Hur tingenes internet omdefinierar sjukvÄrd

Hur tingenes internet omdefinierar sjukvÄrd

Vi Ă€r alla bekanta med “Life Alert” -enheten. Personer som riskerar att ha medicinska nödsituationer hemma bĂ€r enheten runt halsen och kan sedan trycka pĂ„ en knapp för att ringa 911 nĂ€r en nödsituation uppstĂ„r. Individer med högt blodtryck kan nu bĂ€ra en monitor som skickar blodtrycksavlĂ€sningar till sina lĂ€karmottagningar.

Det kallas Internet of Things (IoT). Och det kommer till vÄrdbranschen pÄ underbara sÀtt.

Vem gynnar?

I vÄrden Àr IoT en fantastisk befrielse för Àldre och funktionshindrade. De kan bo hemma och veta att tekniken Àr pÄ jobbet och kommer att varna sina lÀkare / vÄrdgivare om det finns problem. Medan de annars skulle kÀmpa för att leva sjÀlvstÀndiga liv, kan de nu, eftersom ingripanden bara intrÀffar nÀr problem uppstÄr. Kostnadsbesparingarna för dessa individer Àr enorma.

HÀlsoindustrin gynnar ocksÄ. IstÀllet för att hysa individer som behöver övervakas, kan fjÀrrövervakning vÄrdpersonal ta emot data, analysera det, fatta beslut och sedan spendera annan nödvÀndig tid pÄ patienter som behöver verklig ansikte mot ansikte. Detta resulterar i högre effektivitet och lÀgre driftskostnader. Och med en vÀxande befolkning av Àldre innebÀr förmÄgan att kontrollera vÄrden och miljön i en patients hem mindre trÄnga sjukhus / vÄrdhem och bÀttre vÄrd för de patienter som behöver vara dÀr.

Exempel pÄ enheter

HÀr Àr nÄgra av de tekniska framsteg / enheter som anvÀnds för nÀrvarande:

FjÀrrlarm som kommer att pÄminna patienter i hemmet att ta sina mediciner DörrlÄs och andra monitorer som kommer att hÄlla koll pÄ Alzheimers och autistiska patienter, med GPS-sökare om de vandrar. Smarta hemtekniker som kan styra termostater, faktiskt göra mÄltider och skicka videor tillbaka till fjÀrrvÄrdare. Som Tom Yesowich, VD för Uxari, ett företag som sÀtter upp hemautomatiserings- och övervakningssystem, sÀger:

”Vi Ă€r bara pĂ„ toppen av detta isberg, sĂ„ att sĂ€ga. Medan vi idag kan stĂ€lla in kontroller för alla apparater, för att sĂ€tta pĂ„ och stĂ€nga av termostater och ugnar, för fjĂ€rrkontroll för kameraövervakning, för lĂ„s och annan sĂ€kerhet, utvecklas iOT i en sĂ„ snabb takt, den tid kommer att komma nĂ€r vi kommer att fjĂ€rrövervaka, kontrollera och ta emot varningar Ă€ven nĂ€r ett skadat tak eller ett överhĂ€ngande VVS-problem lyfter huvudet. Vi kommer att kunna klippa vĂ„ra grĂ€smattor och vĂ€rma vĂ„ra uppfarter och trottoarer för att smĂ€lta is och snö, allt frĂ„n vilken plats som helst. Möjligheterna Ă€r oĂ€ndliga.” TĂ€nk dig nyttan för Ă€ldre och funktionshindrade som vill vara oberoende.

Övervakning av patientanvĂ€ndning av utrustning och förnödenheter som de anvĂ€nder hemma – inhalatorer, syre etc. LĂ€gg till hemtesterna med resultat som skickas direkt till lĂ€karmottagningen, och patienternas liv förĂ€ndras avsevĂ€rt. VĂ„rdgivare kan Ă€ndra dosmĂ€ngder och se till att lĂ€kemedel och leveranser levereras.

Denna typ av utveckling, de som hÄller patienter och deras medicinska vÄrdgivare anslutna, resulterar i ett helt ekosystem inom patientmedicinska samhÀllen. Patienter behöver inte lÀngre transporteras till lÀkarkontor för rutinkontroller och tester, och detta Àr sÀrskilt viktigt för patienter pÄ landsbygden. patienter behöver bara lÀggas in pÄ sjukhus nÀr uppgifterna visar att de borde vara det.

Framtiden för IoT Medical Care

Det Ă€r ett ganska öppet fĂ€lt, denna anslutning och vĂ„rd mellan mĂ€nniskor och deras medicinska leverantörer. Betrakta robotik som bara ett exempel. MĂ„nga ser en framtid dĂ€r robotar utför enkla kirurgiska ingrepp i patienternas hem eller hjĂ€lpmedelsanlĂ€ggningar, allt riktat av en avlĂ€gsen lĂ€kare. MĂ„nga ser direkt kommunikation mellan patient och vĂ„rdgivare via patientens tv eller andra skĂ€rmenheter. Diagnoser kommer att utföras pĂ„ distans. LĂ€kemedel kommer att ordineras och levereras av drönare, och patienterna behöver aldrig lĂ€mna sina hem. Vi kan bara övervĂ€ga hur förstĂ€rkt och virtuell verklighet en dag kommer in i bilden av hemsjukvĂ„rden – det lovar att bli enormt.