Hur produktiva företagare fÄr ut det mesta av sin dag

Hur produktiva företagare fÄr ut det mesta av sin dag

Det enkla tricket för produktivitet bland företagare Àr att vara avsiktlig med hur du spenderar din tid. Men verkligheten Àr att entreprenörer ofta tillÄter för mÄnga distraktioner att pÄverka sin dag. Och om du planerar att göra nÄgonting i startvÀrlden behöver du ett strikt produktivitetsregiment om du vill lyckas.

Nedan följer en kort lista med begrepp som kan hjÀlpa dig att hantera ditt schemalagda bÀttre sÄ att du kan investera mer tid i att utveckla dig sjÀlv, ditt företag och dina ledarskapsförmÄgor.

Organisera och förenkla

Börja med att mÀrka filer pÄ ett sÀtt som Àr vettigt för dig och förvara viktiga, ofta refererade dokument i en mapp. Ju mindre tid du spenderar pÄ objekt, desto mer tid har du att fokusera pÄ viktiga uppgifter. Alla kan lÀtt bli översvÀmmade av och nedsÀnkta i arbetsrelaterade detaljer, men det Àr viktigt att komma ihÄg att genom att ta sig tid att organisera, sparar du tid pÄ jakt genom högarna.

Multitask med avsikt

Vi lever i en snabb vĂ€rld dĂ€r mĂ€nniskor kontinuerligt tar mer arbete Ă€n de kan göra pĂ„ en dag. Genom att multitasking med avsikt kan du Ă„stadkomma mycket mer. Men lĂ„t mig vara tydlig; det Ă€r mycket viktigt att inte multitaska till den punkt dĂ€r du tappar fokus. Till exempel, om du Ă€r i telefon med en klient, borde du förmodligen inte skriva ett e-postmeddelande till en annan. Å andra sidan, om du Ă€r pĂ„ elliptiska pĂ„ gymmet, Ă€r det mer Ă€n acceptabelt att försöka fĂ„ lite arbete gjort.

Skriv en att göra-lista kvÀllen innan

Ett överraskande antal framgÄngsrika mÀnniskor delar denna vana. Att veta hur din arbetsbelastning kommer att se ut nÀsta dag hjÀlper dig att vila lÀttare, vilket hjÀlper dig att kÀnna dig mer beredd att möta unika utmaningar eller nya situationer. Du kan ocksÄ hÀnvisa till det om du inser att du har glömt nÄgot över natten. Dessutom Àr en god natts sömn det bÀsta sÀttet att frÀmja produktiviteten.

Detta Ă€r en av de mest inspirerande och informativa böckerna som lĂ€ses av en stor bit entreprenörer. Ferrazzi detaljer – pĂ„ ett underhĂ„llande sĂ€tt – den bĂ€sta taktiken för att effektivt nĂ€tverka med generositet för att sĂ€kerstĂ€lla att alla vinner. VĂ„ra liv, i affĂ€rer och utanför, dikteras till stor del av hĂ€lsan och styrkan i vĂ„ra kontakter.

StÀll vid sidan om personlig tid

NĂ€r du Ă€r fĂ€rdig pĂ„ jobbet, var fĂ€rdig med arbetet. Ett obalanserat liv Ă€r inte hĂ€lsosamt. VĂ„ra kroppar och sinnen behöver den föryngring som sker under sömnen. PĂ„ samma sĂ€tt behöver vĂ„ra “arbetsmuskler” tid att vila, Ă„terhĂ€mta sig och idissla ny information. Kom ihĂ„g att Ă€gna sĂ„ mycket tid, anstrĂ€ngning och kĂ€rlek Ă„t dina icke-arbetsrelationer som du lĂ€gger i dina arbetsrelationer, inklusive tid med dig sjĂ€lv.

StÀng av tv: n

IstÀllet för att underkasta lusten att stÀlla in framför TV: n, lÀs nÄgot. Oavsett om du lÀser nÄgot som direkt kan hjÀlpa dig att förbÀttra dina prestationer pÄ jobbet, eller om du lÀser en bok för nöjes skull, kommer du att göra dig sjÀlv en bra service. Ditt sinne behöver ny information frÄn olika kÀllor för att fortsÀtta vÀxa.

Lyssna pÄ ljudböcker medan du kör

Det finns sÄ mycket att lÀra sig och sÄ lite tid att lÀra sig allt. Ljudböcker Àr tillgÀngliga, bÄde pÄ CD och för nedladdning, vilket innebÀr att lÄnga pendlingar kan fungera till din fördel. Börja dagen med en motiverande CD eller podcast för att fÄ dig att pumpas upp för jobbet, eller lyssna pÄ ett branschspecifikt samtal för att fÄ insikt och nya verktyg.