Hur startande grundare kan utveckla den mÄngsidiga kultur de behöver

Hur startande grundare kan utveckla den mÄngsidiga kultur de behöver

Tillbaka i 2016 samarbetade Techstars och Chase for Business för att bestĂ€lla en undersökning som tĂ€ckte 680 startande grundare. Ämnet var utmaningarna för de som byggde ett mĂ„ngsidigt och inkluderande företag. Utöver rapporten som redogjorde för sina resultat drev Techstars och Chase for Business en panel vid förra veckans Tampa Bay Startup Week.

Panelen var inriktad pĂ„ en av de största skillnaderna kring teknisk mĂ„ngfald som undersökningen avslöjade: Medan 72 procent av grundarna uppgav att de tror att det Ă€r mycket eller extremt viktigt att bygga mĂ„ngfald i sina företag, men bara 23 procent av respondenterna sa att en fördel för en varierad personal Ă€r “förbĂ€ttrad ekonomisk prestation.” Panels titel, “Fem steg att anvĂ€nda för mĂ„ngfald och inkludering för att förbĂ€ttra din bottenlinje”, adresserade direkt denna oro genom att betona de ekonomiska fördelarna med en mĂ„ngsidig och inkluderande personal.

HÀr Àr en titt pÄ rapporten och vad expertpanelen hade att sÀga om den.

Fakta

Det Ă€r allmĂ€nt kĂ€nt att teknikindustrin som helhet mĂ„ste gĂ„ i spetsen för mĂ„ngfald och förstĂ€rka sina anstrĂ€ngningar. Rapporten bekrĂ€ftar att, bara en av tio undersökta nystartade företag, kvalificerar sig som ”mĂ„ngfaldsledare”, en term för alla företag vars ”praxis och policy resulterar i en teknisk personal som omfattar minst fem kvinnor eller minoriteter.”

Var inte fÀrgblind

Start-up grundare mĂ„ste börja med att studera fenomenet rasskillnader snarare Ă€n att ignorera det. En term som anvĂ€nds för att ignorera status quo? “FĂ€rgblindhet.” HĂ€r Ă€r vad Rodney Sampson, partner och ordförande för Tech Square Labs & Opportunity Ecosystem, sa om denna frĂ„ga under panelen:

“Vi vill att mĂ€nniskor ska vara modiga, inte fĂ€rgblinda.”

Det korrekta svaret Àr att ett företag har ett avsiktligt fokus pÄ att bekÀmpa systemproblem och inte offra kvalitet.

“[Be] avsiktligt om att kurera laget. Vi kan inte ignorera skillnaderna som gör oss stora som samhĂ€lle, fortsatte Sampson.

Vad mÀnniskor kan göra

Potentiella ÄtgÀrdsomrÄden inkluderar att uppmuntra unga flickor att övervÀga STEM-karriÀrer, en idé som föreslagits av paneldeltagaren Joanne Persinger, Senior Vice President of Information Technology pÄ TechData. För nÀrvarande Àr bara 27 procent av arbetarna vid stora STEM-företag kvinnor och det finns fÀrre kvinnor inom datavetenskap Àn det var pÄ 1980-talet.

Rodney betonade ocksÄ behovet av bidrag som syftar till att behÄlla studenter i STEM-majors:

”Det Ă€r en sak att fĂ„ dem till en datavetenskap eller ingenjörs- eller IT-examen i grundutbildning, men om de under det första Ă„ret inte har ett supportnĂ€tverk, svĂ€nger de till affĂ€rer eller de vĂ€nder sig till marknadsföring. De behöver verkligen se hur branschen ser ut frĂ„n andra sidan. Det Ă€r program som du kan ansluta till, sĂ€ger Rodney.

Slutligen föreslog Erik Smith, chef för kulturell kompetens och inkludering pÄ Valpak, ett enkelt sÀtt att bli mer inkluderande: FrÄga om ditt företag kanske överprövar kvinnor eller fÀrgade personer som ansöker.

Bygg en kultur tidigt, inte retroaktivt

Resultaten av den hÀr undersökningen Àr kanske de viktigaste för en nybörjare av grundare att förstÄ, eftersom de Àr de som hÄller pÄ att öka anstÀllningen. Rachelle Orbibio, programdirektör pÄ Techstars och panelens moderator, sammanfattade detta före panelen. HÀr Àr hennes svar pÄ frÄgan om hur grundare avsiktligt kunde utveckla en mÄngsidig kultur nÀr de utökar sitt team:

”MĂ„ngfald förbĂ€ttrar kreativitet, innovation, problemlösning och tillgĂ„ng till talang. Dessa egenskaper Ă€r viktiga drivkrafter för ekonomisk prestanda och startframgĂ„ng. Som utgĂ„ngspunkt bör grundarna besöka mikrosidan och lĂ€sa igenom hela rapporten. DĂ€r hittar de data, resurser och handlingsbara steg för att bli mĂ„ngfaldsledare.

Men mer Ă€n sĂ„ Ă€r det rĂ€tt att göra. [
] Om grundare bygger team med mĂ„ngfald i Ă„tanke kommer de att skapa en inkluderande kultur frĂ„n början. FrĂ„gor om mĂ„ngfald och inkludering kommer att behandlas organiskt. Att göra det retroaktivt Ă€r mycket svĂ„rare. ”

Att etablera en mÄngsidig företagskultur Àr inte ett artificiellt drag: Det Àr ett smart sÀtt att bygga en sund bottenlinje.

Bild: WOCinTech

Den hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness. LÀs resten av vÄr Startup Week-serie.