inte om denna vanliga t-shirt med ett enkelt namn pÄ. Och det Àr vad du har att göra med din eStore. Gör det exklusivt och övervÀg att sÀtta begrÀnsningar pÄ antalet tillgÀngliga produkter.

Amazon Àr inte oslagbart

Kan du gÄ head-to-head och tÀvla mot Amazon? Inte ens lite.

Men du försöker inte vara nÀsta Amazon. Du har inte de resurser, arbetskraft eller teknik som Amazon har till hands. IstÀllet har du en liten e-handelsbutik som verkar obetydlig för den stora Amazon-maskinen. Och det Àr tillrÀckligt bra.

Hur vet jag att du kan lyckas? Eftersom miljoner andra e-butiker gör det varje dag. Och du har nÄgot som Amazon aldrig kan konkurrera med: ditt varumÀrke.

LÀs fler tips om hur du marknadsför ditt företag pÄ TechCo