Hur teknikindustrin svarar pÄ förödelse i Houston

Teknikindustrin Àr van vid att samla in miljontals dollar sÄ snabbt som möjligt. Nu sÀtter de dessa fÀrdigheter i arbete för en givande sak: HjÀlper de dussintals tusentals invÄnare i Houston tunnelbana som Àr starkt pÄverkade av den tropiska stormen som drabbar sin stad.

Som vi har rapporterat kan förstörelsen frÄn orkanen Harvey orsaka sÄ mycket som $ 40 miljarder i skada och kommer att fördriva över 30 000 mÀnniskor frÄn sina hem. Du vet redan hur du kan donera för att hjÀlpa anstrÀngningarna i Houston. HÀr Àr en titt pÄ de olika sÀtt som de största tekniska giganterna och de minsta tekniska startups gör sin del.

FrÄn det stora

De stora tekniska giganterna gÄr alla in. Facebook har Äterigen aktiverat sin Safety Check-funktion, som Àr utformad för att tillÄta anvÀndare att signalera till sina anhÀngare att de Àr sÀkra medan de avvÀrjer en massa meddelanden som frÄgar om de Àr okej. Facebook erbjuder ocksÄ ett personligt samtal för att donera till Center for Disaster Philanthropy, som det kommer att matcha för upp till 1 miljon dollar. Under tiden kommer Amazon ocksÄ att matcha Röda Korsets donationer till ytterligare en cool miljon. Microsoft, Google och Walmart donerar ocksÄ olika belopp.

Med sin nya Snap Maps-funktion hjÀlper Snapchat de i Houston tunnelbana och de runt om i landet spÄrar stormens framsteg. Apple lade till och med en iTunes-butiksknapp som tillÄter anvÀndare att direkt donera till Amerikanska Röda Korset, som VD Tim Cook twittrade:

Böner för Texas och alla som pÄverkas av #HurricaneHarvey. GÄ med i hjÀlpinsatsen genom att donera: https://t.co/QLBMFOjaDG

– Tim Cook (@tim_cook) 27 augusti 2017

… Till det lilla

G2 Crowd, en recensionswebbplats för affĂ€rsprodukter och tjĂ€nster, anvĂ€nder G2 Gives, ett tillbakaprogram som företaget introducerade under vĂ„ren, för att samla in pengar till Houston. För varje verifierad recension som skickas till G2 Crowd via mĂ„lsidan ”G2 ger till Houston” kommer företaget att donera $ 10 för att stödja Amerikanska Röda Korset.

Adam Beeson, kommunikationsdirektör för G2 Crowd hade detta att sÀga:

”Vi förstĂ„r att vi lever i en global ekonomi. Internet passerar grĂ€nser, det kringgĂ„r vĂ€rlden pĂ„ nĂ„gra sekunder och har fört oss alla nĂ€rmare varandra. NĂ€r en katastrof Ă€ger rum i Texas pĂ„verkar den det symbiotiska förhĂ„llandet som vi alla delar. VĂ„rt team pĂ„ G2 Crowd inser att genom att arbeta tillsammans kan vi alla bidra till att hjĂ€lpa hela vĂ€rlden att övervinna dessa utmanande tider. VĂ„rt G2 Gives-program Ă€r byggt för att omvandla professionella Ă„sikter till vĂ€lgörenhetsdonationer. Det Ă€r ett mycket enkelt koncept, men genom att arbeta tillsammans kan vi göra en skillnad som hjĂ€lper mĂ€nniskorna som bor i Texas, liksom resten av vĂ„r vĂ€rld. ”

Snapsheet, en leverantör av virtuell skadeteknik, samlar ocksÄ in pengar. De donerar till United Way of Greater Houston för att stödja hjÀlpinsatser i staden och genom de omgivande förorterna.

“PĂ„ Snapsheet har vi anstĂ€llda, familj och kunder som bor över hela landet, inklusive Houston, sĂ„ det Ă€r personligt för oss att höra om förödelsen frĂ„n stormen”, sĂ€ger Brad Weisberg, VD och grundare, Snapsheet

Rubrikbild: Försvarsdepartementet