Hur Modanisa utnyttjade den globala muslimska modemarknaden för 200 miljarder dollar

Hur Modanisa utnyttjade den globala muslimska modemarknaden för 200 miljarder dollar

Den muslimska modeindustrin gör ett surr runt om i vÀrlden. Denna industri kan potentiellt göra ansprÄk pÄ att representera nÀstan 2 miljarder muslimer runt om i vÀrlden. Naturligtvis Àr det ett stort marknadssegment, ett som erbjuder 200 miljarder dollar uppskattad försÀljning pÄ ett Är och Àr inriktad pÄ att nÄ 250 miljarder dollar Är 2020.

Ser det tillfÀlle, det ansedda muslimska mode-e-handelsvarumÀrket Modanisa tar upp för att öka sin marknadsandel under de kommande Ären. HÀr Àr mer om hur Modanisa förbereder sig för att kapitalisera pÄ den enorma muslimska modemarknaden pÄ ett storslaget sÀtt.

Muslimska modeindustrins utsikter

Kerim TĂŒre, grundare av Modanisa, sĂ€ger att hans omedelbara mĂ„l Ă€r att ta 200 miljoner dollar upp till 1 miljard dollar fram till 2020. Naturligtvis förstĂ„r TĂŒre kraven pĂ„ export och minskar inte de hinder som han och hans företag kan möta nĂ€r de nĂ„r detta mĂ„l. JĂ€mfört med traditionell detaljhandeln har e-handelsplattformar flera fördelar.

Kunder behöver inte komma till affÀren för att bestÀlla; de kan göra det medan de sitter hemma. Dessutom Àr bestÀllningsfrakt inte mer hektiskt eftersom de fÄr bestÀllningen precis utanför dörren. Men det Àr lÀttare sagt Àn gjort. För nÀrvarande planerar Modanisa att utvidga sin infrastruktur till OICs islamiska medlemslÀnder med en enorm befolkning. Dessa inkluderar Indonesien, Pakistan, Turkiet, Bangladesh och Marocko. BefolkningsmÀssigt har Indonesien och Bangladesh mer Àn 400 miljoner invÄnare tillsammans.

Utmaningar för Modanisa: Mode för muslimer

Mode Ă€r en mycket missförstĂ„tt term bland mĂ„nga muslimer. Även idag tĂ€nker vissa muslimer pĂ„ mode som en form av olĂ€mpliga sĂ€tt att bĂ€ra klĂ€der pĂ„. Deras definition av mode Ă€r en klĂ€nning som tĂ€cker kvinnor frĂ„n topp till tĂ„. Även om moderna modedesigner snabbt förĂ€ndrar detta antagande, tror en betydande befolkning fortfarande pĂ„ det. Detta har skapat flera kontroverser bland vissa muslimska köpare. Trots det tar den muslimska modeklĂ€derindustrin snabba körfĂ€lt och ökar sin marknadsandel för Ă„ret.

För det första Àr att utnyttja en marknad pÄ 220 miljarder dollar en utmaning i sig för ett medelstort företag. Modanisa var inget undantag frÄn denna regel eftersom de var tvungna att ta itu med minst tvÄ problem i förvÀg. Det första Àr att balansera mellan produktkvalitet och leveranseffektivitet, och det andra Àr att dyka upp med snabbt förÀnderliga trender medan de vÀxer

Bortsett frĂ„n dessa mĂ„ste Modanisa ocksĂ„ ha pĂ„gĂ„ende klĂ€dtrender. Till exempel söker upp till 18 procent av muslimska klĂ€der för e-handel efter traditionella islamiska klĂ€nningar som Abayas och Shalwar Qamiz. Hijab blir ocksĂ„ alltmer populĂ€rt bland muslimska kvinnliga kunder. Det Ă€r en typ av huvudöverdrag som kommer i olika fĂ€rger och mönster och kan tillverkas av olika material. BĂ„da dessa klĂ€nningar Ă€r bekvĂ€ma att bĂ€ra och finns till lĂ€gre priser. Det finns en god anledning till varför Modanisa ger detta marknadssegment trovĂ€rdighet. Även om den Ă€r liten i storlek Ă€r den fortfarande det snabbast vĂ€xande segmentet pĂ„ muslimsk e-handelsmarknad.

Varför Modanisa överlevde

E-handelsbutiker kan etablera praktiskt taget sÄ att kunderna inte behöver oroa sig för att köpa frÄn en butik. De kan bestÀlla sina favoritartiklar hemifrÄn. Enligt denna studie ökar den muslimska globala statsekonomin varje Är, vilket Àr goda nyheter för e-handelsföretag som Modanisa. Enligt Ture har företaget flera planer pÄ att dra nytta av den stigande muslimska modemarknaden. Muslimska kvinnors modekrav har sÀllan tagits upp. Fram till i dag Àr kvinnor inte sÀkra pÄ vad man ska köpa och vad man inte ska göra. De Àr under press eftersom de lever i ett mÄttligt, ofta konservativt samhÀlle. För en riktig tid var den stora svarta burka symbolen för mode för dessa kvinnor.

En annan anledning till varför muslimska kvinnor lÀmnades pÄ mÄttligt sÀtt och pÄ grund av klÀdproducenter. De ville inte hamna i nÄgon kontrovers, sÄ de fortsatte att Àndra samma design om och om igen i Ärtionden. Nya designers som ville förnya muslimsk kvinnamode hade ingen kanal för att marknadsföra sina mönster.

Kundcentrerade strategier

Modanisa har hĂ„llit traditionella e-handelsförfaranden Ă„t sidan och har utarbetat nĂ„gra innovativa strategier genom att samarbeta med kĂ€nda affĂ€rsenheter som ClothingRIC. Kunder som vill köpa Modanisa-klĂ€der kan nu köpa dem till rabatterade priser med kuponger som de sprider online. De kommer ocksĂ„ att hitta djupa rabatter pĂ„ försĂ€ljningsförsĂ€ljning och utvalda artiklar. Å andra sidan fĂ„r de gratis frakt pĂ„ vissa lager och djupa rabatter pĂ„ andra. Denna strategi bygger upp kundsinnet rationellt om varumĂ€rket: Det betyder kvalitet, förtroende och i genomsnitt fem dollar sparas vid varje köp.

Med Modanisa i affÀrer har de nu en riktig e-handelsplattform för att skildra sina mönster till en enorm publik, och de verkar göra det klokt: Global Islamic Economy Report har krediterat Modanisa som det mest populÀra och ansvarsfulla konservativa modemÀrket i vÀrlden.

LÀs mer om modestarter hÀr pÄ Tech.Co

Bild: Firdaus Latif