Hur sociala orsaker driver den tekniska sektorns innovation

Hur sociala orsaker driver den tekniska sektorns innovation

Idag Àr etiska och hÄllbara produkter kung. NÀstan tre fjÀrdedelar av Millennials, den demografiska styrningen av denna rörelse, Àr villiga att betala mer för hÄllbara produkter, enligt en nyligen genomförd Nielsen-studie. Ytterligare 91 procent kommer att byta varumÀrke för att gynna en sak som de tror pÄ. Och för spirande teknikföretag som vill locka tusenÄriga kunder Àr denna statistik vÀrt att notera.

Med övervÀldigande majoriteter av landets största generation som prioriterar hÄllbarhet kan etik inte lÀngre vara ett tankelöst tillÀgg till befintliga modeller. Om dagens företag vill blomstra mÄste hÄllbarhet och socialt ansvar bli grundlÀggande affÀrsmetoder.

Ingenstans har denna trend slagit djupare Ă€n inom tekniksektorn. FrĂ„n etablerade varumĂ€rken som LinkedIn och Philips till störande startups som smĂ„ bitar och Skeleton Technologies, teknikföretag gör hĂ„llbarhet mer Ă€n en marknadsföringsgimmick – de gör det till en konkurrensfördel.

Ledande hÄllbarhetsavgiften

För att skapa och upprĂ€tthĂ„lla en hĂ„llbar verksamhet bör företag – bĂ„de inom teknik och pĂ„ andra hĂ„ll – ha dessa tre strategier i Ă„tanke:

Matcha fÀrdigheter med lösningar

Även om regeringar och vĂ€lgörenhetsorganisationer gör ett viktigt arbete saknar de ofta den privata sektorns tekniska skicklighet. Och medan ideella organisationer gillar Kod för Amerika börjar överbrygga denna klyfta, vinstdrivande teknologiledare drar alltmer en dubbel botten. Genom att kreativt tillĂ€mpa sina talanger vĂ€xer de sina företag samtidigt som de tar itu med sociala problem.

Det Àr precis vad grundaren Tom Hooper har gjort pÄ Tredje rymdinlÀrningen. I hopp om att ta itu med utbildningens ojÀmlikhet i sitt hemland England skapade Hooper en plattform för att matcha riskstudenter med handledare över hela vÀrlden. Ed-tech start har samlat in mer Àn 2,5 miljoner pund, tillhandahÄllit mer Àn 90.000 en-mot-en-handledningstimmar och utsetts till en av Storbritanniens mest socialt ansvarsfulla företag.

Skapa hÄllbara alternativ till populÀra produkter

Trots att konsumenterna föredrar att handla hÄllbart Àr mÄnga populÀra produkter inte miljövÀnliga. De som i de flesta fall Àr utom rÀckhÄll för budgetmedvetna konsumenter. I andra fall finns det helt enkelt inte hÄllbara alternativ. Att skapa hÄllbara alternativ Àr alltsÄ inte bara bra för planeten; det Àr ocksÄ bra affÀrer.

CRU Kafe, ett annat brittiskt baserat tekniskt varumÀrke, Àr banbrytande för en bÀttre kaffekapsel. Grundat av tre vÀnner som Àr trötta pÄ att slösa bort sÄ mycket plast med sina Nespressomaskiner, stÄr kaffemÀrket för sitt jordvÀnliga löfte. Det gick Àven med i energiteknikstart Bio-Bean för att skapa kaffeloggar och biodrivmedel frÄn WIRED2016s kaffeavfall.

Gör avsikter klara internt

Oavsett företagets orsak, bĂ€dda in det i kulturen. FrĂ„n styrelserummet till utvecklarnas skrivbord bör social inverkan ta hĂ€nsyn till varje beslut. MĂ€nniskor och planeten – inte bara vinst – bör övervĂ€gas med varje produkt. Detta fokus tilltalar socialt medvetna konsumenter, men Ă€nnu viktigare, det sĂ€kerstĂ€ller att teamet inte tappar sitt uppdrag ur sikte. Medopad, en brittisk mobilhĂ€lsoproducent, gör ett bra jobb med detta.

“Vi vill skapa ett ekosystem av data som flödar mellan alla parter för att öka effektiviteten, minska fel och naturligtvis spara kostnader”, sĂ€ger Rich Khatib och Dan VĂ hdat, VD och CTO för Medopad till News Medical. “Vi vill ocksĂ„ ge patienterna möjlighet att anvĂ€nda teknik för att ta hand om sina egna förhĂ„llanden.”

För att utföra uppdraget anpassade sig Medopads team. Dess utvecklare byggde upp ett ekosystem av lÀttanvÀnda appar som förbinder lÀkare, patienter och sjukhus. FrÄn landningssidan till tv-annonser lyfter Medopads marknadsförare fram varumÀrkets sociala DNA i sin kommunikation. Och tack vare sina ledare har Medopad sÀkrat uppdragsdrivna investeringar frÄn nÄgra av vÀrldens frÀmsta vÄrd-, lÀkemedels-, försÀkrings- och teknikföretag.

Dessa dagar rĂ€cker det inte att bara tro pĂ„ en sak. Vem som helst kan tweeta en hashtag eller hĂ„lla en vĂ€lgörenhetsauktion. Att leva, andas och samla andra till ett socialt uppdrag Ă€r svĂ„rare – men som dagens tekniska grundare kan intyga Ă€r det ocksĂ„ mer givande.