Hur mycket kapital ger du tidiga teammedlemmar?

Hur mycket kapital ger du tidiga teammedlemmar?

Du kanske funderar pÄ hur mycket eget kapital du bör ge tidiga teammedlemmar inklusive mentorer, rÄdgivare, styrelseledamöter och potentiella medgrundare i din start.

Jag har personligen haft utmaningar pÄ denna front och tycker att det Àr ett omrÄde som drar nytta av erfarenhet (lÀs som misstag). Jag vet att jag bÄde överfrÄgat om eget kapital i början av dagen och att jag har blivit utlovat eget kapital som aldrig förverkligades och glömdes bort efter att företaget sÄldes. Ingen av dem hade rÀtt och jag tror inte att nÄgon av dem var skÀndlig. HÀr Àr nÄgra intervall angÄende bildandet och de tidiga stadierna i företaget av vad du kan förvÀnta dig att begÀra eller erbjuda olika individer.

Och kom ihĂ„g att vĂ€rde skapas nĂ€r du bygger och vĂ€xer ett företag – inte nĂ€r du hittade ett företag.

Mentorer

Mentorskap Ă€r gratis – eller Ă„tminstone borde det vara. Mentorskap Ă€r nĂ„got du gör för att ge tillbaka till din gemenskap. Ja, det finns mĂ€nniskor som anvĂ€nder den för att sĂ€lja sina tjĂ€nster – men du kommer att upptĂ€cka dem snart nog. Du bör planera att köpa lunch / kaffe / dryck.

Ett sĂ€tt att betala för mentorskap Ă€r enkelt: betala det framĂ„t. LĂ€r du för nĂ€rvarande nĂ„gon som kommer bakom dig? Ser de annorlunda ut Ă€n du? Svaret pĂ„ bĂ„da frĂ„gorna borde vara ja. Du kan alltid hitta nĂ„gon som behöver hjĂ€lp som Ă€r ”ett par kapitel bakom dig i boken.” Vilken fĂ€rdighetsuppsĂ€ttning har du som du kan mentorera?

PoĂ€ngen med att inte se ut som du kan verka enkel – men kommentaren handlar om att vara avsiktlig. Urvalsbias och vĂ„ra egna nĂ€tverk tenderar att hĂ„lla oss isolerade. Förgrena sig. HĂ€r Ă€r en bra artikel om mĂ€n som mentor kvinnor pĂ„ HBR.

Om du upptĂ€cker att du har trĂ€ffat en specifik mentor regelbundet – ta inte förhĂ„llandet för givet, gör det mer formellt. Speciellt om mentorer fortsĂ€tter att visa intresse och tillföra vĂ€rde, övervĂ€ga att flytta dem uppför stegen till rĂ„dgivare. Du vill att ditt företag ska överleva och vĂ€xa – det Ă€r bra att ha anpassade incitament. De kanske sĂ€ger nej, och det Ă€r okej, men erbjudandet visar att du respekterar och vĂ€rdesĂ€tter deras tid.

RĂ„dgivare

RĂ„dgivare gĂ„r frĂ„n informella mentorer till en mer formell och strukturerad roll som erkĂ€nner deras bidrag med kompensation – vanligtvis eget kapital.

Founder Institute gjorde ett fantastiskt jobb med att sammanstÀlla en matris och ett FAST-avtal (Founder Advisory Standard Template), ett dokument pÄ fem sidor som enkelt tar dig till ett avtal med aktietilldelning. Dokumentet Àr vÀldigt rakt fram, gör tvÄ kopior och fyll i blankorna. Du behÄller en kopia och rÄdgivaren behÄller en kopia.

Tabellen Àr uppdelad i scen och roller. Med roller kommer förvÀntningar pÄ engagemang. Ju mer mogen organisationen och produkten Àr, desto mindre kapital ger du.

TÀnk pÄ att siffrorna ovan inte betyder att du fÄr en rÄdgivare eller en erfaren rÄdgivare för den mindre andelen. RÄdgivaren bör bestÀmma vad som gör det vÀrt sin tid och hur mycket tid / kunskap / anstrÀngning de Àr villiga att ge.

Jag vet att du Àr upphetsad över din idé, men det betyder inte att de kommer att bli glada över det för nÄgon procentsats som börjar med frasen BPS mot procentandel av eget kapital.

Du kan betala ett par poÀng för en rÄdgivande styrelseledamot med rÀtt erfarenhet.

För att maximera vĂ€rdet av rĂ„dgivande styrelseledamöter, rekommenderar jag att du upprĂ€ttar ett kvartalsmöte. Det tjĂ€nar den tvingande funktionen att köra dig till deadlines – det pĂ„minner dig ocksĂ„ om vad du lovade förra kvartalet och om du levererar pĂ„ det hĂ€r kvartalet.

