Hur smarta sÀljteam kan spara tekniska startups

Hur smarta sÀljteam kan spara tekniska startups

Att anstÀlla ett sÀljteam som din tekniska start behöver för att fÄ kunder pÄ företagsnivÄ Àr extremt viktigt men ÀndÄ extremt svÄrt. För de flesta B2B-startups kan bara en klient pÄ företagsnivÄ ge tillrÀckligt med trovÀrdighet och intÀkter för att locka investerare och kunder, men av 112 undersökta företag prioriterade endast 23 procent att arbeta med nystartade företag.

Genom att leta efter nÄgra okonventionella egenskaper i försÀljningsanstÀllningar kan du dock drastiskt förbÀttra din stÀllning i nÀringslivet. Kolla in nÄgra tips nedan och gör dig redo att se ett seriöst flöde av försÀljning inom en snar framtid.

Formeln för en perfekt sÀljare

Det Ă€r en perfekt kombination av humor och sjĂ€lvförtroende, som grĂ€nsar till arrogans. Kvicka sökande Ă€r vĂ€rdefulla av tre specifika skĂ€l: intelligens Ă€r ett tecken pĂ„ intelligens, sjĂ€lvföraktande humor gör att en sĂ€ljare verkar som “försĂ€ljning-y”, och kvicka mĂ€nniskor kan komma undan med att stĂ€lla den tuffa frĂ„gan.

Oavsett hur bra en sÀljare Àr, kommer han att slÄ ner och misslyckas upprepade gÄnger, hanterar inte bara avslag frÄn kalla samtal och varma utsikter, utan ocksÄ (om dina sÀljchefer Àr vÀrda sitt salt) frÄn interna rollspel, coaching sessioner, och mÀtvÀrden.

SĂ€ljare gĂ„r ocksĂ„ genom nedgĂ„ngar nĂ€r ingenting stĂ€ngs. Detta Ă€r bara ett faktum av försĂ€ljningen; nĂ„gon som sĂ€ger nĂ„got annat försöker sĂ€lja nĂ„got Ă„t ​​dig. De bĂ€sta behöver ett nĂ€stan irrationellt förtroende för att fortsĂ€tta tro att nĂ€sta möjlighet kommer att stĂ€ngas.

För att hitta de kvicka, semi-arroganta sÀljare som kan öka din tekniska start, svara pÄ dessa fem frÄgor under hela anstÀllningsprocessen:

Vad tycker deras vÀnner om dem?

Det Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga om nĂ„gon Ă€r kvick i en intervju. MĂ„nga tycker att humor uppfattas som oprofessionellt, sĂ„ de döljer det i en intervjuinstĂ€llning. Jag vill frĂ„ga: “Vad sĂ€ger dina vĂ€nner om dig?” Jag vill höra dem sĂ€ga att deras vĂ€nner tycker att de Ă€r roliga. Det Ă€r ocksĂ„ en uppmaning att tillĂ„ta kvicka mĂ€nniskor att lĂ„ta vakta sig och sĂ€ga nĂ„got roligt.

Vad sÀger mÀnniskor som ogillar dem om dem?

Efter att ha lĂ€rt mig vad deras vĂ€nner sĂ€ger frĂ„gar jag ocksĂ„ vad mĂ€nniskor som inte gillar dem skulle sĂ€ga. Mitt bĂ€sta fall Ă€r att de kommer att sĂ€ga: “Folk kanske sĂ€ger att jag Ă€r lite kaxig.” Perfekt.

Är de desamma personligen och professionellt?

Massor av sĂ€ljare gĂ„r frĂ„n att vara vanlig John till “sĂ€ljare John.” Jag vill inte anstĂ€lla den dĂ€r killen – jag vill anstĂ€lla John som fick mig att skratta. Om en kandidat sĂ€ger att han Ă€r partiets liv men Ă€r trĂ„kig under en intervju, byt ut intervjuinstĂ€llningen för att se om personalen matchar proffsen.

Kan de spela roll i intervjun?

Detta Àr ett mÄste. Jag vill veta hur bra du presterar, hur bra du studsar tillbaka frÄn misslyckande och hur du tar kritik. Alla dessa upptÀcks lÀtt under spontan intervjurollspel. Jag har kandidaterna som sÀljer mig sin nuvarande tjÀnst, sedan ger jag dem feedback för att se hur de anpassar sig.

Kan de göra frÀmlingar till kunder?

Det sista jag letar efter Àr om de har vunnit affÀrer som de sjÀlva vÀntade. Det Àr inte lÀtt att vinna nÄgon affÀr, men det Àr mycket lÀttare att vinna erbjudanden frÄn remisser eller inkommande förfrÄgningar. Jag mÄste veta att de har förvandlat mÀnniskor frÄn frÀmlingar till kunder.