Hur SpaceX planerar att landa pÄ Mars 2018

Hur SpaceX planerar att landa pÄ Mars 2018

SpaceX landade framgÄngsrikt en av sina ÄteranvÀndbara Falcon 9-raketer pÄ ett dronefartyg i Atlanten förra veckan, vilket markerade företagets tredje framgÄng i rad. Att skicka gods till den internationella rymdstationen och sedan landa raketen som anvÀnds för att transportera den Àr bara ett steg SpaceX gör, eftersom det gÄr framÄt med sin vÄgiga plan att erövra Mars. Företaget avser att landa pÄ den röda planeten sÄ snart som 2018 för att utforska Mars som förberedelse för ett framtida bemannat uppdrag till planeten.

MISS INTE: 10 3D Touch-genvÀgar som ingen iPhone-anvÀndare ska behöva leva utan

SpaceX planerar att skicka Dragon 2-rymdfarkosten till Mars ovanpÄ Falcon Heavy, vilket i stort sett motsvarar att spÀnna fast tre Falcon 9-boosters, som Business Insider förklarar. Den mÀngden kraft bör vara tillrÀcklig för att ta Dragon 2 till Mars med tillrÀckligt med kvar för att fÄ Falcon Heavy tillbaka till jorden.

Den verkliga utmaningen Àr att landa Dragon 2 pÄ den röda planeten nÀr resan till Mars Àr klar. Eftersom Mars atmosfÀr inte Àr sÄ tÀt som jordens, kommer det inte att anvÀnda fallskÀrmar. Det betyder att SpaceX mÄste gÄ in hett, tÄla den enorma vÀrmen och sedan anvÀnda thrusters för att flytta kapseln och försiktigt röra ner pÄ planeten.

Lyckligtvis har Dragon 2 yttre avskĂ€rmning som skyddar den frĂ„n temperaturer upp till 3000 grader Fahrenheit. Även om Mars har en atmosfĂ€r som Ă€r 1000 gĂ„nger tunnare Ă€n jordens, genererar den fortfarande mycket vĂ€rme nĂ€r Dragon 2 kommer in i hastigheter över 1000 miles per timme.

Fyra par med dubbla motoruppsÀttningar kommer att utgöra SuperDraco-thrusterna, som kan generera 120.000 pund axiell dragkraft, eller tillrÀckligt för att sÀkerstÀlla sÄ mycket som möjligt att Dragon 2 har en smidig landning.

I teorin kan den hÀr speciella installationen lÄta mÀnniskor resa till rymden, men rymdfarkosten Dragon 2 Àr liten och kan inte hysa mÀnniskor för lÄnga resor i rymden.