Styrelsemedlemmar

Styrelseledamöter tar en helt annan formalitetsnivĂ„, frĂ€mst pĂ„ grund av det förvaltningsansvar som de registrerar sig för företaget – denna uppgift Ă€r inte kavalier och jag skulle vara noga med att be nĂ„gon att gĂ„ med i styrelsen för tidigt. Testa först rĂ„dgivande styrelseledamöter under en sĂ€song – se om de fortsĂ€tter att skapa mervĂ€rde och behovet av en formell styrelse finns (företagets mognad, framsteg mot dragkraft etc.).

Styrelsearvodet kan ske i eget kapital, kontant eller blandat. Oberoende styrelseledamöter mĂ„ste kompenseras – riskstyrelseledamöter fĂ„r betalt av företaget för att se sina pengar i din affĂ€r sĂ„ förvĂ€nta dig generellt inte kompensation – annat Ă€n resor.

Beroende pĂ„ företagets scen och behov Ă€r det mellan tvĂ„ och fem procent. Om du verkligen Ă€r i ett tidigt skede, inte har skaffat kapital och behöver namnet pĂ„ din dĂ€ck / webbplats för att hjĂ€lpa till med att skaffa kontanterna kommer det troligen att vara tvĂ„ till tre procent. Är det vĂ€rt det? Tja, om du kan komma till ditt slutspel snabbare Ă€r svaret sannolikt ja.

Medgrundare

Om du letar efter nÄgon att gÄ med i ditt team tidigt och hjÀlpa till att vÀxa företaget ser det mer ut som en grundare. Skillnaden hÀr Àr hur mycket tid och anstrÀngning du förvÀntar dig att personen ska bidra med och hur lÀnge?

Foundrs-webbplatsen Àr en bra kalkylator för bidrag. Det Àr dyrt att riva upp dessa förvÀntningar om ett Är sÄ gör det nu.

Specifika rÄd om medgrundare:

Var inte billig. Om du har en första försÀljningshyra som kan hjÀlpa till att vÀxa företaget, stÀll in milstolpar med aktiebidragen baserat pÄ att nÄ intÀktsmilstolpar.

Var inte naiv. hela poÀngen med inlÀgget Àr att hjÀlpa dig att förstÄ rÀckvidden för vad du ska betala och inte betala för att fÄ jobbet gjort. Om du letar efter ett projekt som kan levereras kan du berÀkna antalet timmar som krÀvs, multiplicerat med marknadspriserna (eller rabatterade) och ge nÄgon typ av alternativ till entreprenören eller leverantören.

Om du förvÀntar dig överlappande roller för ovanstÄende, se till att du har dessa roller beskrivna i förvÀg sÄ att alla har en klar förstÄelse för förvÀntningarna.

UpptÀcktsscheman

Alla dessa roller har intjĂ€nande scheman och lösenpriser för aktien. Om individen inte presterar – lĂ„t dem gĂ„ och sĂ€tta aktierna bĂ€ttre i rĂ€tt roll. Det blir inte bĂ€ttre.

AnstÀlla proffs

En av mina styrelseledamöter i mitt första företag berÀttade eftertryckligen att du anstÀller yrkesverksamma för att göra juridiskt arbete och bankarbete. Vad han menade var att du inte skulle försöka vara din egen advokat. Du kan projektleda din advokat för att hÄlla nere kostnaderna, men lÄtsas inte att du Àr advokat. Jag har spenderat mycket pengar pÄ legala genom Ären och Àr bekvÀm att granska grundlÀggande dokument som den första processgranskningen, men det tar inte plats för den slutliga juridiska granskningen.

Du betalar en premiesats för en premieadvokat. Du kan dock stÀlla in fasta avgifter för projekt, det Àr fantastiskt hur kostnaden kommer att tÀcka avgiften.

För bankirer kan du förvÀnta dig att spendera 7-10 procent av transaktionsavgiften. Vissa bankirer vill ha en behÄllare. Generellt sett skulle jag sÀga nej till den dÀr innehavaren och bara ange det som en framgÄngsavgift, men dina omstÀndigheter kommer att diktera. Du kan dela upp avgiften mellan kontanter och aktier. Men det Àr inte 10 procent pÄ kontant insamlat plus eget kapital.

Slutligen, kom ihĂ„g att du vill ha en riktig bankir – nĂ„gon med licens (Ă„tminstone i de flesta stater). Inte nĂ„gon som sĂ€ger att de hjĂ€lper dig att samla in mot en avgift. Fly frĂ„n dessa mĂ€nniskor.

LÀs mer rÄd om kapital och ditt startteam pÄ TechCo