Hur underervarade startups fÄr tillgÄng till flexibelt kapital

Hur hjÀlper dina lokala organisationer att tillhandahÄlla kapital till entreprenörer och smÄföretagare pÄ marknader som inte Àr tillgÀngliga? Vilka utmaningar stÄr nystartade företag inför nÀr de söker lÄn? Hur kan de dolda hindren övervinnas? PÄ Dallas Startup Week drivs av Chase for Business, en panel behandlade dessa frÄgor direkt och packade orÀkneliga rÄd och visdomsord i en timmes lÄng diskussion.

Panelen “Access to Flexible Capital” var vĂ€rd för Pete Nardo frĂ„n Chase, som talade med paneldeltagarna Sarah Meister frĂ„n Indiegogo, Tom Chapman frĂ„n Chapman & Company, Jud McGehee frĂ„n LiftFund US och Erika Hersh frĂ„n PeopleFund.

HÀr Àr nÄgra tips som dessa experter erbjöd till smÄföretagare för att hjÀlpa till med ekonomiska beslut.

Entreprenörer mÄste planera framÄt

Jud McGehee talade om hur hans team i 501 (c) (3) ideella organisationen LiftFund US hjÀlper potentiella företagare att arbeta igenom sin ekonomi och prognoser. Det viktiga Àr att inte vÀnda nÄgon bort utan att ge dem rÄd.

”Vi försöker verkligen gĂ„ igenom dem genom affĂ€rsplanen”, sĂ€ger han, ”och kanske pĂ„peka nĂ„gra saker de kan förĂ€ndra, vissa saker de kan förbĂ€ttra. Vi vill aldrig ”lĂ„na dem till ett problem”. Vi vill inte ge dem mer pengar Ă€n de kan hantera. ”

NÀr det gÀller eget kapital Àr mindre mer

Tom Chapman stöder McGehees uttalande att en stor mÀngd kapital kan göra mer skada Àn nytta och erbjuder sina personliga rÄd i Àmnet.

”MĂ„nga gĂ„nger”, förklarar han, â€Ă€r den största Ă„nger som entreprenörer har att de tog för mycket pengar för fort. De kommer att sĂ€ga “Åh man, jag hade bara 11 procent av företaget nĂ€r vi sĂ„lde, sĂ„ Ă€ven om vi sĂ„lde för 100 miljoner dollar mĂ„ste jag fortfarande fortsĂ€tta arbeta.” “

Om du inte har nĂ„gra kunder eller begrĂ€nsade intĂ€kter vĂ€ljer du en mindre mĂ€ngd kapital för att öka din vĂ€rdering och behĂ„lla mer eget kapital nĂ€r du sĂ„ smĂ„ningom ber om ett större belopp. Chapman hoppas vara din partner, inte nĂ„gon som “plötsligt Ă€ger dig.”

Crowdfunding? KĂ€nn din tidslinje

Vid start övervĂ€ga crowdfunding Sarah Meister pĂ„ Indiegogo sa att det finns mĂ„nga alternativ. Den största oro för en entreprenör som hoppas kunna starta sin kampanj via webbplatsen kan sammanfattas i ett ord, “tidslinje”. Kampanjer som inte har vĂ€ldefinierade datum för att följa sina löften kommer inte att se samma framgĂ„ng som de som gör det, förklarade Meister.

“Ge dig sjĂ€lv ett helt Ă„r för att förbereda dig för en crowdfunding-kampanj”, sĂ€ger hon. ”Att köra annonser, göra A / B-test, gĂ„ ut med stövlar pĂ„ marken – om du inte har gjort det kommer den att landa ingenstans. Jag har sett nĂ„gra otroliga produkter som inte sjöng för att de inte lyftte innan kampanjen lanserades. ”

Om du bygger det kommer de inte nödvÀndigtvis. De behöver en tidslinje innan de förbinder sig.

TÀnk pÄ ett lÄn frÄn början

Om du kommer till beslutet att söka ett lÄn för smÄföretag efter att du investerat dina egna medel och slut pÄ dem, kommer du att möta en mycket större uppförsbacke Àn om du vÀnder dig till en affÀrsinvesterares djupare fickor frÄn början. Den ultimata frÄgan Àr om ditt projekt Àr i rött eller svart, förklarar Erika Hersh.

”NĂ€r du kommer till mig och Ă€r i rött Ă€r det nĂ€stan omöjligt att fĂ„ ett lĂ„n vid den tiden. Men försök i början att fĂ„ ett startlĂ„n – 100 000 $ eller mindre – eller gĂ„ till en bank som Chase. “

Tack och lov finns paneler som den hÀr för att öka medvetenheten om de alternativ som finns för smÄföretagare och entreprenörer av alla slag. Kolla in hela videon, tillgÀnglig pÄ Tech.Cos Facebook-sida, inbÀddad nedan.

LÀs alla vÄra tÀckning av Dallas Startup Week pÄ Tech.Co.

jaga efter affĂ€rerDenna artikel Ă€r en del av en Startvecka innehĂ„llsserier som kommer till dig av CHASE for BUSINESS. Startup Week Ă€r firandet av företagare i stĂ€der runt om i vĂ€rlden. JAKT för AFFÄRS Ă€r allt ett företag behöver pĂ„ ett stĂ€lle, frĂ„n expertrĂ„d till vĂ€rdefulla produkter och tjĂ€nster. Hitta affĂ€rsnyheter, berĂ€ttelser, insikter och experttips allt pĂ„ ett stĂ€lle pĂ„ Chase.com/forbusiness. LĂ€s resten av vĂ„r Startup Week-serien.