Hur mjuk robotik revolutionerar livsmedelsskörningsindustrin

Hur mjuk robotik revolutionerar livsmedelsskörningsindustrin

Att plocka jordgubbar är ett arbetsintensivt jobb eftersom varje bär måste dras av individuellt. Och även om jordgubbsskörden är den högst betalade av alla bärplockindustrin, så ruttnar många bär på vinstocken varje år eftersom det finns brist på arbetskraft.

Det är dags för en revolution: Nästa generation av robotik kommer äntligen att kunna övervinna de utmaningar som har lett till dessa flaskhalsar för manuell arbetskraft, och Mjuk robotik leder anklagelsen.

Vid Innovate Celebrate 2017 Event, Soft Robotics Chief Business Officer, Sub Datta, pratade med TechCos VD Frank Gruber om hans tillvägagångssätt, de utmaningar som hans team övervann och hur svår en tid den genomsnittliga roboten har plockat upp marshmallows. Kolla in Facebook-videon som täcker demo med några roliga stunder nedan.

Och nu … Robots feat. Sub Datta, Soft Robotics och Kaijen Hsiao, CTO, Mayfield Robotics med Kuri Robot @ # InnovateCelebrate

Upplagt av TechCo tisdag 10 oktober 2017

Utmaningar bakom mjuk robotik

Varför kan inte robotar plocka jordgubbar? De står inför två stora utmaningar, subnoteringar. För det första är säkerhet ett problem, men för det andra måste robotarna kunna lära sig på jobbet för att möta en mängd olika stimuli. De behöver ett visionssystem för att förstå sin omgivning och de måste planera hur de ska utföra en specifik fysisk uppgift med hjälp av information som lärs in i realtid.

Robotar visar sig kräva en strukturerad miljö. Tänk monteringsband.

‚ÄĚM√•nga av de snabbast v√§xande branscherna m√•ste forts√§tta att vara manuella eftersom de inte kan l√∂sa detta problem,‚ÄĚ noterar Sub, med h√§nvisning till branscher inklusive livsmedel och f√∂rpackningar.

Lösningen: Handgriparen

I demonstrationen (i videon ovan) styrde Sub griparen, valde frukt, koppar och mer. Trots olika former och storlekar kunde robothanden hantera allt. Frank försökte till och med ge griparen några kurvbollar, inklusive en handfull små marshmallows som han fick i sig från förfriskningsbordet utanför evenemangsrummet. Ja, vi har ett actionskott.

TechCos @FrankGruber plockar upp en marshmallow med Soft Robotics, live på https://t.co/CVSRsd8pWc #InnovateCelebrate pic.twitter.com/RJSNiF1CxS

– TechCo (@TechCoHQ) 10 oktober 2017

Vår publik från Innovate Celebrate var mest imponerad av Franks framgångsrika försök att lyfta en varm kopp kaffe utan att spilla en droppe.

‚ÄĚVarje √§pple √§r annorlunda‚ÄĚ, f√∂rklarar Sub. ‚ÄĚVi visade den h√§r videon f√∂r en stor tillverkare som fr√•gade om programmeringen. Men det anv√§nder inte programmering; det g√∂r det automatiskt. ‚ÄĚ

Soft Robotics har undanröjt hindren framför den: Den mjuka roboten kan till och med plocka upp en påse med stenar, även om stenarna skiftade runt i påsen Рen färdighet som är användbar för att flytta förpackad fisk eller kött.

Företaget har nära en miljard val, och vissa robotar kan hantera upp till 130 val per minut. Som ett resultat av sitt arbete har det banbrytande företaget nu gott om partners över hela världen. Framför allt använder världens största pizza-tillverkare i detaljhandeln sin gripare för att plocka upp degen.

Med Subs ord √§r det inte l√§ngre en fr√•ga om ‚ÄĚhuman vs robot.‚ÄĚ Det √§r en fr√•ga om m√§nskliga och robotar som hj√§lper varandra att bli b√§ttre varje dag.

Läs hela vår täckning från Innovate Celebrate på TechCo